Siłownia
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Siłownia
O cię chuj, to aż dwa lata do 100ki? A ja myślałem, że do końca roku to ogarnę, teraz max to moja masa ciała 66kg. Ale graty wariacie, pierwsza seta to musi być ogień na bani
Popi.jaku
- Ten Typ Gold
To znaczy wiesz każdy ma inaczej, jeden zrobi 100 po paru miesiącach inny po paru latach. U mnie były jeszcze okresy redukcyjne i bywało że płaskiej w ogóle nie robiłem także na spokojnie da się ten czas skrócić
ja z rok przechodziłem z 90 na 100, bo a to chory, a to tydzień przerwy, bo zajob w pracy, ale to kwestia przykładania się i fokusowania na celu, a się aż tak nie napinałem
ale jak z 66 do 100 dobijesz do końca roku przy takiej wadze, to będziesz turbodzikiem
ale jak z 66 do 100 dobijesz do końca roku przy takiej wadze, to będziesz turbodzikiem
podpytam jeszcze tutaj
znajdę coś lepszego w budżecie do 8 stówek niż HUAWEI Watch GT 5 Active (albo model wstecz za 550)? zależy mi na monitorowaniu takich podstaw jak kroki, spalone kcal, tetno w trakcie treningów, raporty z treningów, sterowanie spotify i podstawy typu budzik minutnik latarka stoper, jakies odbieranie smsow i telefonow z poziomu zegarka mam w pizdzie bo w ogole z tego nie korzystam
znajdę coś lepszego w budżecie do 8 stówek niż HUAWEI Watch GT 5 Active (albo model wstecz za 550)? zależy mi na monitorowaniu takich podstaw jak kroki, spalone kcal, tetno w trakcie treningów, raporty z treningów, sterowanie spotify i podstawy typu budzik minutnik latarka stoper, jakies odbieranie smsow i telefonow z poziomu zegarka mam w pizdzie bo w ogole z tego nie korzystam
Pierwszy raz przysiady ze sztangą, myślałem sobie lekko zrobię jak na pierwszy raz, doszedłem do 70kg X10, ale czuje mięsień boczny z każdym stopniem
fajnie się robiło, jeszcze trojboistą zostanę
Ostatnio bench press 100kg x4, 115 x1
Ostatnio bench press 100kg x4, 115 x1
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
uczciwie mówiąc, sam zmieniałem Huawei Watch GT4 na Garmina Forerunnera 255. Po czasie żałowałem trochę zmiany. Wiem, że Garmin to jest kozak jeśli chodzi o analitykę sportową itd. ale jakoś zegarki Huawei do mnie przemawiają.Prez pisze: ↑03 lut 2026, 19:47 podpytam jeszcze tutaj
Pewnie przeglądałeś testy, więc już wiesz, że GT5 czy już GT6 zaczynają coraz mniej odbiegać parametrami czujników, analizą śladów GPS itd. Mi osobiście nie pasuje apka Huawei + w porównaniu do Suunto/Polar/Garmin/Amazfit(?) nie będziesz miał analizy chyba na szerszej perspektywie.
Więc odpowiadając na pytanie - dokładasz stówke i za 899 masz GT6 Active. Szczerze? Będziesz zadowolony idac w Huawei.
I sam rozważam sprzedaż Garmina i powrót do GT6
Wielkie dzięki za odpowiedź, pozdro dla ciebie
Panowie, jak to jest, że ja przy 185 cm wzrostu i wadze 70 kg wyglądam jak pizda, a w internecie ludzie o tej samej wadze/wzroście na wieloletnich pakerów? Mam chudy kościec, ale bez jaj...
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
No wpisz sobie "185 cm 70 kg" w Google.
Dodano po 5 minutach 39 sekundach:
https://www.reddit.com/r/Fitness/commen ... formation/
Tutaj ciekawa aferka o podaną wagę. Może oni kłamią po prostu, nie wiem XD
R.I.P mordy
R.I.P mordy
da się przy 70kg, ale raczej nie przy 185cm
a co do tego jak to zrobić - popatrz sobie jak wygląda kg tłuszczu, a jak mięśnia - to da ci na pewno dużą perspektywę, często wielkie chłopy których widujesz wcale nie muszą ważyć 110kg, tylko mogą 85 jak mają niski %bf
@pietrax to napierdalaj nogi, żeby nie wyglądać jak bocian, na siady powinieneś brać przynajmniej 1.5x tego co na płaskiej
a ja mam pytanie z kolei o klatkę - coś poza bench pressem i dipami siedzi Wam jako uniwersalne ćwiczenie? klatkę mam właśnie słabą, na OHP biorę niewiele mniej niż na płaskiej i ciężko mi progresować
a co do tego jak to zrobić - popatrz sobie jak wygląda kg tłuszczu, a jak mięśnia - to da ci na pewno dużą perspektywę, często wielkie chłopy których widujesz wcale nie muszą ważyć 110kg, tylko mogą 85 jak mają niski %bf
@pietrax to napierdalaj nogi, żeby nie wyglądać jak bocian, na siady powinieneś brać przynajmniej 1.5x tego co na płaskiej
a ja mam pytanie z kolei o klatkę - coś poza bench pressem i dipami siedzi Wam jako uniwersalne ćwiczenie? klatkę mam właśnie słabą, na OHP biorę niewiele mniej niż na płaskiej i ciężko mi progresować
-
Bisclavret
Jeszcze do wątku zegarków - ja mam gt6 i jestem zadowolony bardzo, natomiast nie mam porównania z garminem ani nie wiem czy w stosunku do reszty rynku to jest dobry wybór.
A w jakich przedziałach powtórzeń robisz bp? Mi zawsze przy 5x5 dobrze siła szła do góry, poza tym to co ART wspomniał, hantle na skosie dodatnim i jakieś rozpietki na maszynie
a huj już wie, za stary jestem, żeby liczyć, ale zaczynałem kilka lat temu przy adopcji pierwszego psiaka, bo był duży
spokojnie, maszyny na nogi to ja zamykam, po prostu pierwszy raz robiłem przysiady ze sztangą, bo aktualnie nie mam dostępu do maszyn jak na silowni, za którą się płaci
W takim razie pytanko o wyciskanie na barki, bo gdzieś czytałem, że standardowo max wyciśnięcie to 0.6-0.7 tego, co na klatę. Tak to wygląda u was? Ostatnio jeblem 95kg siedząc. Jezu. Jak ja lubię barki robić
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
Zamówiłem gainera, bo nie jestem w stanie jeść ostatnio.
R.I.P mordy
R.I.P mordy