Boxing

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
wujot
ave

Re: Boxing

Post autor: wujot »

na prawdę miał ogromne szczęście
Śnieg Garbatym Nosom
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

Ale czemu w aucie w samych gaciach siedział? To najważniejsze pytanie :question: Niech ktoś zadzwoni do Ja Rula i się zapyta, bo nie wytrzymie :exclaim:
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

zeby fiuta nie mial na wierzchu mam nadzieje ze pomoglem
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Ciekawe czy Knyba będzie kolejnym Kownackim. W ogole mało znany i cicho o nim mega a za pare dni poważna walka.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

bilderberg pisze: 08 sty 2026, 4:31 Ciekawe czy Knyba będzie kolejnym Kownackim. W ogole mało znany i cicho o nim mega a za pare dni poważna walka.
Ogólnie Szkopy brzydko się zachowały (kto by się spodziewał), bo żaden polski dziennikarz nawet akredytacji na ten event nie dostał. Z miejscami dla zwykłych kibiców też był problem, bo praktycznie wszystko się rozeszło dla Niemców/Kurdów/Turków.

Dodatkowo walka ma być pokazywana na DAZN, co w polskim kontekście, gdzie lubimy sobie oglądać wszystko w otwartym paśmie (vide: TVP Sport), na pewno też nie pomaga w promocji.

A co do samych szans Knyby na wygraną, to chyba nikt się nie łudzi, że Damian ma jakieś większe szanse, co najwyżej pewnie liczenie na jakiś lucky punch z kontry, gdy Kabayel w swoim stylu swarmera/sluggera się rozpędzi.

Natomiast gdyby walka potrwała pełen dystans i Damian tanio skóry nie sprzedał, to nawet jeśli sędziowie przejebią go na punkty, to dobry występ i tak będzie sukcesem i zyskaniem jakiejś tam rozpoznawalności. Trochę jak Otto Wallin po walce z Furym.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Nie mówię tego nawet w kontekście szans Knyby, ale Kabayel może być przehajpowany. Swoje na pewno potrafi, ale jego status znacząco urósł na podstawie 3 ostatnich skalpów. Tylko że te skalpy nie są tak dobre jak się wydaje.

- Mahmudov, w momencie wygranej nad nim Kabayel był underdogiem, ale Mahmudova chwilę potem pokonał nawet Vianello no i generalnie wyszło szydło z worka, że Mahmudov to był fraud.

- Sanchez i tutaj teoretycznie wygląda to bardzo dobrze, ale w praktyce tam Sanchez odpierdolił jakieś totalne tarło z sylwetką i wagą. Oni go wrzucili na jakąś dziwną diete czy trening czy ki chuj, ale generalnie Sanchez tam wszedl znacznie cięższy niż zazwyczaj z sylwetką kulturystyczną i stracił całą kondycję, dynamikę, lekkość, a siły nie zyskał. To był taki pomysł jak próbować utyć Szpilke do 115 kilo na Chisore.

- Dziadzia Zhang bez refleksu z tragiczną kondycją i nie trzymający ciosów na tułów.

To jest moim zdaniem resume wyglądające na lepsze niż faktycznie jest. Kabayela lubię oglądać ogólnie, chętnie bym zobaczył z Parkerem, Wardleyem czy Torrezem, ale mam wątpliwości.
Awatar użytkownika
Haczapurjan

@Mietek zdaje się, że Sanchez to w ogóle miał kontuzję kolana czy coś takiego + on nigdy nie był specjalnie wybitnym pięściarzem, po prostu rekord miał dobry.

A co do Zhanga, to ponoć w ogóle formy nie robił na tę walkę i wydolnościowo beznadziejnie wyglądał + wiek też robi swoje. Mimo to i tak posłał Kabayela raz na dechy.

Style robią walkę i może być tak, że Knyba z największym zasięgiem w całej wadze ciężkiej może być niewygodny dla Kabayela. Kwestia tylko taka czy jest na tyle sprawny i doświadczony, żeby zrobić użytek z tych gabarytów.

No i znając szkopów, pewnie wpierdolą tam możliwie jak najmniejszy ring, coby Knyba miał trudno trzymać jabem Kabayela na dystans.

Jakiś tam niewielki potencjał na upset jest, ale wielkich nadziei bym sobie nie robił
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

jak już gdzieś doszukiwać się szans (a są to szanse nie wielkie) to w tym, że kabayela jednak trochę te walki rozbiły, bo od zhanga taka jedna czysta bez kasku może zmienić karierę a troche ich przyjął. Niemiecki Turek czy tam Turecki Niemiec TM lubi takich dryblasów i jak mam na coś postawić to KO na korpus do 4 rundy
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

bilderberg pisze: 08 sty 2026, 4:31 Ciekawe czy Knyba będzie kolejnym Kownackim. W ogole mało znany i cicho o nim mega a za pare dni poważna walka.
Miałem obejrzeć jego walki żeby ocenić jego skill i styl walki, ale jakoś mi się nie chce.

Kilka jego walk, nie chronologicznie:
Spoiler

Dodano po 12 minutach 58 sekundach:
Oglądam, no i nie wiem, średnio tak... Walczy jak połączenie Wildera i Szpilki :lol: Ręce nisko, ale przez warunki trudno, żeby ktoś efektywnie skrócił mu dystans, i to chyba największy jego atut.

Dodano po 57 minutach 57 sekundach:
ale jednak widać po tych najnowszych walkach, że zrobił całkiem niezły progres. Mniej zbędnych ruchów w ringu, lepszy lewy prosty i więcej skupienia na defensywie. Tam jeszcze miał jakąś kontuzję prawej dłoni, więc nie czuł się zbyt komfortowo z wyprowadzaniem silnych ciosów.

Dodano po 8 minutach 39 sekundach:
w tych walkach z 2025 to wygląda już naprawdę nieźle, dynamika i wyrobiony ładny podwójny lewy prosty.
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Niech tłucze Turka na kotleta, Auuuuu.
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

żaden z niego turek, on jest pochodzenia kurdyjskiego...
Awatar użytkownika
eddy_wata

Bracia dawajcie livescore bo nie mam jak ogladac
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Przekręcili Knybę.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Oh znaki
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Mógł uklęknąć Knyba. Trochę sprytu brakło. No ale ściany i tak były przeciwko niemu. Tu już jest szykowana walka z Usykiem
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Co to bylo xD takiej słabizny sie nie spodziewałem
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Knyba zaczął robić gnój po walce i wyzywać redaktora bokser org, bo ten uznał, że sędzia słusznie przerwał walkę xD

Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

sztyc pisze: 29 gru 2025, 15:04 dlaczego on w aucie w samych gaciach siedział
ważne pytanie, a nie dostaliśmy jeszcze odpowiedzi :exclaim:
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Jeżeli ktoś łaknie boksu jak kania dżdżu, to dzisiaj gala KBN w Dzierżoniowie.
Rozpiska:

Wiktor Budzyński vs. Paweł Strykowski
Hubert Kwapisz vs. Jiri Kroupa
Rafał Wołczecki vs. Emiliano Exequiel Pucheta
Igor Pryga vs. Denis Mądry
Kamil Bednarek vs. Alpay Yaman

Z ciekawszych walk na pewno chyba jedyny realny prospekt jakiego mamy czyli Wołczecki, no i jestem ciekaw też tego Bednarka co zdziała po powrocie. Gala od 19:20 na TVP Sport
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

Kurwa, nadrobiłem.
Ta walka z Knybą to chyba jakiś odwet za Rotę. Tak przerwanej walki to dawno nie widziałem, atfu.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
ODPOWIEDZ