Skoki narciarskie
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Skoki narciarskie
Wąsek zdyskwalifikowany bo narty sobie Colgatem posmarował, Polacy w szoku, ale DSQ podtrzymana mimo protestów
Kot znów z innym Polakiem w parze KO
tym razem z Wąskiem a dodatkowo Stoch kontra Kubacki w jutrzejszym konkursie
Popatrzmy, ile punktów zdobyli nasi skoczkowie podczas czterech konkursów TCSu. Odrzućmy teraz Kacpra Tomasiaka oraz Macieja Kota z kadry B i Kamila Stocha, od dawna trenującego z Michalem Doležalem. Cztery punkty. Skoczkowie, którzy do sezonu przygotowywali się bezpośrednio pod okiem Macieja Maciusiaka zdobyli w trakcie Turnieju cztery punkty. W trójkę, bo na półmetku jednego z zerowym dorobkiem wymieniono na drugiego. No to przyjechał ten drugi i do trzech punktów zdobytych przez Wąska w Oberstdorfie dorzucił jeden wyszarpany w Innsbrucku.
Spójrzmy znów na trwający sezon. Na pierwszy rzut oka jest porównywalnie z zeszłym rokiem. W tym roku 743 punkty, tamtej zimy po Turnieju były 733. No to nawet minimalna poprawa. Ale spójrzmy inaczej. Żyła, Wąsek i Kubacki uciułali do kupy 174 punkty. Rok temu na tym etapie kadra prowadzona przez Thomasa Thurnbichlera miała bez Kamila Stocha 676.
Bez Tomasiaka, Stocha i Kota bylibyśmy w Pucharze Narodów na 11. miejscu. Za Bułgarią, Francją, Szwajcarią i Finlandią, przed Stanami Zjednoczonymi.
duze braki kadrowe, w ten weekend w Zakopanem, pierwsze podium Tomasiaka u nas na ojczystej ziemii, dlaczego nie
a po za tym mignelo mi dzisiaj i w sumie ciekawe co wydarzylo sie dokladnie z nocy 9/10 5 lat temu
a po za tym mignelo mi dzisiaj i w sumie ciekawe co wydarzylo sie dokladnie z nocy 9/10 5 lat temu
Spoiler
Dodano po 1 dniu 4 godzinach 16 minutach 33 sekundach:
Łezka się mocno zakręciła

Dzięki za wszystko Mistrzu
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
LEGIA SPORT BALETY
- zemsta1camzata
pojechałeś na skoki do zakopanego, żeby dodać na forum zdjęcie telewizora?
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
Straszna wiocha z tym pożegnaniem wyszła. Mieć tyle czasu na przygotowania i nie zrobić nic... a nie, przepraszam, puścili w tle, że MIAŁA RYJA JAK KOPARA 
spiker odjebał wprowadzając festyniarski klimat bezbeka
no ale mogło to być lepiej zorganizowane
Dodano po 10 minutach 17 sekundach:
dwa wzruszające momenty to śpiewanie hymnu i przejście Kamila w górę skoczni, co jest na zdjęciu wyżej
przemowa do kibiców średnia, ale się nie dziwię, bo na pewno ciężko było w tych emocjach cokolwiek powiedzieć
Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
byłem tam ale wrzucam na forum nagranie z twittera
no ale mogło to być lepiej zorganizowane
Dodano po 10 minutach 17 sekundach:
dwa wzruszające momenty to śpiewanie hymnu i przejście Kamila w górę skoczni, co jest na zdjęciu wyżej
przemowa do kibiców średnia, ale się nie dziwię, bo na pewno ciężko było w tych emocjach cokolwiek powiedzieć
Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
byłem tam ale wrzucam na forum nagranie z twittera
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
LEGIA SPORT BALETY
Ech.Skład na igrzyska olimpijskie poznamy dopiero 22 stycznia, kiedy zatwierdzi go Polski Związek Narciarski. Jednocześnie członek zarządu Rafał Kot w rozmowie z Przeglądem Sportowym Onet zdradza, że trzecim skoczkiem na IO w Mediolanie powinien być właśnie Kubacki.
— Według wielu osób tym trzecim powinien być Dawid Kubacki. Rywalizował o to miejsce z Maciejem Kotem. Maciek ewidentnie przegrał. Dwoma rękami bym się podpisał pod tym, że Dawid Kubacki powinien być tym trzecim. Wygrał tę walkę, dzisiaj w Sapporo zajął najlepsze miejsce w sezonie Pucharu Świata, a w Zakopanem był Maćka bardzo blisko — tłumaczy.
Stoch, Kubacki, Tomasiak (Żyła w rezerwie)
reszta się nie liczy
reszta się nie liczy
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
LEGIA SPORT BALETY
0 medali z igrzysk tak będzie
Jebać jury, impreza mistrzowska, loty, a mamy odległości jak w jakimś Harrachovie dwie dekady temu
MalinowyJogurt 2
Czołowa 10 już a typy skaczą w okolicy 200 m, tragedia
Dodano po 3 minutach 54 sekundach:
Dwóch skoczyło dobrze i -4 belki Domenowi, pojebani
Dodano po 3 minutach 54 sekundach:
Dwóch skoczyło dobrze i -4 belki Domenowi, pojebani
Żyła czasem ma takie przebłyski że na IO albo byłby 8 albo 43, mogli go dać na wariata nawet jeśli tam nie ma skoczni mamucich, bo Wąsek będzie stabilnie 26 gdzieś.
Żyła mógłby zaskoczyć na normalnej, ale jest pizda z tym limitem miejsc niestety
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
LEGIA SPORT BALETY
- Rozpierdalator
Przecież wiadomo że Żyła od kilku lat się mobilizuje tylko jak jest poważniejsza impreza i też sądzę że mogli go rozważyć jako trzeciego na IO
I wcale mnie nie martwi jak powiedział że zamierza skakać do następnych IO (ofc o ile będą normalne reguły w kadrze i jak nie będzie dowoził to wypad do PK)
Marzy mi się wyjebanie Maciusiaka przed końcem sezonu ale z Małyszem to się nie wydarzy
I wcale mnie nie martwi jak powiedział że zamierza skakać do następnych IO (ofc o ile będą normalne reguły w kadrze i jak nie będzie dowoził to wypad do PK)
Marzy mi się wyjebanie Maciusiaka przed końcem sezonu ale z Małyszem to się nie wydarzy