Pijani Powietrzem - Zawieszeni w czasie i przestrzeni (2002)
-
Nicmadrego
Re: Pijani Powietrzem - Zawieszeni w czasie i przestrzeni (2002)
A podbiję temat, bo jakoś ostatnio przypomniałem sobie o tej płycie (choć ja akurat miałem chyba kasetę) i wydaje mi się, że to się wciąż broni.
szkoda że fokus jako swój główny skład wybrał pokahontaz a nie pijanych. zamiast iść w coś faktycznie ciekawego to wyszło że robi jakieś nijakie gówno z rahimem (nie zdziwiłbym się gdyby to rahim okazał się być przyczyną stania się słabym raperem fokusa)
Ta płyta wyszła w 2002, w tym samym roku wyszła ta gówniana firma, którą co poniektórzy propsują za eksperymentalność. Tylko, że tam jest kopalnia randomowego klepania beatów bez zrozumienia muzyki, a tutaj jest jakiś talent muzyczny. To właśnie ZWCIP powinno być propsowane za eksperymentalność, bo na tym albumie jest to zrobione z głową.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
- marmolad_k2
+14-HO-MET pisze: ↑09 sty 2026, 2:58 Ta płyta wyszła w 2002, w tym samym roku wyszła ta gówniana firma, którą co poniektórzy propsują za eksperymentalność. Tylko, że tam jest kopalnia randomowego klepania beatów bez zrozumienia muzyki, a tutaj jest jakiś talent muzyczny. To właśnie ZWCIP powinno być propsowane za eksperymentalność, bo na tym albumie jest to zrobione z głową.
- TooMuchSmoke
Ta płyta wyszła za wczesnie, już nawet nie mówię o wyprzedzeniu czasów, tylko w 2002 to trwał absolutny kult PFK i w tym samym roku wyszło Archiwum. No to jak pijani powietrzem mogli w ogóle się przebić? Do tego brak promocji, nawet na okładce nie ma dopisku typu: Fokus z Paktofoniki.
W jednej z ostatnich rolek mówili, że album musiał powstać żeby wypełnić warunki umowy z labelem.
Czyli najlepsza rzecz od gościa powstała z przymusu, za to gówno już robił z miłą chęcią, przynajmniej przez jakiś czas bo potem też się znudziło props
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead
Spoiler

A nie masz na mysli Kinematografii?
Nie. Sprawdź profil pokahontaz na insta. Tam o tym mówią
-
nescafeklasyg
Ty przy stole wigilijnym rodzinie też zrobiłeś wykład o chujowości firmy?4-HO-MET pisze: ↑09 sty 2026, 2:58 Ta płyta wyszła w 2002, w tym samym roku wyszła ta gówniana firma, którą co poniektórzy propsują za eksperymentalność. Tylko, że tam jest kopalnia randomowego klepania beatów bez zrozumienia muzyki, a tutaj jest jakiś talent muzyczny. To właśnie ZWCIP powinno być propsowane za eksperymentalność, bo na tym albumie jest to zrobione z głową.
Dzięki za odkopanie tematu, właśnie odpaliłem ten album i normalnie powrót do przeszłości. Ogromny sentyment do tej płyty, nie ma na niej słabego kawałka. Ile ja tego słuchałem kiedyś... 

Nie, bo nie mam przygłupów w rodzinie, haha.nescafeklasyg pisze: ↑09 sty 2026, 14:22Ty przy stole wigilijnym rodzinie też zrobiłeś wykład o chujowości firmy?4-HO-MET pisze: ↑09 sty 2026, 2:58 Ta płyta wyszła w 2002, w tym samym roku wyszła ta gówniana firma, którą co poniektórzy propsują za eksperymentalność. Tylko, że tam jest kopalnia randomowego klepania beatów bez zrozumienia muzyki, a tutaj jest jakiś talent muzyczny. To właśnie ZWCIP powinno być propsowane za eksperymentalność, bo na tym albumie jest to zrobione z głową.
I'm enslaving women from Ukraine,
- gods bidness
Pamiętam jak w ten PRowy deseń pisali na okładkach coś w stylu "ZAWIERA HIT MYDEŁKO FA"TooMuchSmoke pisze: ↑09 sty 2026, 10:58 Ta płyta wyszła za wczesnie, już nawet nie mówię o wyprzedzeniu czasów, tylko w 2002 to trwał absolutny kult PFK i w tym samym roku wyszło Archiwum. No to jak pijani powietrzem mogli w ogóle się przebić? Do tego brak promocji, nawet na okładce nie ma dopisku typu: Fokus z Paktofoniki.
coś to śmierdzi chujem, pijani wyszli w universal music, paktofonika w gigant records to jakie niby warunki z labelem? Podpisali umowę z universalem na płytę to chyba musieli ją wydać, druga sprawa to pamiętam wywiady z nim jak wychodziła ta płytą, znam Śliwkę osobiścię tak samo jak Haema i nagrywka to nie był jakiś przymus więc pierdoli farmazony
Ten Sliwka brzmi, jakby nie mógł sie zdecydować czy udawać Fokusa czy Abradaba, co jest w sumie jakośtam zrozumiałe
- gods bidness
Ale beef z Białasem wygrał.
wuiru pisze: ↑10 sty 2026, 16:54coś to śmierdzi chujem, pijani wyszli w universal music, paktofonika w gigant records to jakie niby warunki z labelem? Podpisali umowę z universalem na płytę to chyba musieli ją wydać, druga sprawa to pamiętam wywiady z nim jak wychodziła ta płytą, znam Śliwkę osobiścię tak samo jak Haema i nagrywka to nie był jakiś przymus więc pierdoli farmazony
Dlatego pytalem o archiwum kinematografii bo tez mi to nie pasuje jak sprawdzalwm z wikipedia. Pierdola te farmazoniarze bo im wstyd ze pijaniw chuj lepsza plyta
No to pięknie walą w chuja w tej ostatniej wypowiedzi. Nie zagłębiałem się aż tak jak Wy, tylko zaufałem farmazonowi. No zmienia mi to postrzeganie tych panów.