Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
114
60%
Split
52
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 191

Awatar użytkownika
Popi

Re: Siłownia

Post autor: Popi »

O cię chuj, to aż dwa lata do 100ki? A ja myślałem, że do końca roku to ogarnę, teraz max to moja masa ciała 66kg. Ale graty wariacie, pierwsza seta to musi być ogień na bani
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Ten Typ Gold

Post autor: Ten Typ Gold »

To znaczy wiesz każdy ma inaczej, jeden zrobi 100 po paru miesiącach inny po paru latach. U mnie były jeszcze okresy redukcyjne i bywało że płaskiej w ogóle nie robiłem także na spokojnie da się ten czas skrócić
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

ja z rok przechodziłem z 90 na 100, bo a to chory, a to tydzień przerwy, bo zajob w pracy, ale to kwestia przykładania się i fokusowania na celu, a się aż tak nie napinałem

ale jak z 66 do 100 dobijesz do końca roku przy takiej wadze, to będziesz turbodzikiem
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

podpytam jeszcze tutaj

znajdę coś lepszego w budżecie do 8 stówek niż HUAWEI Watch GT 5 Active (albo model wstecz za 550)? zależy mi na monitorowaniu takich podstaw jak kroki, spalone kcal, tetno w trakcie treningów, raporty z treningów, sterowanie spotify i podstawy typu budzik minutnik latarka stoper, jakies odbieranie smsow i telefonow z poziomu zegarka mam w pizdzie bo w ogole z tego nie korzystam
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
pietrax

Post autor: pietrax »

Pierwszy raz przysiady ze sztangą, myślałem sobie lekko zrobię jak na pierwszy raz, doszedłem do 70kg X10, ale czuje mięsień boczny z każdym stopniem 😆 fajnie się robiło, jeszcze trojboistą zostanę
Ostatnio bench press 100kg x4, 115 x1
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
Awatar użytkownika
Popi

Jaki staż na siłce, jaką waga?
Popi.jaku
859wielki

Post autor: 859wielki »

Prez pisze: 03 lut 2026, 19:47 podpytam jeszcze tutaj

znajdę coś lepszego w budżecie do 8 stówek niż HUAWEI Watch GT 5 Active (albo model wstecz za 550)? zależy mi na monitorowaniu takich podstaw jak kroki, spalone kcal, tetno w trakcie treningów, raporty z treningów, sterowanie spotify i podstawy typu budzik minutnik latarka stoper, jakies odbieranie smsow i telefonow z poziomu zegarka mam w pizdzie bo w ogole z tego nie korzystam
uczciwie mówiąc, sam zmieniałem Huawei Watch GT4 na Garmina Forerunnera 255. Po czasie żałowałem trochę zmiany. Wiem, że Garmin to jest kozak jeśli chodzi o analitykę sportową itd. ale jakoś zegarki Huawei do mnie przemawiają.

Pewnie przeglądałeś testy, więc już wiesz, że GT5 czy już GT6 zaczynają coraz mniej odbiegać parametrami czujników, analizą śladów GPS itd. Mi osobiście nie pasuje apka Huawei + w porównaniu do Suunto/Polar/Garmin/Amazfit(?) nie będziesz miał analizy chyba na szerszej perspektywie.

Więc odpowiadając na pytanie - dokładasz stówke i za 899 masz GT6 Active. Szczerze? Będziesz zadowolony idac w Huawei.
I sam rozważam sprzedaż Garmina i powrót do GT6 :)
Awatar użytkownika
Prez

Wielkie dzięki za odpowiedź, pozdro dla ciebie
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Awatar użytkownika
Klaic

Post autor: Klaic »

Panowie, jak to jest, że ja przy 185 cm wzrostu i wadze 70 kg wyglądam jak pizda, a w internecie ludzie o tej samej wadze/wzroście na wieloletnich pakerów? Mam chudy kościec, ale bez jaj...
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

Obrazek
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
2do5

Post autor: 2do5 »

Klaic pisze: 06 lut 2026, 11:51 a w internecie ludzie o tej samej wadze/wzroście na wieloletnich pakerów?
pokaż tych ludzi
Awatar użytkownika
Popi

