OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Prawda. Polecam też jego wcześniejsze projekty, a zwłaszcza Statyści - w każdym odcinku pojawia się jakiś znany aktor/aktorka, którzy grają samych siebie
after life to podjazdu do statystow nie ma imo. extras rzecz genialna
W takim razie leci do obejrzenia
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
podbijam, ktoś coś? też obejrzałem wszystko, Nathan for You piękne btwPshemass1 pisze: p.s. poleć coś ekolego z pocji typu ntan filder...wszystko od niego mam obczaione, te "krzesła" też...
@Klaic Średnio mi się podobał finał serialu Niebo. Rok w piekle. Zamiast pokazać tak jak było - powolny rozpad społeczności sekty, bieda zaglądająca wszystkim w oczy, odejścia, Kacmajor w szale miotający klątwy i diagnozujący wszystkim raka, w końcu uciekający do UK - zrobili efekciarskie
Spoiler
podpalenie siedziby przez zdrajcę-Judasza i mesjanistyczne zniknięcie Kacmajora w płomieniach, niejako legitymizując go jako "człowieka bożego" a nie zwykłego hochsztaplera czy tam psychola
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Yellowstone od którego sezonu lipa?
Ktoś poleci coś podobnego do serialu „Undercover „ . Mam przerobioną serię Ferrego Baumana i bardzo mnie się podobała
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Ich hab' kein'n Bock meine Waffe zu zieh'n
@matejko Ozark, Tokyo Vice , Gomorra , Suburra.
Podobne odczucia, ale cały serial niezbyt mi poszedł. Zmarnowany potencjał, wszystko jakieś nijakie niczym główny bohater. Odcinki zbyt krótkie żeby bardziej rozbudować historię i bohaterów, a w końcówke już tylko pędzili żeby tylko doprowadzić to do końca.Luxair pisze: ↑31 sty 2026, 8:12 @Klaic Średnio mi się podobał finał serialu Niebo. Rok w piekle. Zamiast pokazać tak jak było - powolny rozpad społeczności sekty, bieda zaglądająca wszystkim w oczy, odejścia, Kacmajor w szale miotający klątwy i diagnozujący wszystkim raka, w końcu uciekający do UK - zrobili efekciarskieSpoiler
podpalenie siedziby przez zdrajcę-Judasza i mesjanistyczne zniknięcie Kacmajora w płomieniach, niejako legitymizując go jako "człowieka bożego" a nie zwykłego hochsztaplera czy tam psychola
Mi również nie przypadło to do gustu, od siebie dodam że myślałem że trochę więcej opowiedzą o tych mechanizmach, rzekomych uzdrowieniach, pozyskiwaniu wiedzy medycznej o tych ludziach, prowadzonym śledztwie itd. a tutaj nic się nie dowiadujemy tak właściwie, jakieś to wszystko takie skrótowe jak na taką długoletnią działalność. Mogli to rozbić na dwa sezony, materiału źródłowego by wystarczyło z tego co poczytałem.
- ConeyIsland
Zaginieni
Szwedzki serial z 2022, powiedziałbym że dla fanów gatunku ale ja od siebie z pewnością mogę polecić. Propsy za ciekawą fabułę, serial nie jest długi, trzyma w napięciu.
Szwedzki serial z 2022, powiedziałbym że dla fanów gatunku ale ja od siebie z pewnością mogę polecić. Propsy za ciekawą fabułę, serial nie jest długi, trzyma w napięciu.
@ConeyIsland To coś ponad standardowy nordic noir?
No i po finale Night Manager S02, teraz tylko 10 lat i dostaniemy zwieńczenie trylogii.
Ogólnie to średnio
No i po finale Night Manager S02, teraz tylko 10 lat i dostaniemy zwieńczenie trylogii.
Ogólnie to średnio
Spoiler
latynoska nie potrafiła grać, latynos nie potrafił grać, Hiddleston miał przejebanego plot armora, Coleman już się chyba nie chciało do tego wracać więc ją bez sensu odjebali. Props dla Ropera że wyszedł na swoje, ale tylko tyle
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- ConeyIsland
@Luxair pewnie można zaliczyć ten serial do skandynawskiego noir ale wyróżnia się na pewno tym, że nie mamy szablonu "som trupy i trzeba znaleźć psychopatycznego seryjnego mordercę". Propsuję bo wyłamuje się właśnie fabułą od większości tamtejszych seriali (które notabene i tak bardzo lubię). Początki niemrawe ale im dalej tym lepiej.
Swoją drogą, skończyłem wczoraj drugi sezon niemiecko-austriackiego serialu "Granica zbrodni" (Der Pass), którego inspiracja Mostem Nad Sundem (na szczęście) kończy się jedynie w opisie "znaleziono trupa na granicy dwóch krajów". Serial jest 8/10 jak dla mnie i nie wiem czy nie drugi sezon nawet > niż pierwszy. Zaczynam od jutra s03, koniecznie. Co łączy dwa pierwsze sezonu to fakt, że po pierwszym odcinku jest chaos i troszkę który kurwa jest synem kogo, w drugim odcinku coś tam zaczyna się łączyć a od trzeciego jest zajebiście.
Swoją drogą, skończyłem wczoraj drugi sezon niemiecko-austriackiego serialu "Granica zbrodni" (Der Pass), którego inspiracja Mostem Nad Sundem (na szczęście) kończy się jedynie w opisie "znaleziono trupa na granicy dwóch krajów". Serial jest 8/10 jak dla mnie i nie wiem czy nie drugi sezon nawet > niż pierwszy. Zaczynam od jutra s03, koniecznie. Co łączy dwa pierwsze sezonu to fakt, że po pierwszym odcinku jest chaos i troszkę który kurwa jest synem kogo, w drugim odcinku coś tam zaczyna się łączyć a od trzeciego jest zajebiście.
Dzięki Tokio vice nie znam, najlepszy z tego był ozark
Ich bin unterwegs nachts in Berlin
Zainspirowany przez koleżankę wracam do oglądania 'Girls'. Najlepszego serialu wszechczasów. Auu! Nie widziałem żadnego odcinka z 10 lat.
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
- ConeyIsland
Na Netflixie jest islandzki serial "W pułapce zbrodni", jeden sezon. I jest to... trzeci sezon serialu "W pułace", pojebane
Typ na filmwebie to opisał to tak: "Bohaterowie ci sami, miejsce te samo, intro to samo, ale zmienili nazwę serialu. Jakby ktoś nie wiedział, to "Entrapped" sezon 1 = "Trapped" sezon 3. Szukałem w sieci od dawna Trapped sezon 3 ale dopiero teraz dowiedziałem się, że serial jest dostępny tylko jako sezon 1 Entrapped. Całkowicie bezsensowny zabieg.."
Obejrzałem to i słabo jak na nordyckie produkcje, jakieś 5/10, może 6/10. Być może gdybym obejrzał pierwsze dwa sezony to dałbym inną ocenę, tak to jedynie na duży plus przepiękne widoki, kurwa kocham Islandię
Obejrzałem to i słabo jak na nordyckie produkcje, jakieś 5/10, może 6/10. Być może gdybym obejrzał pierwsze dwa sezony to dałbym inną ocenę, tak to jedynie na duży plus przepiękne widoki, kurwa kocham Islandię
A ten nowy Klangor spoko? @potter pewnie widział?
- ConeyIsland
Ruszyłem wczoraj z Ołowianymi dziećmi i na półmetku zaskoczenie tak pozytywne jak wielkie są zderzaki pani Kulig.