Pijani Powietrzem - Zawieszeni w czasie i przestrzeni (2002)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Nicmadrego

Re: Pijani Powietrzem - Zawieszeni w czasie i przestrzeni (2002)

Post autor: Nicmadrego »

A podbiję temat, bo jakoś ostatnio przypomniałem sobie o tej płycie (choć ja akurat miałem chyba kasetę) i wydaje mi się, że to się wciąż broni.
Awatar użytkownika
Piroks

Post autor: Piroks »

szkoda że fokus jako swój główny skład wybrał pokahontaz a nie pijanych. zamiast iść w coś faktycznie ciekawego to wyszło że robi jakieś nijakie gówno z rahimem (nie zdziwiłbym się gdyby to rahim okazał się być przyczyną stania się słabym raperem fokusa)
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

Ta płyta wyszła w 2002, w tym samym roku wyszła ta gówniana firma, którą co poniektórzy propsują za eksperymentalność. Tylko, że tam jest kopalnia randomowego klepania beatów bez zrozumienia muzyki, a tutaj jest jakiś talent muzyczny. To właśnie ZWCIP powinno być propsowane za eksperymentalność, bo na tym albumie jest to zrobione z głową.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Zróbmy kawałek :oops:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

4-HO-MET pisze: 09 sty 2026, 2:58 Ta płyta wyszła w 2002, w tym samym roku wyszła ta gówniana firma, którą co poniektórzy propsują za eksperymentalność. Tylko, że tam jest kopalnia randomowego klepania beatów bez zrozumienia muzyki, a tutaj jest jakiś talent muzyczny. To właśnie ZWCIP powinno być propsowane za eksperymentalność, bo na tym albumie jest to zrobione z głową.
+1
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Ta płyta wyszła za wczesnie, już nawet nie mówię o wyprzedzeniu czasów, tylko w 2002 to trwał absolutny kult PFK i w tym samym roku wyszło Archiwum. No to jak pijani powietrzem mogli w ogóle się przebić? Do tego brak promocji, nawet na okładce nie ma dopisku typu: Fokus z Paktofoniki.
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

W jednej z ostatnich rolek mówili, że album musiał powstać żeby wypełnić warunki umowy z labelem.
E-42

Post autor: E-42 »

Czyli najlepsza rzecz od gościa powstała z przymusu, za to gówno już robił z miłą chęcią, przynajmniej przez jakiś czas bo potem też się znudziło props
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
2rzyn

chaya pisze: 09 sty 2026, 11:13 W jednej z ostatnich rolek mówili, że album musiał powstać żeby wypełnić warunki umowy z labelem.
A nie masz na mysli Kinematografii?
Awatar użytkownika
chaya

Nie. Sprawdź profil pokahontaz na insta. Tam o tym mówią
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

4-HO-MET pisze: 09 sty 2026, 2:58 Ta płyta wyszła w 2002, w tym samym roku wyszła ta gówniana firma, którą co poniektórzy propsują za eksperymentalność. Tylko, że tam jest kopalnia randomowego klepania beatów bez zrozumienia muzyki, a tutaj jest jakiś talent muzyczny. To właśnie ZWCIP powinno być propsowane za eksperymentalność, bo na tym albumie jest to zrobione z głową.
Ty przy stole wigilijnym rodzinie też zrobiłeś wykład o chujowości firmy?
Awatar użytkownika
Jumsky

Post autor: Jumsky »

Dzięki za odkopanie tematu, właśnie odpaliłem ten album i normalnie powrót do przeszłości. Ogromny sentyment do tej płyty, nie ma na niej słabego kawałka. Ile ja tego słuchałem kiedyś... :bowdown:
Obrazek
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

nescafeklasyg pisze: 09 sty 2026, 14:22
Ty przy stole wigilijnym rodzinie też zrobiłeś wykład o chujowości firmy?
Nie, bo nie mam przygłupów w rodzinie, haha.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

TooMuchSmoke pisze: 09 sty 2026, 10:58 Ta płyta wyszła za wczesnie, już nawet nie mówię o wyprzedzeniu czasów, tylko w 2002 to trwał absolutny kult PFK i w tym samym roku wyszło Archiwum. No to jak pijani powietrzem mogli w ogóle się przebić? Do tego brak promocji, nawet na okładce nie ma dopisku typu: Fokus z Paktofoniki.
Pamiętam jak w ten PRowy deseń pisali na okładkach coś w stylu "ZAWIERA HIT MYDEŁKO FA"
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

chaya pisze: 09 sty 2026, 11:13 W jednej z ostatnich rolek mówili, że album musiał powstać żeby wypełnić warunki umowy z labelem.
coś to śmierdzi chujem, pijani wyszli w universal music, paktofonika w gigant records to jakie niby warunki z labelem? Podpisali umowę z universalem na płytę to chyba musieli ją wydać, druga sprawa to pamiętam wywiady z nim jak wychodziła ta płytą, znam Śliwkę osobiścię tak samo jak Haema i nagrywka to nie był jakiś przymus więc pierdoli farmazony
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Ten Sliwka brzmi, jakby nie mógł sie zdecydować czy udawać Fokusa czy Abradaba, co jest w sumie jakośtam zrozumiałe
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ale beef z Białasem wygrał.
Awatar użytkownika
2rzyn

wuiru pisze: 10 sty 2026, 16:54
coś to śmierdzi chujem, pijani wyszli w universal music, paktofonika w gigant records to jakie niby warunki z labelem? Podpisali umowę z universalem na płytę to chyba musieli ją wydać, druga sprawa to pamiętam wywiady z nim jak wychodziła ta płytą, znam Śliwkę osobiścię tak samo jak Haema i nagrywka to nie był jakiś przymus więc pierdoli farmazony

Dlatego pytalem o archiwum kinematografii bo tez mi to nie pasuje jak sprawdzalwm z wikipedia. Pierdola te farmazoniarze bo im wstyd ze pijaniw chuj lepsza plyta
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

2rzyn pisze: 10 sty 2026, 23:32 Dlatego pytalem o archiwum kinematografii bo tez mi to nie pasuje jak sprawdzalwm z wikipedia
to musiało być archiwum kinematografii, innej opcji nie ma
Awatar użytkownika
chaya

No to pięknie walą w chuja w tej ostatniej wypowiedzi. Nie zagłębiałem się aż tak jak Wy, tylko zaufałem farmazonowi. No zmienia mi to postrzeganie tych panów.
ODPOWIEDZ