Słuchawki

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
eddy_wata

Re: Słuchawki

Post autor: eddy_wata »

no to właśnie planary będą żywsze, będą miały o wiele lepszą rozdzielczość i skoki dynamiki w elektronice,bo masz ultra lekki i cienki przetwornik reagujący dużo szybciej niż dynamik. nie ma się czego bać, jak posłuchasz planarów to już raczej nie wrócisz do dynamików poza tymi najwyższej klasy.

fosi audio sk02? 267 zł na aliexpress
douk audio u3? chyba jeszcze tanszy i bez daca wiec mozesz go sparować z soundblasterem śmiało przez 3,5mm line out
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

eddy_wata pisze: 05 sty 2026, 14:21 w audio kable swiatlowodowe w standardzie spdif typu toslink wlasnie maja mniejsza przepustowosc niz miedziana skretka xD
ale muzyka szybciej dociera do moich uszu z uwagi na 0.7 prędkości światła w próżni, miedź daje tylko 0.5c, jest dla opóźnionych, którzy nie odczuwają lagów z uwagi na upośledzenie umysłowe, nawet nie pisz o prędkości dźwięku ze swojej klawiaturki na blutacza, bo i tak nie odpowiem
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

eddy_wata pisze: 05 sty 2026, 14:44 typ mówi o budżecie tysiąc, a ty mu z hd820 za 10k xDDD
Po pierwsze to nie nie mówi tylko napisał po drugie no i co w związku z tym, iż podkreśliłem jaki dźwięk mi się podoba w różnych przedziałach cenowych ? Za tysiaka lepiej szukać używek - 2x lepsza klasa.
Awatar użytkownika
moshe

Post autor: moshe »

eddy_wata pisze: 05 sty 2026, 14:54 no to właśnie planary będą żywsze, będą miały o wiele lepszą rozdzielczość i skoki dynamiki w elektronice,bo masz ultra lekki i cienki przetwornik reagujący dużo szybciej niż dynamik. nie ma się czego bać, jak posłuchasz planarów to już raczej nie wrócisz do dynamików poza tymi najwyższej klasy.

fosi audio sk02? 267 zł na aliexpress
douk audio u3? chyba jeszcze tanszy i bez daca wiec mozesz go sparować z soundblasterem śmiało przez 3,5mm line out
w sumie moge przetestowac na uzywkach, nawet u mnie w miescie ktos sprzedaje Sundary za mniej niz 600 zl. dzieki za pomoc, zerkne tez na te dace

edit: wczoraj ogarnalem te sluchawki, dzis znalazlem EQ pod nie, ja teraz:
Spoiler
Obrazek
ta klarownosc (?), szczegolnie przy elektronice, jest niesamowita. wszystko slychac, nic nie ginie w basie, ktory zreszta brzmi jak powinien. wiecej nie opisze, bo zaczne brzmiec jak audiozwyrol xdd 10/10 jeszcze raz dzieki @eddy_wata
Awatar użytkownika
eddy_wata

kurde miałem dużo droższych i potencjalnie lepszych słuchawek w życiu (głównie planarnych) ale w końcu zakupiłem sobie owiane sławą HD650 no i nie schodzą z bani od miesiąca, mają coś w sobie zajebistego, nawet wole ten "nieidealny" ich charakter i głównie słucham bez EQ

@moshe zobaczyłem edita, ciesze się, że polecajka przypasowała. Sundary są świetne
Awatar użytkownika
SiNi

eddy_wata pisze: 06 mar 2026, 10:32 mają coś w sobie zajebistego
Pewnie po prostu leży Ci ich sygnatura - ja również zawsze wracam do Sennheisera, daje dużo frajdy z dźwięku, nawet po wielu bojach salonowych, kolumny wybrałem akurat z ich magazynu.
Awatar użytkownika
Klaic

Post autor: Klaic »

@eddy_wata A jak korzystasz z tych słuchawek? Używasz jakiegoś przedwzmacniacza? Do jakiego setupu je podpinasz?
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.

R.I.P mordy
Awatar użytkownika
eddy_wata

dac i wzmacniacz obowiazkowo :D
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

A polecacie jakiś konkretny DAC do pierwszej wersji K550?
Ciągle siedzę na uDac2 Nuforce i mam wrażenie, że z nich można wyciągnąć coś więcej.
Kilka lat temu czytałem o Aune T1, ale może coś się zmieniło na rynku.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Dacs are solved problem.
Jak do sluchawek to rozumiem ze dac + wzmacniacz sluchawkowy? Taki topping DX1 rozwiazuje 99,9% potrzeb
Awatar użytkownika
SiNi

@eddy_wata Testowałeś może Neumann NDH 30? To jedyne słuchawki, które mnie mocno kuszą i bije się ze sobą czy uderzyć ponownie w senki czy właśnie w Neumanny (monitory mają przegenialne).
zuperhero

Post autor: zuperhero »

ktoś mi wytłumaczy dlaczego do ~500 pln nie ma słuchawek nausznych obitych prawdziwą skórą, ja rozumiem że jest droższa ale no kurva 30cm^2 skóry to chyba nie jest jakiś kosmiczny koszt, a te plastikowe ekogówno po kilku miesiącach łuszczy się i kruszy
Awatar użytkownika
eddy_wata

welur dominuje genetycznie skórę naturalną, jak już to tylko jagnięca ale ma gorsze właściwości jak chodzi o pochłanianie dźwięku. Wpisz model słuchawek + frazę "dekoni sheepskin earpads modelXYZ" i sobie najwyżej wymień. Ekoskóra to faktycznie shit ale masz pełno modeli beyerdynamics, sennheiser czy akg do 500pln z welurowymi padami
kalagra

Post autor: kalagra »

wiecie czy jest duza roznica pomiedzy sluchawkami air pod 3 z olx pewnie podjeby za 300zl a oryginalne za 900zl?
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nie ma zadnej smialo wjezdzaj, na pewno nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz niz podrobki
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

sprzedam soundcore liberty 4 pro
hmu

używane z dwa miechy i leżą bo nie mogę już dokanałówek
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

A ode mnie props dla Soundcore Liberty 4 Pro. Bardzo jestem zadowolony, pięknie grają. ANC też sztos, najlepszy jaki miałem.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Esdoer

Post autor: Esdoer »

Ode mnie również props, chociaż na dwóch telefonach próbowałem skonfigurować LDAC i bez sukcesu (na jednym opcja była w ogóle niedostępna, na drugim mogłem ustawić, ale przestawiał się z powrotem po chwili)
ODPOWIEDZ