[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
właśnie obejrzałem to Strange Darling, dobrze zrobiony film, ale jednak nudy pierdolone 
yer a wizard, Harry
Strefa interesów - super koncept, ale pod koniec troche już męczył; Łukasz Żal propsy za zdjęcia
Ścieżki chwały - tldw wojna to absurd, a ludzie kurwy; piekny, humanistyczny, antywojenny, idealnie poprowadzony; chyba moj drugi ulubiony Kubrick, po Dr. Strangelove
Na Zachodzie bez zmian - tutaj zawod, ogolnie film jest znosny, ale niepotrzebnie imo ominieto watki powrotow Paula do rodzinnego miasteczka, z bardzo waznym dla ogolnego przekazu problemem przystosowania sie do normalnego zycia po traumie wojennej; do tego spory minus za bardzo hollywoodzka koncowke
Defilada - swietny, godzinny dokument obrazujacy KRLD w peaku, swietujaca swoje 40-lecie - czasem zeby cos wysmiac, wystarczy to pokazac; dostepny w calosci na youtube
Ścieżki chwały - tldw wojna to absurd, a ludzie kurwy; piekny, humanistyczny, antywojenny, idealnie poprowadzony; chyba moj drugi ulubiony Kubrick, po Dr. Strangelove
Na Zachodzie bez zmian - tutaj zawod, ogolnie film jest znosny, ale niepotrzebnie imo ominieto watki powrotow Paula do rodzinnego miasteczka, z bardzo waznym dla ogolnego przekazu problemem przystosowania sie do normalnego zycia po traumie wojennej; do tego spory minus za bardzo hollywoodzka koncowke
Defilada - swietny, godzinny dokument obrazujacy KRLD w peaku, swietujaca swoje 40-lecie - czasem zeby cos wysmiac, wystarczy to pokazac; dostepny w calosci na youtube
Rodzaje Życzliwości - chyba rodzaje gówna, dawno tak się nie męczyłem oglądając film. O czym to było i po co? Może ktoś mądrzejszy jest w stanie wytłumaczyć?
Istotą istnienia podobnych filmów jest właśnie możliwość pisania takich recenzji
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Tez tak macie że jak wam sie nie podoba film to wylączacie nawet po 30 minutach? często tak robilem i teraz nie wiem bo moze zjebalem i to bylo jednak zajebiste kino, ale z reguly wchodze później coś poczytać o takim gniocie i sie okazuje ze komentarze tez są zle "kurwa stracilem 2 godziny mojego życia..." 
Z ostatnio obejrzanych w calości to planeta malp i chociaz stary to trzyma poziom, malpy chwilami bardziej śmieszą niz straszą ale cala historia calkiem dobra i ten post apokaliptyczny klimat tez daje rade. Obejrzalbym więcej podobnych.
Z ostatnio obejrzanych w calości to planeta malp i chociaz stary to trzyma poziom, malpy chwilami bardziej śmieszą niz straszą ale cala historia calkiem dobra i ten post apokaliptyczny klimat tez daje rade. Obejrzalbym więcej podobnych.
Ostatnia scena z tej pierwszej Planety Małp to jedna z moich ulubionych ever
Kiedyś nie ale teraz już tak, ale to też zależy czy oglądam na telewizorze czy na kompie - na tym drugim jakoś tak łatwiej żoglować i zauważam, że jestem bardziej rozproszony.
Inna sprawa że mental komplecisty powoduje, że czuję potem (tj. po przerwaniu oglądania) autentycznie fizyczny dyskomfort że mam coś rozgrzebane, a nie dokończone.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
oczywiście, że tak, nauczenie się zdolności przerwania czytania książki czy oglądania filmu jeżeli ci nie siedzi uważam za bardzo przydatną, z wiekiem czas jest coraz cenniejszy i żal go marnować na rzeczy marne, lepiej poświęcić go na scrollowanie ślizgawki
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
- ConeyIsland
Nie patrz w górę
7/10, fajnie przerysowany film, parę razy śmiechłem, chociaż moooże troszkę przydługi.
Zamach na papieża
7/10, spodziewałem się chujni a nawet film nie najgorszy imo wyszedł.
7/10, fajnie przerysowany film, parę razy śmiechłem, chociaż moooże troszkę przydługi.
Zamach na papieża
7/10, spodziewałem się chujni a nawet film nie najgorszy imo wyszedł.
- scam_sakawa
obejrzałem ostatnio Młodych Gniewnych i spoko film, chociaż bez żadnego rozpierdolu czy rozbudowanej fabuły
nadrabiam klasyki
nadrabiam klasyki
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Co uczyniliście idioci?!
dr zjeb pisze: ↑07 sty 2026, 11:51 Kiedyś nie ale teraz już tak, ale to też zależy czy oglądam na telewizorze czy na kompie - na tym drugim jakoś tak łatwiej żoglować i zauważam, że jestem bardziej rozproszony.
Inna sprawa że mental komplecisty powoduje, że czuję potem (tj. po przerwaniu oglądania) autentycznie fizyczny dyskomfort że mam coś rozgrzebane, a nie dokończone.
no wlasnie mam to samo jak film mnie nudzi i pod ręką zawsze jest internet, instagram czy cokolwiek ale jak jest dobry i wciąga to wtedy nie ma potrzeby nic sprawdzać
i to jest dobre podsumowanie tych rozważań.z wiekiem czas jest coraz cenniejszy i żal go marnować na rzeczy marne
zaryzykowalbym stwierdzenie, ze jesli da sie ocenic, ze film sie nie podoba w ciagu 20-30 minut, to mozna to tez z duzym prawdopodobienstwem zrobic juz przed odpaleniem, i nie tracic czasu w ogole. a z drugiej strony nawet i z gniota cos tam da sie wyciagnac, kwestia podejscia
tez mnie to rozbawilo ale spenialem
- scam_sakawa
jeszcze bardziej świadomy jest w kwestii polskiego rapu i tym bardziej nie słucha płyt gniotów
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Ucz się od takich autorytetów jak ja.scam_sakawa pisze: ↑08 sty 2026, 9:22 jeszcze bardziej świadomy jest w kwestii polskiego rapu i tym bardziej nie słucha płyt gniotów
Dawno byłem na tym w kinie, na końcu w sumie mi się podobało, ale jakbym oglądał na kompie, to pewnie też bym wyjebał w połowie 2 historii. W sumie nie wiem o czym to jest, ale oglądało mi się podobnie jak yang albo czytało opowiadania bizarne Tokarczuk. Bez zachwytu, ale git jakiś udziwniony świat
cztery żubry i dwie kurwy
Dla mnie to było przede wszystkim nudne, udziwnione na siłę tylko po to żeby wzbudzić kontrowersje. Poprzednie jego filmy mi się podobały, ale to ledwo dokończyłem
byłem na przedpremierowym pokazie La Grazie Sorrentino i śmiało daję 9/10 - na pewno zrobię rewatch bo nie wiem czy nie podobał mi się bardziej ten film niż wielkie piękno