Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Przecież jeszcze nie ma oficjalnej ceny to skąd ma ktoś wiedzieć czy warto. XD
Będąc bezdomnym to ja bym celował w jakiegoś Steam Decka, a najlepiej coś co dłużej potrzyma na baterii. Na pewno nic wymagającego stałego źródła prądu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
czyli jednak baldur to nie było divinity 3
Nier Automata - nie mogę przestać myśleć o tej pierdolonej grze. Przeszedłem kilka dni temu true endingiem i losowo w ciągu dnia załącza mi się w głowie soundtrack z którejś z miejscówek albo rozkminka o wydarzeniach z gry (nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem w grze tak przygnębiający wątek jak to co spotkało Pascala). Długo zwlekałem z zagraniem przez mangozjebowy vibe który bije od głównych postaci. Nie jest to gra bez wad, do tego wydana w 2017 roku a wygląda w wielu momentach na jakieś 5 lat starszą, ale ma ona w sobie mnóstwo świetnych wątków, niestandardowych rozwiązań, klimatu i zaskakująco dobry feeling walki którego nie spotkałem w slasherach typu DMC i pierwszych GoWach
też nie mogę przestać myśleć jak idiotyczna i nudna była konieczność przejścia gry drugi raz, żeby poznać te super zakończenie, i jak słaby był system walki

ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
Przyszedł pan maruda. 
Ten wątek główny który się powtarza generalnie nie jest najdłuższy, u mnie to był chyba najkrótszy z 3 fragmentów gry, do tego wszystkie side questy które zrobiłeś przy pierwszym podejściu i punkty teleportu przechodzą do drugiego podejścia, więc nie trzeba robić ich ponownie, a możliwość teleportacji do odkrytych już wcześniej punktów dostajesz po kilku questach. Poznajesz też historię z innej perspektywy, mimo że wydarzenia w których bierzesz udział się powtarzają to po przejściu B masz dodatkowe, prawdziwe informacje na temat tego co się dzieje. Generalnie ja dość szybko i bezboleśnie przez to przepłynąłem, więc mam zupełnie inne odczucia od ciebie. Nawiasem mówiąc czy to taka konieczność to nie jestem pewien, możesz równie dobrze skończyć grać po napisach końcowych i cieszyć się jednym z zakończeń xd
System walki IMO jest całkiem dobry, bardzo satysfakcjonująca była dla mnie walka w tej grze - animacje, dynamika, dobieranie perków i broni, jednak jednym z problemów w tej grze może być to na co cierpi wiele jRPG-ów, czyli możliwość bycia zbyt overleveled
Swoją drogą grał ktoś w Deadly Premonition? Wygląda delikatnie mówiąc odpychająco, w ocenach została zjechana, ale ma grupkę oddanych fanów którzy ją uwielbiają, kusi żeby spróbować
Divinity 2 OS - kupiłem w promce po updacie do ps5, czego mogę się spodziewać w odniesieniu do BG3? w BG3 jestem zakochany i mam przegrane ponad 250h, czy tu czeka mnie podobna zabawa?
Zdecydowanie tak. Przednia gra. I rada ode mnie: kombinuj jak najwięcej
(ale to pewnie już wiesz po BG3)
moim zdaniem w to się nawet lepiej gra niż w BG3
ograłbym w sumie ale zniechęca mnie ten przedwojenny system sterowaniem 4 postaciami, no i pewnie mozolnie to idzie na padzie.
tam jest taki talent lone wolf, że statsy całej drużyny mogą dostać dwie postacie albo nawet jedna, wtedy nie musisz czterema sterować
ej to ja się przyłączę, bo widzę że jakieś wyprzedaże na steamie jestem a się wjebałem w stare rpgi i już myślę w co zagrać jak neverwintera jedynkę skończę
jak tam to wygląda, ten bundle 1+2 się opłaca czy lepiej osobno, bo nie wiem czy divinity 2 i divinity original sin 2 to to samo
oczywiście że jakbym poświęcił 10 minut to bym się wszystkiego dowiedział ale może macie jakieś protipy
jak tam to wygląda, ten bundle 1+2 się opłaca czy lepiej osobno, bo nie wiem czy divinity 2 i divinity original sin 2 to to samo
oczywiście że jakbym poświęcił 10 minut to bym się wszystkiego dowiedział ale może macie jakieś protipy
to nie to samo
kupuj bundle the source saga za 38zł to jest original sin 1 i 2
kupuj bundle the source saga za 38zł to jest original sin 1 i 2
elegancko podziękował
-
genocidegeneral
spoko ten power pack w gran turismo 7, wkręciłem się, motyw z sesją treningową, kwalami a potem wyścigiem zajebisty
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- zemsta1camzata
kurwa 130 zł za dlc 
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
N I E S T E T Y, ale chuj, zrobiłem se prezent na święta
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
- piernikowyskoczek
zawsze się zastanawiałem, kto to kupuje
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer