Krzysztof Kozak polski Suge KnightW 2001 roku Pezet zdissował DJ-a 600V, co spotkało się z ostrą reakcją Krzysztofa Kozaka, szefa RRX-u, u którego wydawali obaj artyści. Kozanostra zlecił pobicie Pezeta ulicznemu składowi WSP.
Ciekawostki o polskich raperach
Re: Ciekawostki o polskich raperach
https://glamrap.pl/krzysztof-kozak-zlec ... ie-pezeta/
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Dalej też bylo grubo
Kozak pisze: W następnym rozdziale: zleciłem pobicie Łony całemu ZIP składowi i molescie oraz całej dzielnicy Ursynów, pojechali na 3 autobusy i jeszcze z Pruszkowa mafia tramwajem za nimi dla ochrony, zapłaciłem im niebotyczną jak na tamte czasy kwotę 25zl i halówki po tedem
Łone w dorwali na Niebuszewie w Szczecinie jak się ukrywał w piwnicy z rodzina ale zrobił smutne minę to go przytulili, wzięli od niego 10zl na takse na dworzec i było po sprawie
A muszę dodać że być ścigany przez zdisowanie Dr Dre na co nie mogłem sobie pozwolić jako car Europy wschodniej
Zresztą zawezwałem go potem do mojego loża gdy trochę zachorzałem i myślałem że to moja ostatnia godzina. Powiedziałem że mu wybaczam i może donosic czółenka po tedem a on padła na kolana polizał mój sygnet (muszę dodać że zdrowo go przelizal, zresztą wcześniej sypnalem na niego cukier żeby znecic tego młokosa) i tak rozstaliśmy się w przyjaźni. Potem zawsze był grzeczny raz tylko napluł mi w pysk i raz sprzedał buta mojej matce.
kiedyś to mieliśmy hip-hopowych wydawców
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
z bardziej sympatycznych akcji sympatycznego krzysia, to na którymś koncercie paktofoniki sympatyczny krzyś chciał banknot o nominale stu złotych puścić z dymem jak na OG baunsiarza przystało, wówczas brat rahima zaczął go prosić, żeby nie palił tych pieniędzy, bo one się mu przydadzą 
Kolega pracuje w warszawskiej Policji i opowiadał mi różne akcje związane z tamtejszym środowiskiem rapowym. Ogólnie, pod koniec lat 90, jak jakiś patrol widział jakiegoś znanego wówczas rapera, to generalnie od razu go brali na przeszukanie, czy nie ma przy sobie hehe trawki. Niektórzy wpadli, niektórzy nie – ogólnie to byli przeczuleni i mieli dobrze skitrane, albo w ogóle nie brali jak nie musieli.
O dziwo, jeden z największych rapowych jaraczy – Wilku WDZ nigdy nie został złapany z ziołem, pomimo, że całe życie chodził spizgany, co dziwiło każdego stołecznego policjanta.
Kiedyś go zatrzymali do jakiejś innej sprawy, nie wiem jakiej, ale miał przeszukanie na chacie, takie niezapowiedziane xD No i sprawdzili mu każdy centymetr chaty i nie znaleźli ani grama zioła, co naprawdę wszystkich zszokowało. Następnie został zabrany na dołek, gdzie również został dobrze przeszukany i ku zdziwieniu wszystkich okazało sieę, że w odbycie znaleziono u niego niemal 1.5 kg marihuany, pół kilo koki, bletki, kraszer oraz fajkę wodną. Największym zdziwieniem dla policjantów nie okazały się jednak ukryte w odbycie narkotyki znacznej ilości, ale to, że w jelitach znajdował się również poszukiwany wówczas listem gończym młody raper Żary.
Od tamtej pory z rapera Wilka stał się raperem Wilku WDŻ, co oznaczało Wilku W Dupie Żary. Niestety – jak wiadomo – Wilku sepleni i nie jest w stanie wypowiedzieć litery Ż, więc wypowiadał swoją ksywę jako Wilku WDZ, co do dzisiaj mu zostało
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
To sa cytaty z tej książki? 
Z tej drugiej czerwonej
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
VNM w 2007 okłamał swoich słuchaczy ckliwą historyjka o rozbitym na drzewie audi a7 imprezowych maniurek a takie audi wtedy nie istniało. Dzisiaj ponosi konsekwencje tego kłamania w ten sposób, że nikt go nie słucha.
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
Tak wygląda życie wielu polaków
-
JanuszPawlikowski
Popek w utworze "Słowo na ulicy" z 2002 r. rapuje w moim życiu wiele niezgodności, 7 lat pozbawionej wolności - miał wtedy 24 lata, to do więzienia trafił w wieku 17 lat? Ciekawe za co? Samochody kradł później, przez co musiał uciekać z Polski w 2005/06 r.
W 2001 r. Eldo z Eisem nagrali utwór "Noc na osiedlu", gdzie parodiują ZIP Skład (konkretnie Fu i Pono) - podobno Eis miał za to dostać liścia/zostać oplutym przez Pono.
