dmg96

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Re: dmg96

Post autor: horrypaz »

https://dmg96.bandcamp.com/

tu jeszcze mozna posluchac ale no kurwa jajca opor

Dodano po 47 sekundach:
przejrzalem z 10 albumow to nikt nie kupil na bandcampie niestety :(
e: te z opiatem jedna osoba
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Jak tworzy tyle lat i nadal zna go tylko kilkadziesiąt osób z jakiegoś forum, to się nie dziwię że odechciało mu się, no ale na AI to on sławy nie zdobędzie a tylko straci :confused:

Wspierajcie dobrych lokalnych raperów, sam mam kilka fizyków od niego
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

1909 pisze: 29 gru 2025, 15:44 Aż żałuję, że nie zripowałem wszystkiego wcześniej by teraz powkurwiać.
horrypaz pisze: 29 gru 2025, 17:53 tu jeszcze mozna posluchac ale no kurwa jajca opor
dziękuję pan horrypaz
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

ja kumam frustrację, ale on od początku prowadzi karierę na opak. Z tym AI to oczywiście jebać, wszystko napisaliście. Ale chowanie się za paywallem nie ma najmniejszego sensu, jak się ma tak niewielu słuchaczy, to mógłby zrobić ktoś duży (a i tak by pewnie słabo na tym wyszedl). Duszek powinien zadbać o jakiekolwiek promo, bo w ostatnim czasie często wyglądało to tak, że srał trackami, których nie dało się przerobić, było tego zdecydowanie za dużo, a co gorsza - co chwila znikały z kanału, bo mu się coś odwidziało. Tak samo z poziomem kawałków - to było wałkowanie w kółko tego samego pod względem formy, treści i delivery.

Miał jakieś tam swoje małe sukcesy: epki z Opiatem (szczególnie tam co wjechały te śmiechulcowe klipy), były współprace z Ćpaj Stajl i Zeusem - i zamiast wtedy pchnąć coś do przodu, dostarczyć jakiś przemyślany i zwarty materiał, to on się chował za paywalle. No tak się fejmu nie zbuduje, a moim zdaniem miał potencjał na zostanie jakąś tam postacią w podziemiu.

Mnie np. zawsze brakowało u niego dobrego albumu - te jego bootlegi kawałków miewały momenty dobre, ale też słabe. Ostatecznie najlepiej słuchało się tych rzeczy z Opiatem, bo to było raz, że krótkie, dwa, że jakoś tam pozbawione instant skipów.

no szkoda, kurde, bo darzyłem sympatią i chętnie nabijałbym odsłuchy, ale no
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
E-42

Post autor: E-42 »

Stał przed wyborem robić co robi i mieć z tego chuja, albo odkurwić lipę i też mieć z tego chuja, wybrał to drugie. Szkoda tylko, że legenda niestrudzonego zajawkowicza chuja wbijającego w scenę i korzyści legła, a na tym cała magia się tu opierała. Czysta kreatywność to była

Trzeba było dać se spokój albo ograniczyć ilość puszczanego materiału, bo tak to włożył sobie własnego chuja w dupie i nie będzie miał z tego nic poza porównaniem jak było przedtem

@Jose nom specyficzny ziomek, nie było przypadkiem sytuacji, że robił jakiś projekt z wspomnianym Opiatem albo innym producentem i wrzucił wszystko na swój kanał przed planowaną premierą i bez konsultacji? xD
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Polski utalentowany raper potrzebujący producenta wykonawczego odc. 372
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

E-42 pisze: 29 gru 2025, 18:14 Jose nom specyficzny ziomek, nie było przypadkiem sytuacji, że robił jakiś projekt z wspomnianym Opiatem albo innym producentem i wrzucił wszystko na swój kanał przed planowaną premierą i bez konsultacji? xD
no to było to z Opiatem chyba

tak samo, jeśli dobrze pamiętam, camzat robił z nim jakieś tracki, które miały pójść na jakiś projekt camzata, a dmg nie wytrzymywał, żeby poczekać z publikacją i wrzucał to na yt xd

Dodano po 1 minucie 27 sekundach:
też miał byc u tego Opiata na producenckiej, która jakimś tam echem w podziemiu się odbila - finalnie go nie ma, zakładam, że kawałek nagrał, ale też może nie mógł wytrzymać do premiery i nagrał to samo pod swój bit xd (tutaj spekuluję ofc)
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

jako ciekawostkę która #nikogo, mogę dodać też, że jak jeszcze parę lat temu trochę bawiłem się w rapy, to zaprosiłem duszka na płytę, którą robiliśmy z ziomkiem - mieliśmy koncept numeru, nagrał 2 zwrotki, po czym stwierdził, że to pierdoli, nie czeka na żadne mixy/masteringi i ogólnie na premierę, bo kurwa tak o. I se to wydał jako swój numer, na swoim kanale na zmienionym bicie xd Pamiętam tylko, że miał tam wers typu 'gdzieś tam z krzesła zeszła wielka wredna wstrętna jędza'. Ogólnie to był IMO peak jego formy, no ale chuj.

Czysty hiphop.