Klaic pisze: 06 lut 2026, 11:51 Panowie, jak to jest, że ja przy 185 cm wzrostu i wadze 70 kg wyglądam jak pizda, a w internecie ludzie o tej samej wadze/wzroście na wieloletnich pakerów? Mam chudy kościec, ale bez jaj...
Ziomek ja 10 cm niższy jestem i przy tej masie wygladam jak cziken, przytyj
Popi.jaku
Awatar użytkownika
Klaic

2do5 pisze: 06 lut 2026, 11:59
Klaic pisze: 06 lut 2026, 11:51 a w internecie ludzie o tej samej wadze/wzroście na wieloletnich pakerów?
pokaż tych ludzi
No wpisz sobie "185 cm 70 kg" w Google.

Dodano po 5 minutach 39 sekundach:
https://www.reddit.com/r/Fitness/commen ... formation/

Tutaj ciekawa aferka o podaną wagę. Może oni kłamią po prostu, nie wiem XD

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

da się przy 70kg, ale raczej nie przy 185cm

a co do tego jak to zrobić - popatrz sobie jak wygląda kg tłuszczu, a jak mięśnia - to da ci na pewno dużą perspektywę, często wielkie chłopy których widujesz wcale nie muszą ważyć 110kg, tylko mogą 85 jak mają niski %bf

@pietrax to napierdalaj nogi, żeby nie wyglądać jak bocian, na siady powinieneś brać przynajmniej 1.5x tego co na płaskiej

a ja mam pytanie z kolei o klatkę - coś poza bench pressem i dipami siedzi Wam jako uniwersalne ćwiczenie? klatkę mam właśnie słabą, na OHP biorę niewiele mniej niż na płaskiej i ciężko mi progresować
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

hantle na skosie rozpietki na maszynie i pompki w ilosci znacznej, dipow nie lubie
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Jeszcze do wątku zegarków - ja mam gt6 i jestem zadowolony bardzo, natomiast nie mam porównania z garminem ani nie wiem czy w stosunku do reszty rynku to jest dobry wybór.
Awatar użytkownika
Prez

A w jakich przedziałach powtórzeń robisz bp? Mi zawsze przy 5x5 dobrze siła szła do góry, poza tym to co ART wspomniał, hantle na skosie dodatnim i jakieś rozpietki na maszynie
Awatar użytkownika
pietrax

Post autor: pietrax »

Popi pisze: 06 lut 2026, 9:58 Jaki staż na siłce, jaką waga?
a huj już wie, za stary jestem, żeby liczyć, ale zaczynałem kilka lat temu przy adopcji pierwszego psiaka, bo był duży :lol: ale dużo przerw przez przeprowadzki i remonty, nie wiem ty, nie liczę nawet. W wakacje nakurwialem 6x w tygodniu, bo mniej pracy, potem remont, więc właściwie nic :) 100kg
emcess pisze: 06 lut 2026, 12:21 to napierdalaj nogi, żeby nie wyglądać jak bocian, na siady powinieneś brać przynajmniej 1.5x tego co na płaskiej
spokojnie, maszyny na nogi to ja zamykam, po prostu pierwszy raz robiłem przysiady ze sztangą, bo aktualnie nie mam dostępu do maszyn jak na silowni, za którą się płaci :D

W takim razie pytanko o wyciskanie na barki, bo gdzieś czytałem, że standardowo max wyciśnięcie to 0.6-0.7 tego, co na klatę. Tak to wygląda u was? Ostatnio jeblem 95kg siedząc. Jezu. Jak ja lubię barki robić :oops:
tutaj pkp czytaj patszktopszyszet
Awatar użytkownika
sheider

Post autor: sheider »

Klaic pisze: 06 lut 2026, 11:51 Panowie, jak to jest, że ja przy 185 cm wzrostu i wadze 70 kg wyglądam jak pizda, a w internecie ludzie o tej samej wadze/wzroście na wieloletnich pakerów? Mam chudy kościec, ale bez jaj...
ewidentnie dla kolegi na deser sprawdziłby się duży baton/jebaniec
Awatar użytkownika
Klaic

Zamówiłem gainera, bo nie jestem w stanie jeść ostatnio.

R.I.P mordy
ODPOWIEDZ