Clair Obscur: Expedition 33

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Piters

Re: Clair Obscur: Expedition 33

Post autor: Piters »

xou pisze: 13 gru 2025, 14:07 no i co po tym powrocie zrobisz? zmienisz język na wietnamski, pobiegasz po nowej lokalizacji i odinstalujesz grę?
tak, ale po chinsku

gram se od nowa na hardzie i jest zajebiście, nie wiem o co przyjebka, że to gra typu trzymanie x czy co? :dunno: bo tak samo mozna o soulsach powiedziec, że no hehe roll/parry symulator :dunno:
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Clay

Post autor: Clay »

Już pół roku mija od przejścia Clair Obscur i mimo nabrania dystansu wciąż ciężko mi jest znaleźć grę która podobnie w każdym możliwym aspekcie mi siadła, jest masa gier które uwielbiam ale zawsze jakaś ich część składowa kuleje (np. Planescape Torment, Silent Hill 2, HoMM), najbliżej takiej "kompletności" w moim przypadku byłyby chyba Fallout 2, Persona 5 Royal i może FF6, ale jakbym miał wskazać najlepszą grę w jaką grałem to chyba ekspedycja.

Zastanawiałem się jak można byłoby polepszyć walkę w ew. sequelu jeśli miałby wyglądać podobnie i zrobić coś z tym parowaniem, tak na szybko można byłoby zmniejszyć obrażenia z kontry albo sprawić aby zawsze jakiś % obrażeń/efekt otrzymywać lub, co wydaje się lepszym rozwiazaniem, doprowadzić do sytuacji w których parowanie nie zawsze jest możliwe/najlepsze, np. żeby nie dało się sparować jakichś ataków i tylko unik albo jeszcze inna akcja wchodziła w grę itd. trochę możliwości jest
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

ja jakos nie moglem wrkecic sie w skille i buildy, odpuscilem gierke. jedyne co to doczytalem ocb w fabule, calkiem spoko xd
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

dział film piętro wyżej
AseOne

Post autor: AseOne »

co?

znaki
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

No teraz jest popularne jebanie po E33 bo się zrobiło zbyt popularne.
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Sionek

Post autor: Sionek »

Jestem dopiero w Akcie II, ale jestem oczarowany grą. Wspaniały jest ten baśniowy świat, a francuski duch nadaje mu niesamowitego klimatu. Muzyka też świetna. Podobnie fabuła i lore świata oraz kreacje postaci. Trochę walka mnie odstraszała przed spróbowaniem, nie gustuję w jRPGach ale tutaj jest też zrobiona po swojemu, a elementami z Sekiro. Polecam każdemu.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

skończyłem wczoraj pierwszy akt i jestem totalnie zauroczony, piękna gra, na początku byłem trochę zniechęcony, ale teraz zajawa już kipi mocno

nie zmienia to faktu, że trochę nie chce mi się kombinować z buildami, przeglądać dostępnych umiejętności ani żonglować pikto/luminami, więc póki co skupiam się głównie na wyborze broni z najlepszymi statystykami i rozdawaniu punktów w atrybuty, no cóż :lol: znając życie, w drugim akcie dostanę już w pizde (gram na normalu) i będzie trzeba jednak trochę pokombinować
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

PIĘKNA GRA PIĘKNA PIĘKNA :bowdown:
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
ODPOWIEDZ