Jakby nie ta Warszawa, to by połowy polskiego rapu nie było.StartedAsAYoungin pisze: ↑19 gru 2025, 2:34 Kolejny album o tym samym? Niech zgadnę, "Warszawa, chodzę po mieście ąąąą, kiedyś grałem w csie AWP na midzie, dzisiaj prada i fendi ąąąą, Warszawa, PiS zły, pochodzę z klasy średniej ale mój stary był ambasadorem, Warszawa" ?
Start a family unc, u pushing 40.
Taco Hemingway - LATARNIE WSZĘDZIE DAWNO ZGASŁY (2025)
- gods bidness
Re: Taco Hemingway - LATARNIE WSZĘDZIE DAWNO ZGASŁY (2025)
scam_sakawa pisze: ↑19 gru 2025, 7:33 ogromny szacunek dla Pana Taco za puszczanie całego albumu bez żadnej promocji
Ciekawe jak sobie poradzi ta płyta
edit:ja nie słuchalem raczej taco, pojedyncze kawałki może, ale muzycznie płyta jak dla mnie bardzo spoko.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2025, 10:36 przez X2Z7CX, łącznie zmieniany 1 raz.
- gods bidness
Ciekawe czy wyprzedzi Tedego i Mesa na olis.
-
tracy chapman
Dobrze rzeczy z tego albumu: Returnersi nie zawodzą, Rumak - dowiozl porządne bity. Mogli zrobić caly album w stylu ostatniego kawalka, jak on nawija taki wkurwiony na szybszym bicie, to dobrze to brzmi, idealne do fury. No, ale tyle dobrego. Reszta tego album brzmi, jakby ktos dal Chatowi GPT do zinterpretowania Trojkat Warszawski xD + ta damska narracja jest z pizdy.
gdzie wadygods bidness pisze: ↑19 gru 2025, 10:17 Jakby nie ta Warszawa, to by połowy polskiego rapu nie było.
Łot? Na tym albumie w stosunku do wcześniejszych, niuskulowych, jest przecież luz. Podaj przykłady.mlody_jedi pisze: ↑19 gru 2025, 9:10 nie rozumiem czemu taco ma manierę robienia takich dziwnych zabiegów wokalnych, za które każda inna osoba raperska najpewniej by została wyśmiana, a jemu to uchodzi na sucho
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Muzyka dla pedałów i cweli. Bity dobre zmarnował. Do tego jest bardziej monotematyczny niż Sentino. To są dopiero piosenki z generatora.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Dobra to nie album dla mnie, a te bity
Od biedy 2 i ostatni kawalek ujda ale pozatym nie chce mi sie tego w ogole sluchac, nudki
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Krowie pod tytułem "picie wódy w Warszawie" mleko skończyło się jakieś 2 płyty temu a Taco Hemingway wciąż wytrwale próbuje ją wydoić, upór godny podziwu.
co oni kurwa z tą apteką
- gods bidness
Brak. Mógł Hitler bardziej dokręcić śrubę.Jose pisze: ↑19 gru 2025, 11:00gdzie wadygods bidness pisze: ↑19 gru 2025, 10:17 Jakby nie ta Warszawa, to by połowy polskiego rapu nie było.
- marmolad_k2
Jakim cudem on rapuje gorzej, niż na trójkącie?
Nie, no, to jest już baaardzo daleko posunięte stwierdzenie wynikające z niechęci do wąsacza. Ale na pewno rapuje gorzej niż na kilku ostatnich albumach.
To ja dodam, że "Zakochałem się pod apteką" jest bardzo spoko numerem i bardzo fajny ten patent na lustrzane odbicie "Wszystko jedno" w "Bez stresu" zarówno w tekście, we flow, jak i w bicie.
aka anthony hotbeats / skwer represent
- marmolad_k2
Apteka Mesa jest lepszym utworem, nawet refren.
Niestety był zajęty poszukiwaniem elektrogods bidness pisze: ↑19 gru 2025, 11:26Brak. Mógł Hitler bardziej dokręcić śrubę.Jose pisze: ↑19 gru 2025, 11:00gdzie wadygods bidness pisze: ↑19 gru 2025, 10:17 Jakby nie ta Warszawa, to by połowy polskiego rapu nie było.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
podtrzymuje, kolejne gówno od stalina
- marmolad_k2
Nie no, kolejny album, na którym babka go zjada, na Jarmarku ta Kacha, ostatnio Zawiałow, a tutaj ta nieznana.
- scam_sakawa
Muzyka Sentino to jest dopiero dla cweli i pedałów, którym nawet nie przeszkadza jakość jak nagrywana do rejestratora dźwięku w Windowsie.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Ja was podziwiam chłopy, że wy wgl sprawdzacie takie ksywki
Popi.jaku