Warszafski Deszcz - Nastukafszy (1999)
Re: Warszafski Deszcz - Nastukafszy (1999)
Wszystko tu gra. Opus magnum hiphopa w PL. Skiciochy, klimat, biciorki i Tedas w swoim piku.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
wydaje mi sie, że powrócifszy niesłusznie zapomniane, bardzo dobry album, szkoda, że nie ma na streamach, prawdepowiedziafszy słabsze, dawno nie słuchałem, ale w momencie premiery nawet lubiłem, w ogóle było chyba jakieś wydanie z blendami i strasznie mi się wkręciły, aż se ściągne
Powrócifszy zajebiste, duża autentyczność była w tym projekcie, faktycznie brzmiało to jak dwóch ziomków którzy spotkali siępo latach by odświeżyć zajawkę + świetne podkłady. Zresztą pomijając SPORT i HHH to mi zawsze Tede najlepiej wchodził na WFD, Numer wiadomo zbyt miałki żeby pociągnąć coś w pojedynkę ale dobrze neutralizował trochę zbyt przewoźnego i rozskrzeczanego TDF.
Drugiej nie słuchałem
Drugiej nie słuchałem
Powrócifszy bardzo dobry powrót, podbijam. kurde, przecież Już od 99 płynę to przepotężny benger po dziś dzień i chyba mój ulubiony bit Micha. a i tak najlepsze numery to te na bitach Kixa - pamiętam, że byłem mega zaskoczony tą współpracą. PraWFDepowiedziafszy już o wiele gorsze imo. te reworki Powrócifszy od Ostrego były dojebane w ogóle, Podostrzyfszy to się chyba nazywało i tylko na wosku wyszło.
już od 99 płynę właśnie wczoraj klepnąłem z wokalami od pmd, sir mich dobre bity wtedy dawał
ja tego powrucifszy nie sluchałem, ale prawfde powiedzafszy to w sumie sie nawet jarałem, lubie te płyte
jasny wracaj na forum
chciałbym posłuchać więcej tedego w stylu ulicznym, bo w tym traku bardzo dobrze daje
ogółem bardzo dobra płyta jest ona, dużo lepsza od sportu
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
- marmolad_k2
Zgadzam się
- Haczapurjan
Ale to jest jednak rozpierdol jaki Tede miał flow jak na tamten czas
- marmolad_k2
Za ostre, w tym beefie można się tylko łaskotać, a nie takie mocne ataki.
27 lat pykło. Ja pierdole.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
no kurwa, zajebista płyta, wielka szkoda ze nie ma na spotku. Prawfdepowiedziafszy już dużo słabsze
- TooMuchSmoke
Muzyka, życie, blanty i pogoń za forsą!
Klasyk, bardzo charakterystyczna produkcja, jedna z najlepszych płyt lat 90 w pl rapie. Szkoda tylko, ze mix chujowy w niektorych numerach i mastering albumu.
Klasyk, bardzo charakterystyczna produkcja, jedna z najlepszych płyt lat 90 w pl rapie. Szkoda tylko, ze mix chujowy w niektorych numerach i mastering albumu.