A teraz jeszcze raz mogę tylko napisać, że jestem turborozczarowany. Już chuj z tym paywallem, ale to użycie AI, to ajajaj
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

beskitu, tego typu zawodnicy z zaginionej cywilizacji podziemnego hiphopu byliby przeze mnie posądzani jako ostatni do romansowania z ejajem, a tu taki klops
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

Jakie zesranie, że typ zaczął sobie życzyć pieniędzy za robioną muzykę :lol: na bandcampie widzę cena za album 20 zł. Odsłuchy są przecież. W czym więc problem? Rozumiem, że za frajer powinno być wszystko wydawane?
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
E-42

Szanuję mahomet że przyszedłeś tu tylko po to, żeby wkurwić się na tezę której nikt nie przedstawił, kompletnie ignorując wszystko inne na co się tu zrzędziło

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

nie z tego jest beka po prostu bo ogranicza sobie i tak chujowe zasiegi. przeciez bandcamp to nerdoza i nowych fanow to tam 2 moze znajdzie. a jak jutub zablokowany a spoti nie ma to raczej waskie grono w chuj zostaje

niech czardżuje ile chce za plyty, ale platny jutub to przesada
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

E-42 pisze: 29 gru 2025, 20:57 Szanuję mahomet że przyszedłeś tu tylko po to, żeby wkurwić się na tezę której nikt nie przedstawił, kompletnie ignorując wszystko inne na co się tu zrzędziło
saturn pisze: 29 gru 2025, 15:00
mimo wszystko za większą lipę z jego strony uważam zablokowanie dyskografii paywallem - przecież to są jakieś jaja
:question:
ogranicza sobie i tak chujowe zasiegi. przeciez bandcamp to nerdoza i nowych fanow to tam 2 moze znajdzie
Tylko że bandcamp nie jest od szukania fanów, tylko od tego, żeby fani mogli cię wesprzeć finansowo. Jeżeli widział, że nikt nie pobiera z bandcampa nawet za frajer, to w końcu sobie ustawił cenę. Bo skoro nawet za darmo nikt nie ściąga, to co za różnica.

Co do YT - chuj mnie to obchodzi, jego twórczość, jego warunki.

Na spotify by tylko tracił, bo za odsłuchy by na pewno się nie odkuł na opłatę dla dystrybutora + pewnie z 90% numerów by nie przeszło, bo sample.

Koniec końców albo jesteś prawdziwym fanem i sypniesz groszem dla swojego ulubionego artysty, albo wypierdalać. I taką drogę wybrał.
Awatar użytkownika
Popi

Post autor: Popi »

Nie płaczcie po tym dmg, na forum jest taki ziomek bryx fenrir i on w sumie nawija tak samo
Popi.jaku
E-42

@4-HO-MET przez większość czasu nie mam w zwyczaju czytania więcej niż jedno zdanie tego koleżki, w tym przypadku nie przeczytałem nawet słowa mogło umknąć, ale to nadal saturn vs reszta wkurwiająca się na inne rzeczy ew śmieszkująca z nich

Co do reszty to robił sobie te swoje fizyki które czasem ktoś powijał, też mam. Tylko jak chciał pójść jeszcze ciut dalej z rozpoznawalnością i wyciągnąć trochę więcej to zjebał, a jak pasowało mu jak jest to też zjebał, bo z tej wąskiej grupy słuchaczy jeszcze mniej sprawdzało na bierząco przez chaotyczność w działaniach. Teraz zostają tylko die hard fani i ci co mają za dużo kasy i o nim słyszeli jakimś cudem. Tylko jakie to grono? A po przejściu na AI wykładanie na to kwitu w ogóle mija się z celem, może sobie wołać jak najbardziej. To mnie nie boli bo i tak nie słucham takich rzeczy nawet za darmo, ale głupi pomysł i dobrze że z Ponem nigdy się nie poznali bo ta dwójka pięknego flopa mogłaby zajebać z tym swoim wyczuciem biznesowym

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

E, ma ktoś może zapisane Obok obrazu Dolores i chciałby się podzielić? Jest to ogólnie jeden z częściej słuchanych kawałkow w rapie przeze mnie w ogóle, no i chujnia, że nie ma xd
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

może być twój za całe półtora złotego na bandcampie
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

a nawet za darmo, wystarczy sobie ściągnąć jakimś online bandcamp downloaderem...
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

W sumie jestem ciekawy jak beda wygladac te nowe kawalki duszka ze wspomaganiem, moze wyjdzie cos swiezego a nie ciagle to samo na podobnych podkladach, jak nie beda za paywallem to chetnie obadam

Dodano po 10 minutach 5 sekundach:
Dzieki wam przypomnialem sobie o tym pieknym utworze o nazwie antagonisci czlowieka pajaka :bowdown: :bowdown:

Ciekawie byloby jakby do kawalka o nazwie Uszkodzony domofon z plyty Duch Mistrza Gry dogral sie Tede :shock:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

wlasnie bryx aka bryxula to jest nadzieja undera undera ostatnia

kto wysle mi syrop truskawkowy, tego przytule w szkole :oops:
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej