[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

WesolyJozek

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: WesolyJozek »

Dotykales się jak słuchałes tych dissow bedoesa?
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

pogódź się z tym, że najebała mu bedoesiara
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Kalom

Post autor: Kalom »

SWN pisze: 11 gru 2025, 22:42 ja ogólnie średnio rozumiem czemu nagle ten temat odżył
fani bediego dopiero rozkminili pancze eripa, więc można wrócić do dyskusji o beefie ;]
WesolyJozek

aleksy pisze: 13 gru 2025, 12:44 pogódź się z tym, że najebała mu bedoesiara
Ta sama ktora się chowala w bagazniku przed Dixon69?
dogbert pisze: 06 lut 2026, 20:48 Kultura żydowska, dagestańska, czeczeńska i polsko-prawilno-uliczna, jako ostoja klasycystycznego homo-erotyzmu - analiza dzieł wybranych.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

dokladnie ta sama, wiec tym gorzej dla eripe
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
regulator

Post autor: regulator »

WesolyJozek pisze: 12 gru 2025, 3:28 Oczywiście,ze mam do neigo uprzedzenie. Jak był nastolatkiem to jechał z "pedalstwem" i LGBT, będąc mega prawilniakiem. Kiedy parę lat temu trendy były takie, że korporacje mocno wspierały LGBT, to nagle i Borysek stał się obrońcą uciśnionych, przytulaśnym piewcą miłości.
nie bronię bedoesa bo obserwuje jego karierę jak zmiany pogody - obie te sprawy są niezależne ode mnie - aczkolwiek w tym beefie mi zaimponował i z zainteresowaniem pewnie sprawdzę nową rzecz, żeby zobaczyć czy będzie taka sama jak wszystkie poprzednie i o tym samym co zawsze, ALE jakoś mnie osobiście nie boli że koleś który według wszystkich źródeł chyba wychowywał się faktycznie w sytuacji blokowo-internetowej w czasach kiedy jakieś 4chany zaczynały rypać ludziom głowę cisnął po tym słynnym pedalstwie a potem wyszedł z domu i odkrył że w sumie to chyba niepotrzebnie się gotował, ja wiem że to jest w Polsce momentami kontrowersyjny pogląd że geje to ludzie ale dajmy szesnastolatkom odkryć że ich poglądy mogą się zmieniac, ja sam bym nie chciał żyć w świecie w który wierzyłem jako szesnastolatek.
WesolyJozek

I ja bym się z toba zgodził, bo sam do gejow - dopóki sa normalnymi ludźmi, a nie aktywiszczami - mam stosunek neutralny, tylko że... bedoes nie pokazuje w pozostalych aspektach życia, że jest tolerancyjna osoba. Kiedy był młody nagrywal rap w takim nurcie jaki był popularny, przecież wtedy nawet SB Maffija ktorej daleko było do prawilniactwa bardziej wpadala w nurt antyestablishmentu. Kiedy tylko hibhob zaczął stawac sie popem i pojawily się miliony z korpo bedoes stal się piewca lgbt. Skromny chłopak z bloku lansowal się furami, gołąbek pokoju chcacy pogodzic jakieś spierdoliny wali z partyzanta chłopa, który wysmial jego rap.

Gdyby bedoes był dzis kims spojnym wizerunkowo i zyjacym z grubsza tak jak nawija to przyznalbym Ci rację, że ktoś dojrzal i złagodzil swoje poglady. Ale tutaj moim zdaniem nie ma pogladow, jest obrzydliwy, zakłamany chlop. Całe jego zycie to miks ruchow kalkulowanych, koniunkturalnych i odpały wynikające z jego kruchej psychy, pokazujące kim jest naprawde.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

takimi argumentami to można jechać po paluchu, który ma 40 lat i konsekwentnie od 20 lat emanuje hipokryzją. a ty czepiasz się linijek, które nawinął jako nastolatek, przypomnij sobie mordko jakie sam miałeś (zapewne) radykalne poglądy w czasach liceum, bo ja np. miałem ostre jak maczeta . standardem jest to że do wieku dwudziestu-kilku lat poznaje się 'realne' życie i część poglądów się zmienia lub zmiękcza, zupełnie naturalny proces. dodatkowo jebanie po lgbt i establiszmencie nie było core'em rapu spod szyldu bydgoszczanina, to były raczej jakieś pojedyncze losowe wrzucone wersy, więc zrozumiałbym takie zarzuty w stostunku do ww. palucha czy mielzkiego ale do bedoesa to już średnio.
poza tym z opinią, że bedoes jest letko pierdolnięty i świadomie lub nie zakłamany też się ogólnie zgadzam
Ostatnio zmieniony 14 gru 2025, 21:56 przez zuperhero, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

Bedi > Eripe, temat zamykam.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
WesolyJozek

zuperhero pisze: 14 gru 2025, 21:55 standardem jest to że do wieku dwudziestu-kilku lat poznaje się 'realne' życie i część poglądów się zmienia lub zmiękcza, zupełnie naturalny proces. dodatkowo jebanie po lgbt i establiszmencie nie było core'em rapu spod szyldu bydgoszczanina, to były raczej jakieś pojedyncze losowe wrzucone wersy, więc zrozumiałbym takie zarzuty w stostunku do ww. palucha czy mielzkiego ale do bedoesa to już średnio.
Oczywiscie masz duzo racji w tym co piszesz (poza Paluchem, który w swoich trackach regularnie wprost mówi kto mu przeszkadza: łaki, frajerzy, suki, kurwy, fałszywi, kłamcy, pozerzy...), ale lgbt to był tylko jeden z kilku przykładów totalnej niespójności tego człowieka. Promowanie pokoju i walenie z partyzanta kogos kto smiał sie z twojego gengu. Tolerowanie w tym gengu złodzieja, promowanie cuckoldyzmu, duzo tego jest u Bedoesa.
ngr

Post autor: ngr »

Co to jest "promowanie cuckoldyzmu"? xD
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

Kurde chłopaki pogódźcie się, bo nie ma sensu, żeby młodzi, utalentowani użytkownicy się kłócili. Nie ma sensu, lepiej tworzyć razem super forum i społeczność niż się spinać.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

powinniśmy wszyscy mówić jednym głosem
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
💫MEMPHIS VS HEWRA/MOBBYN 🌉 -> https://www.youtube.com/watch?v=LnZIq8WoO64
WesolyJozek

ngr pisze: 15 gru 2025, 12:37 Co to jest "promowanie cuckoldyzmu"? xD
Mowil w jakims wywiadzie cos w stylu "jesli twoja kobieta cie zdradza to znaczy ze tego potrzebuje i powinienes ja wspierac". Moze to byly smieszki, ale biorac pod uwage ze byl to peak lgbt bedoesa to mam watpliwosci.
Awatar użytkownika
aleksy

jeżeli w domu masz kurwę, co cię zdradza
wypierdol ją za drzwi, tylko ziomek doradzam
ngr

Post autor: ngr »

WesolyJozek pisze: 15 gru 2025, 12:40
ngr pisze: 15 gru 2025, 12:37 Co to jest "promowanie cuckoldyzmu"? xD
Mowil w jakims wywiadzie cos w stylu "jesli twoja kobieta cie zdradza to znaczy ze tego potrzebuje i powinienes ja wspierac". Moze to byly smieszki, ale biorac pod uwage ze byl to peak lgbt bedoesa to mam watpliwosci.
No dobra, ale czemu mieszasz bycie frajerem/podnóżkiem z byciem fetyszystą?
Awatar użytkownika
Gawka

Post autor: Gawka »

Sivestro pisze: 11 gru 2025, 21:48 zaryzykował swoją reputację oraz kariery najbliższych żeby uderzyć w dzikim szale żula
No dobra ale ten wers nie jest dobry bo nawinął go właśnie ten zdjęty na strzała żul a nie postronny obserwator

Jest nawet o wiele gorszy, bo sam Eripe sugeruje, że jego pobicie nie grozi zadnymi konsekwencjami oprócz prawnych
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

zuperhero pisze: 14 gru 2025, 21:55 a ty czepiasz się linijek, które nawinął jako nastolatek
szkoda, że się zatrzymał w rozwoju w tym liceum, co udowadnia ostatni numer
WesolyJozek

Gawka pisze: 17 gru 2025, 11:34
Sivestro pisze: 11 gru 2025, 21:48 zaryzykował swoją reputację oraz kariery najbliższych żeby uderzyć w dzikim szale żula
No dobra ale ten wers nie jest dobry bo nawinął go właśnie ten zdjęty na strzała żul a nie postronny obserwator
To co, miałby teraz polowac na grubego? Zbierac ekipe i na niego polowac? Bedi już pokazał w przeszlosci, że konfrontacji woli uniknac w bagazniku, co tylko wzmacnia wersję Eripe, że Bedoes wbil z kolegami
Awatar użytkownika
aleksy

Na początek mógłby nie stracić przytomności po jednym strzale od typa, do którego cwaniakował na odległość przez 9 lat.

A Ty tu o jakichś polowaniach, ekipach XD to tak jakbyś oczekiwał od dziecka z przedszkola, że rozwiąże zadanie matematyczne na poziomie studenckim, po kolei.
ODPOWIEDZ