Skolim

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

forcerfromdesert

Re: Skolim

Post autor: forcerfromdesert »

xxxkawo pisze: 08 sty 2026, 16:26 Skolim wyświetlenia na YouTube ma na bank kupione. "Czy można Panią prosić do tańca" wbiło dziwnym cudem 17 mln w 3 tygodnie od premiery (czyli dokładnie 8 listopada 2025). Od wbicia 17 baniek pod klipem minęły 2 miesiące i przez ten czas nawet bańki nie wbił, bo teraz jest ledwo 17,8 mln wyświetleń pod klipem. Dziwna korelacja "zainteresowania".
Jak już masz profilowe z quebo i osądzasz kogoś o kupowanie wyświetleń, zerknij proszę -
Na wyświetlenia, lajki i komentarze.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

aplew pisze: 08 sty 2026, 22:54 jakby skolim byl takim hitem, to juz by wyprzedawal najwieksze koncertownie w Polsce, a na ten moment nadal wyprzedaje dni kwiatow w Skierniewicach xd
I jest milionerem i ma w dupie tych, co go heatują :joint:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

aplew pisze: 08 sty 2026, 22:54 jakby skolim byl takim hitem, to juz by wyprzedawal najwieksze koncertownie w Polsce, a na ten moment nadal wyprzedaje dni kwiatow w Skierniewicach xd
wyprzedaje po 3 koncerty dziennie, mysle ze nie narzeka
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
marmolad_k2

3 koncerty powitalne dziennie vs 3 koncerty pożegnalne w ciągu roku
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

nie no mam na mysli tylko to, ze nie jara sie nim cala Polska, i nie jest tez mainstreamem. Znalazl swoja nisze i w niej wymiata.
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

No to chyba w innej Polsce mieszkasz.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

aplew pisze: 08 sty 2026, 23:09 i nie jest tez mainstreamem
Nie wiem czy trollujesz, ale ten gość ma

- Diament za album
- POTRÓJNY diament za singiel (750 000+)
- 9 platyn za single, z czego 5 kilkukrotnych
- 6 złot za single
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

aplew pisze: 08 sty 2026, 23:09 nie no mam na mysli tylko to, ze nie jara sie nim cala Polska, i nie jest tez mainstreamem. Znalazl swoja nisze i w niej wymiata.
Właśnie jara się nim cała Polska.

To jakimś Quebonafide czy Taco Hemingwayem się nie jara cała Polska. Zapytaj mamy swojej czy wie kto to Skolim, jest dużo większa szansa, że zna i lubi jakąś piosenkę a jedyne taco jakie zna to do jedzenia.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

nie no quebo i taco od taconafide to ten sam poziom mainstreamu co skolim
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

W pewnym sensie tak, ale nie do końca. Owszem Quebo czy Taco mogą wyprzedać stadion, ale cała Polska nie składa się wyłącznie z młodych ludzi.

W grupie wiekowej 16-35 Skolima zna każdy, tak jak Quebo czy Taco. W grupie wiekowej 35-50 Skolima zna pewnie ze 100 razy więcej osób niż jakichś raperów.
Awatar użytkownika
bcn

Post autor: bcn »

oldschool pisze: 09 sty 2026, 1:54 W grupie wiekowej 35-50 Skolima zna pewnie ze 100 razy więcej osób niż jakichś raperów.
niee no bez przesady, jak taconafide wyszlo to chyba kazdy polak w polsce o nich uslyszal a to bylo juz 8 lat temu
lygrys pisze: 30 sty 2024, 14:01 Dzisiaj biję psa penisem po czole
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Nawet jak starsi coś tam usłyszeli, to dawno zapomnieli. 8 lat to kupa czasu. Raperzy mają bardziej oddanych fanów, którzy np. przejadą pół Polski na ich drogi koncert. Na pewno duże znaczenie w tym ma fakt, że zwykle w młodym wieku zajawka na muzykę jest największą i najwięcej można dla niej poświęcić.
Spoiler
Fani Skolima nie muszą, bo przyleci helikopterem zagrać koncert w ich miejscowości.
Skolima usłyszeć można na weselach, dyskotekach, sylwestrze z dwójką itd. Taco czy Quebo oprócz sieci co najwyżej w radiu.

Ludziom w wieku 40-50 lat Skolim wyświetla się w chuj częściej.

O jakich ruchach Taco czy Quebo było głośno w całej Polsce, ze zdobywali tym nowych odbiorców? Ostatnie koncerty Quebo czy płyta Taco to rzeczy, które zapadły w pamięć ludziom z ich bańki. Taki Janusz lat 60, co go wnuczek nauczył obsługi smartfona 3 lata temu, skrolujac FB jak zobaczy Taco to paluchem przesunie jakiegoś pedala z wąsem i tyle go widzieli, a post o tym, że Skolim ma najtańsze paliwo w Polsce na swojej stacji już go zainteresuje.

Wiele razy pod postami o rapie w miejscach trafiających do innej publiki widziałem komentarze typu „ale kto to jest?” czy „pierwsze słyszę o nim”. O Skolimie natomiast nie przypominam sobie takiej sytuacji.

Mówimy tu czysto o rozpoznawalności czyli pokazuje komuś jego mordę, albo mówię ksywę i ta osoba mi odpowiada, że no to taki piosenkarz.

Wiadomo, że przeciętny fan Quebo wymieni z 10 tytułów jego piosenek co najmniej, a przeciętny fan Skolima ze 2, ale mówimy czysto o rozpoznawalności.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

No i nie zapominajmy, że Skolim przewija się ludziom ciut starszym, bo grywa w Barwach Gówna w TVP2.