W 2001 lub 2002 r. Grammatik i Fenomen grali koncert w Warszawie, na imprezę dostali się Teddy Boys '95, czyli jakaś bojówka Legii i pobili Eldokę i Józka, a wszystko dlatego, że Fenomen użyczył swojej muzyki na film o Arce Gdyni. Znam kilka wersji tej historii - jedna, że Grammatik grał sam, inna, że grały obydwa składy, ale Fenomen uciekł i zastępczo oberwało się właśnie Grammatikowi.
Chada w 2000 r. ukończył szkołę policealną w zawodzie technik ekonomista.
W 2001 r. Eldo z Eisem nagrali utwór "Noc na osiedlu", gdzie parodiują ZIP Skład (konkretnie Fu i Pono) - podobno Eis miał za to dostać liścia/zostać oplutym przez Pono.
W 2001 lub 2002 r. Grammatik i Fenomen grali koncert w Warszawie, na imprezę dostali się Teddy Boys '95, czyli jakaś bojówka Legii i pobili Eldokę i Józka, a wszystko dlatego, że Fenomen użyczył swojej muzyki na film o Arce Gdyni. Znam kilka wersji tej historii - jedna, że Grammatik grał sam, inna, że grały obydwa składy, ale Fenomen uciekł i zastępczo oberwało się właśnie Grammatikowi.
Chada w 2000 r. ukończył szkołę policealną w zawodzie technik ekonomista.
Raczej Pona z ekipą golemów za plecami. Coś mi się nie chce wierzyć, żeby szczurowaty Pono fikał do Eisa, który ma ze 190 cm i na teledysku do Teraz Albo Nigdy wygląda jakby mógł schować Pezeta pod pachę.JanuszPawlikowski pisze: ↑02 sty 2026, 20:37 podobno Eis miał za to dostać liścia/zostać oplutym przez Pono.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- TooMuchSmoke
Ale raz ze był z 6 lat młodszy, a dwa bujał się z rapowymi nerdami, a Pono mial za sobą uliceeeee
@JanuszPawlikowski co do popka to mozliwe, w jakimś dokumencie opowiadał o pobytach w zakładach poprawczych i innych tego typu placówkach. Pewnie trafiał tam od 12/13 roku życia z krótkimi przerwami na wolności i tak do 24 rż się uzbierało.
@JanuszPawlikowski co do popka to mozliwe, w jakimś dokumencie opowiadał o pobytach w zakładach poprawczych i innych tego typu placówkach. Pewnie trafiał tam od 12/13 roku życia z krótkimi przerwami na wolności i tak do 24 rż się uzbierało.
Przeciez spokojnie pono, jako ukryty bananowiec, mógł wziąć na huki eisika który był jawnym bananowcem. Jakoś maciek bilka o kształcie kuli mógł fikać do granieckiego czy innego afrojaxa gdzie wiadomo ze w bezposrednim starciu z nimi wytrzymałby max 10 sekund
-
JanuszPawlikowski
Z Korwinem o tym gadał, ale czytałem kiedyś plotki o śmiertelnym pobiciu na dyskotece, ciekaweTooMuchSmoke pisze: ↑02 sty 2026, 20:59 Ale raz ze był z 6 lat młodszy, a dwa bujał się z rapowymi nerdami, a Pono mial za sobą uliceeeee
@oldschool faktycznie raczej kwestia street credit, Eis raczej go nie miał bo trzymał się z Eldoką, Pezetem i Starym Miastem
No ja nie twierdzę, że taka sytuacja nie miała miejsca, tylko powątpiewam, że wydarzyła się 1 vs 1. Bardziej to widzę w stylu, że Pono był z ekipą, a Eis sam, dlatego okularnik był na tyle odważny.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
- Pomiot_Liryczny
myślę że ktoś mógłby zrobić listę raperów o których wiadomo że korzystają z ghost writerów w tym wątku
Dziarma
Bedoes
White
Belmondawg
Dziarma
Bedoes
White
Belmondawg
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło

-
JanuszPawlikowski
O, przypomniało mi się ważne. Gdy wychodził Skandal to Fu był na wakacjach w Tajlandii. Ciekawe skąd w tamtych czasach miał na to pieniądze.
nakradł pewnie, bo uczciwie by nie zarobił
dziwki basen i machanie kutasem
wojtek sokół z bananowej rodziny wysłał go jako delegata reprezentanta ZIP składu na wolontariat z maj taj, aż dziwne że nie napisał o tym w książce
Skąd u wielu to przeświadczenie, że jak ktoś mniejszy/niższy to nie może startować do większego i z nim wygrać. Przecież podstawa to silna psychika i brak zahamowań, a dopiero potem siła fizyczna. Mało to jest takich małych wariatów co są postrachem ulic czy więzień? Chodzi o psyche, brak strachu i sprytoldschool pisze: ↑02 sty 2026, 20:56Raczej Pona z ekipą golemów za plecami. Coś mi się nie chce wierzyć, żeby szczurowaty Pono fikał do Eisa, który ma ze 190 cm i na teledysku do Teraz Albo Nigdy wygląda jakby mógł schować Pezeta pod pachę.JanuszPawlikowski pisze: ↑02 sty 2026, 20:37 podobno Eis miał za to dostać liścia/zostać oplutym przez Pono.
dokładanie, tak jak to Filipek nawijał "metr 70 pare i powiem ci po prostu, bałbym się charakteru, nie wyglądu i wzrostu"
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął