Mata
Re: Mata
Jeszcze pierdoli że się "tacie nie da upupiać"
Coś jak jakiś Razemek typu Zandberg, mówiący pewnego dnia starym że się czuje proletariatem i komunistą, a rodzice tylko kiwają głowami i się dobrotliwie uśmiechają, potakując synowi że no pewnie, to przecież oczywiste że do emerytury będzie zapierdalał razem z kolegami ze zmiany na tokarce, ze śmieciówką
Coś jak jakiś Razemek typu Zandberg, mówiący pewnego dnia starym że się czuje proletariatem i komunistą, a rodzice tylko kiwają głowami i się dobrotliwie uśmiechają, potakując synowi że no pewnie, to przecież oczywiste że do emerytury będzie zapierdalał razem z kolegami ze zmiany na tokarce, ze śmieciówką
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
- gods bidness
Czyli powinien chwalić Tuska i mówić, że zgadza się we wszystkim z tatą, żebyście mieli to poukładane w swoim wyobrażeniu świata i wtedy będziecie zadowoleni?
- gods bidness
Jego ojciec to jakiś mocno katolski liberał, fan Jordana Petersona i jego poglądów. I umiarkowany zwolennik obozu Tuska.
Mata to zwykły gimbus populista głównie z gównem w głowie, nawijający o młodzieńczych miłostkach i jaraniu ziółka, który rapuje, że Tusk was wyrucha jak PiS.
Nie widzę specjalnej zbieżności.
A wasz zarzut brzmi "czemu on mówi, że się z nim nie zgadza, skoro się zgadza" jakbyście wiedzieli lepiej od niego.
Mata to zwykły gimbus populista głównie z gównem w głowie, nawijający o młodzieńczych miłostkach i jaraniu ziółka, który rapuje, że Tusk was wyrucha jak PiS.
Nie widzę specjalnej zbieżności.
A wasz zarzut brzmi "czemu on mówi, że się z nim nie zgadza, skoro się zgadza" jakbyście wiedzieli lepiej od niego.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2025, 17:47 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pisałem o tym z tych pozycji. Jest mi obojętne, czy on jest KO czy Pisior i czy ma poglądy jak ojciec, czy nie. Chodzi mi o to, że rzucił pijarowy wers dla fanów, bo z Nawrockim cisną zarówno stary, jak i młody Matecki, a z utworu wyciągnąłem, że jedyną różnicą między nimi jest podejście do zioła oraz konserwatyzm kontra nihilizm.
Mój zarzut brzmi tak, że zarówno ojciec jak i syn mają zbieżny interes klasowy, są w porównaniu z przysłowiowym Kowalskim totalnie uprzywilejowani i Mata może sobie bawić się w antysystemowca, gracza jaracza, swojego chłopaka z blokowiska, banana co ma wywalone na własny status, czy co tam za opowieść jest aktualnie opowiadana, ale koniec końców to jest chłopak z dobrego domu, który sobie może te wszystkie maski przymierzać, zmieniać, larpować co tam mu się żywnie podoba i absolutnie nie ma opcji - a przynajmniej nie dał żadnych powodów jak na razie, żeby uważać inaczej - żeby spędził życie jak przeciętniak, z realnymi ciężarami, bo ten status rodzinny zawsze go wyratuje przed utopieniem. Dlatego to metaforyczne wygrażanie pięścią rzeczywistości, zrywanie się starym to taki właśnie grzeczny obrazek, gniewne pomrukiwanie dobrego ucznia, aż chce się pogłaskać po czuprynie żeby trochę zeszło powietrza. Głosować może będzie głosował inaczej, ale nadal będzie chadzał do mamy na wigilię i lepić uszka, a nie wpierdalał gotowca z Leclerca.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
- gods bidness
Czyli nie może powiedzieć swoim nastoletnim fanom, że chuj w Tuska, bo jest z dobrego domu i po Tusku mogą jebać tylko biedni ludzie z klasy robotniczej lub bezrobotni, bo wtedy jest autentycznie i prawdziwy bunt klasowy, teraz rozumiem.
- gods bidness
I tak nawet lepiej dla wszystkich, zwłaszcza dla zdrowia psychicznego.
Na arie aurelke i saturna
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
- ariusia666
jak mata wygra wybory to robię kurs na pilota #smoleńsk
https://www.youtube.com/@jaariaaurelia - NAGRYWAM NA JUTUBE :DDD 
- ariusia666
Stary Matczak jest przede wszystkim znanym lobbystą promigranckim, w jego twórczości bardzo często pojawia się temat.
Z resztą to jest bardzo charakterystyczny wątek wszystkich osób powiązanych z różnymi fundacjami: Balcerowicza, Geremka, Batorego - lobbujących na rzecz dużego biznesu i sprowadzania taniej siły roboczej.
Podejrzewam, że perspektywa Maty jest jednak trochę inna, a przede wszystkim widzi, co „demokraci” zrobili ze służbą zdrowia, że rośnie bezrobocie, że ludziom się po prostu żyje coraz gorzej.
Nie wiem na ile to jest szczere, a na ile widzi w tym tylko niszę do większego wybicia, ale na pewno na tym nie straci.
Swoją drogę teledysk dojebany.
Z resztą to jest bardzo charakterystyczny wątek wszystkich osób powiązanych z różnymi fundacjami: Balcerowicza, Geremka, Batorego - lobbujących na rzecz dużego biznesu i sprowadzania taniej siły roboczej.
Podejrzewam, że perspektywa Maty jest jednak trochę inna, a przede wszystkim widzi, co „demokraci” zrobili ze służbą zdrowia, że rośnie bezrobocie, że ludziom się po prostu żyje coraz gorzej.
Nie wiem na ile to jest szczere, a na ile widzi w tym tylko niszę do większego wybicia, ale na pewno na tym nie straci.
Swoją drogę teledysk dojebany.
@TrifeLife no to ma głupią perspektywę, bo "demokraci" kimkolwiek są wg ciebie, nic nie zrobili ze służbą zdrowia bo problemy są wieloletnie i nie zaczęły się ani za jednych, ani za drugich rządów, bezrobocie minimalnie rośnie co się przypisuje efektu globalnemu i wielu innym czynnikom jak demografia, niedopasowanie kwalifikacji czy zmiany technologiczne a nie działaniom rządu, poza tym jest jednym z najniższych w UE no i w porównaniu do przeszłości ludziom po prostu żyje się coraz lepiej. Do tego stwierdzenie ze Matczak jest jakimś lobbystą pro migranckim to jakieś urojenia bo przede wszystkim jest zupełnie kimś innym a w jego twórczości ten temat pojawia się sporadycznie.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
No tak, najlepiej zwalić winę za zapaść NFZ na „wieloletniość”.
I pewnie Putin każe Tuskowi likwidować oddziały szpitalne, w tym porodówki i karetki?
Akurat w kwestii sytuacji na rynku pracy jestem dobrze zorientowany i wiem jak to wygląda z perspektywy rekruterów - nigdy nie było tak mało ofert i jednocześnie tak wielu chętnych na jedno miejsce.
Teraz na jedną ofertę potrafi przyjść po kilkaset CV, gdy jeszcze nie tak dawno to było po kilkadziesiąt max.
To efekt masowej migracji, ale i bezmyślnej polityki gospodarczej i klimatycznej - jak wejdzie ETS2 to nas zmiecie z planszy totalnie.
I pewnie Putin każe Tuskowi likwidować oddziały szpitalne, w tym porodówki i karetki?
Akurat w kwestii sytuacji na rynku pracy jestem dobrze zorientowany i wiem jak to wygląda z perspektywy rekruterów - nigdy nie było tak mało ofert i jednocześnie tak wielu chętnych na jedno miejsce.
Teraz na jedną ofertę potrafi przyjść po kilkaset CV, gdy jeszcze nie tak dawno to było po kilkadziesiąt max.
To efekt masowej migracji, ale i bezmyślnej polityki gospodarczej i klimatycznej - jak wejdzie ETS2 to nas zmiecie z planszy totalnie.