Raperzy to sobie mogą co najwyżej zagrać psa w produkcji typu Wszyscy kochają Romana.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
Milahovic

Post autor: Milahovic »

Wejdę wyjdę
Wejdę w Twojej głowie będę bejbe
Wejdę wyjdę
Wejdę wyjdę
Wejdę bejbe
Będę w Tobie wszędzie

Obrazek
zuperhero

Post autor: zuperhero »

jako że się nie znam, to jeszcze dodam a propos wyprzedania jakiegoś dużego obiektu- taco/quebo mają zapewne bardziej miastowo skoncentrowane fanbase'y, więc łatwiej zapełnić im duży obiekt w mieście wojewódzkim, natomiast skolim sporą część słuchaczy ma w mniejszych miasteczkach czy wioskach, więc ciężej jest ich ściągnąć.
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Taco gra 8 koncertów (w 4 miastach) w rok, skolim gra ich 400. Jak ktoś mieszka w jakimś Gorzowie wielkopolskim to żeby posłuchać taco na żywo musi jechać do Wrocławia czy Gdańska, jak chce posłuchać skolima to wystarczy że poczeka kilka tygodni i będzie miał w promieniu 30 minut samochodem jego koncert.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Plus dodatkowo na bilety na Taco i wszystko, co z nimi związane (dojazd, nocleg) ten ktoś wyda nieporównywalnie więcej pieniędzy, niż na Skolima, który w lecie potrafi grać za darmo na Dniach Dowolnego Piździszewa.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
aplew

Post autor: aplew »

SWN pisze: 09 sty 2026, 0:48 Nie wiem czy trollujesz, ale ten gość ma

- Diament za album
- POTRÓJNY diament za singiel (750 000+)
- 9 platyn za single, z czego 5 kilkukrotnych
- 6 złot za single
Nie bylem tego swiadomy :( Az spytam rodzicow, czy go kojarza. Chociaz szczerze, to gdyby nie znajomi, to nie wiedzialbym kim gosc jest (nie mam na mysli swojej ignorancji).
jotwupe pisze: 27 wrz 2025, 12:16 Niech kurwa usłyszę ksywę aplew gdzies na koncercie albo festiwalu to wjeżdżam bez gadki.
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Nikt normalny ze starszego pokolenia nie słucha rapu. Rap to muzyczka dla dzieci krzyczących młody jeżyk albo, że oki to eksportowy towar. Quebo i Taco tak naprawdę są męczący dla ucha. Gdzieś widziałem na jakiejś rolce typ przeprowadza wywiad z jakimś angolem i mówi mu że koniecznie musi sprawdzić rap z Polski i polecił mu Taco Hemingwaya. Kurwa, przecież muzycznie to jest dla ludzi z zagranicy asłuchalne. Puszczałem mojej pannie parę piosenek i no ni chuja. Ale za to jak puściłem Temperaturę Skolima to się bujała. Takie są fakty. Polski rap nie jest muzykalny. Druga sprawa, starsze pokolenie, nie wczute w rap ma w dupie słuchanie piosenek gdzie połowa tekstu jest „twój raper to…” czy o jakichś łakach itp. Co jak co ale Skolim ma zgrabne te piosenki, momentami są przaśne ale nie aż tak przypapałowe jak rap. Ogólnie rap jest przypałowy w chuj, a im bardziej raper stara się zgrywać inteligenta to tym większa beka jest. No i trzecia sprawa Skolim jest bliżej ludzi. Zobaczcie jaką on ma tam relacje z fanami od małych dziewczynek po prawdziwe staruszki. Wyściska pogada, nie uważa się za chuj wie kogo. Wraca na swoją wioseczke. Z babcią interes prowadzi, a do tego dał swojej lokalnej społeczności najtańsze paliwo w Polsce. Co dał twój ulubiony raper swoim lokalnym ludziom? Wyjechał do Warszawy i zgrywa chuj wie kogo dukając do mikrofonu. Skolim GOAT!
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

georgefloyd pisze: 09 sty 2026, 12:26 Nikt normalny ze starszego pokolenia nie słucha rapu. Rap to muzyczka dla dzieci krzyczących młody jeżyk albo, że oki to eksportowy towar. Quebo i Taco tak naprawdę są męczący dla ucha. Gdzieś widziałem na jakiejś rolce typ przeprowadza wywiad z jakimś angolem i mówi mu że koniecznie musi sprawdzić rap z Polski i polecił mu Taco Hemingwaya. Kurwa, przecież muzycznie to jest dla ludzi z zagranicy asłuchalne. Puszczałem mojej pannie parę piosenek i no ni chuja. Ale za to jak puściłem Temperaturę Skolima to się bujała. Takie są fakty. Polski rap nie jest muzykalny. Druga sprawa, starsze pokolenie, nie wczute w rap ma w dupie słuchanie piosenek gdzie połowa tekstu jest „twój raper to…” czy o jakichś łakach itp. Co jak co ale Skolim ma zgrabne te piosenki, momentami są przaśne ale nie aż tak przypapałowe jak rap. Ogólnie rap jest przypałowy w chuj, a im bardziej raper stara się zgrywać inteligenta to tym większa beka jest. No i trzecia sprawa Skolim jest bliżej ludzi. Zobaczcie jaką on ma tam relacje z fanami od małych dziewczynek po prawdziwe staruszki. Wyściska pogada, nie uważa się za chuj wie kogo. Wraca na swoją wioseczke. Z babcią interes prowadzi, a do tego dał swojej lokalnej społeczności najtańsze paliwo w Polsce. Co dał twój ulubiony raper swoim lokalnym ludziom? Wyjechał do Warszawy i zgrywa chuj wie kogo dukając do mikrofonu. Skolim GOAT!
ten post został faktycznie sprawdzony przez prawdziwych skolimczyków
✅ prawda
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