[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
gambler

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: gambler »

właśnie obejrzałem to Strange Darling, dobrze zrobiony film, ale jednak nudy pierdolone :lol:
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

Strefa interesów - super koncept, ale pod koniec troche już męczył; Łukasz Żal propsy za zdjęcia

Ścieżki chwały - tldw wojna to absurd, a ludzie kurwy; piekny, humanistyczny, antywojenny, idealnie poprowadzony; chyba moj drugi ulubiony Kubrick, po Dr. Strangelove

Na Zachodzie bez zmian - tutaj zawod, ogolnie film jest znosny, ale niepotrzebnie imo ominieto watki powrotow Paula do rodzinnego miasteczka, z bardzo waznym dla ogolnego przekazu problemem przystosowania sie do normalnego zycia po traumie wojennej; do tego spory minus za bardzo hollywoodzka koncowke

Defilada - swietny, godzinny dokument obrazujacy KRLD w peaku, swietujaca swoje 40-lecie - czasem zeby cos wysmiac, wystarczy to pokazac; dostepny w calosci na youtube
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Rodzaje Życzliwości - chyba rodzaje gówna, dawno tak się nie męczyłem oglądając film. O czym to było i po co? Może ktoś mądrzejszy jest w stanie wytłumaczyć?
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

TdW pisze: 07 sty 2026, 8:41 O czym to było i po co?
TdW pisze: 07 sty 2026, 8:41 Rodzaje Życzliwości - chyba rodzaje gówna
Istotą istnienia podobnych filmów jest właśnie możliwość pisania takich recenzji :bowdown:
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

Tez tak macie że jak wam sie nie podoba film to wylączacie nawet po 30 minutach? często tak robilem i teraz nie wiem bo moze zjebalem i to bylo jednak zajebiste kino, ale z reguly wchodze później coś poczytać o takim gniocie i sie okazuje ze komentarze tez są zle "kurwa stracilem 2 godziny mojego życia..." :lol:

Z ostatnio obejrzanych w calości to planeta malp i chociaz stary to trzyma poziom, malpy chwilami bardziej śmieszą niz straszą ale cala historia calkiem dobra i ten post apokaliptyczny klimat tez daje rade. Obejrzalbym więcej podobnych.
Awatar użytkownika
TdW

Ostatnia scena z tej pierwszej Planety Małp to jedna z moich ulubionych ever
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

tomek5lg pisze: 07 sty 2026, 11:37 Tez tak macie że jak wam sie nie podoba film to wylączacie nawet po 30 minutach?
Kiedyś nie ale teraz już tak, ale to też zależy czy oglądam na telewizorze czy na kompie - na tym drugim jakoś tak łatwiej żoglować i zauważam, że jestem bardziej rozproszony.
Inna sprawa że mental komplecisty powoduje, że czuję potem (tj. po przerwaniu oglądania) autentycznie fizyczny dyskomfort że mam coś rozgrzebane, a nie dokończone.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

oczywiście, że tak, nauczenie się zdolności przerwania czytania książki czy oglądania filmu jeżeli ci nie siedzi uważam za bardzo przydatną, z wiekiem czas jest coraz cenniejszy i żal go marnować na rzeczy marne, lepiej poświęcić go na scrollowanie ślizgawki
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Nie patrz w górę
7/10, fajnie przerysowany film, parę razy śmiechłem, chociaż moooże troszkę przydługi.

Zamach na papieża
7/10, spodziewałem się chujni a nawet film nie najgorszy imo wyszedł.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

obejrzałem ostatnio Młodych Gniewnych i spoko film, chociaż bez żadnego rozpierdolu czy rozbudowanej fabuły

nadrabiam klasyki
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

TdW pisze: 07 sty 2026, 11:48 Ostatnia scena z tej pierwszej Planety Małp to jedna z moich ulubionych ever
Co uczyniliście idioci?! :lol: mocna scena ale w sumie tez troche smutna, ogólnie bylem w lekkim szoku jak to zobaczylem bo spodziewalem sie jakiegoś ckliwego zakończenia z tą jego dupką

dr zjeb pisze: 07 sty 2026, 11:51 Kiedyś nie ale teraz już tak, ale to też zależy czy oglądam na telewizorze czy na kompie - na tym drugim jakoś tak łatwiej żoglować i zauważam, że jestem bardziej rozproszony.
Inna sprawa że mental komplecisty powoduje, że czuję potem (tj. po przerwaniu oglądania) autentycznie fizyczny dyskomfort że mam coś rozgrzebane, a nie dokończone.

no wlasnie mam to samo jak film mnie nudzi i pod ręką zawsze jest internet, instagram czy cokolwiek ale jak jest dobry i wciąga to wtedy nie ma potrzeby nic sprawdzać
z wiekiem czas jest coraz cenniejszy i żal go marnować na rzeczy marne
i to jest dobre podsumowanie tych rozważań.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

tomek5lg pisze: 07 sty 2026, 11:37 Tez tak macie że jak wam sie nie podoba film to wylączacie nawet po 30 minutach?.
Nie, tylko, że ja jestem świadomy kina i nie oglądam gniotów.
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

zaryzykowalbym stwierdzenie, ze jesli da sie ocenic, ze film sie nie podoba w ciagu 20-30 minut, to mozna to tez z duzym prawdopodobienstwem zrobic juz przed odpaleniem, i nie tracic czasu w ogole. a z drugiej strony nawet i z gniota cos tam da sie wyciagnac, kwestia podejscia
Mider

Post autor: Mider »

SiNi pisze: 07 sty 2026, 16:36
tomek5lg pisze: 07 sty 2026, 11:37 Tez tak macie że jak wam sie nie podoba film to wylączacie nawet po 30 minutach?.
Nie, tylko, że ja jestem świadomy kina i nie oglądam gniotów.
:rotfl: :rotfl:
Awatar użytkownika
strandmon
strandmon

Post autor: strandmon »

tez mnie to rozbawilo ale spenialem
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

jeszcze bardziej świadomy jest w kwestii polskiego rapu i tym bardziej nie słucha płyt gniotów
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

scam_sakawa pisze: 08 sty 2026, 9:22 jeszcze bardziej świadomy jest w kwestii polskiego rapu i tym bardziej nie słucha płyt gniotów
Ucz się od takich autorytetów jak ja.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

TdW pisze: 07 sty 2026, 8:41 Rodzaje Życzliwości - chyba rodzaje gówna, dawno tak się nie męczyłem oglądając film. O czym to było i po co? Może ktoś mądrzejszy jest w stanie wytłumaczyć?
Dawno byłem na tym w kinie, na końcu w sumie mi się podobało, ale jakbym oglądał na kompie, to pewnie też bym wyjebał w połowie 2 historii. W sumie nie wiem o czym to jest, ale oglądało mi się podobnie jak yang albo czytało opowiadania bizarne Tokarczuk. Bez zachwytu, ale git jakiś udziwniony świat
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
TdW

Dla mnie to było przede wszystkim nudne, udziwnione na siłę tylko po to żeby wzbudzić kontrowersje. Poprzednie jego filmy mi się podobały, ale to ledwo dokończyłem
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

byłem na przedpremierowym pokazie La Grazie Sorrentino i śmiało daję 9/10 - na pewno zrobię rewatch bo nie wiem czy nie podobał mi się bardziej ten film niż wielkie piękno
ODPOWIEDZ