Żyto - Nowy dobry co nie spina (2025)
Re: Żyto - Nowy dobry co nie spina (2025)
intro mocne potem oczywiście sa momenty ale po prostu mialem prze wysokie oczekiwania burack. To jest dobra plyta ale nie zajebista
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
a dla mnie jest zajebista jak na ripicie leci, i tylko tyle
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
wspominany tutaj sierpien chyba najbardziej mi sie po dwoch odsluchach podobal, bit tam pieknie wspolgra z zytem chetnie bym uslyszal jakas epke np na takich podkladach
po jednym odsłuchu:
najbardziej w tej płycie przeszkadza mi to, że sporo kawałków zlewa się w jeden, a część się wyróżnia tym, że gospodarz jest w powiedzmy średniej formie
mam wrażenie, że biciwa takie jak sierpień kiedyś zostałyby rozjebane przez żytniaka, a cały czas wychodzi niezgrabnie jakoś
nick i poza mogłoby być moim ulubionym kawałkiem, gdyby nie zjebany feat, a tak to jest wciąż pierwszy singiel
ogólnie imo żyto bez iskry, trochę jakby na odpierdol, niby niezła płyta, ale podzielam opinię mojego człowieka waciany edi - nastawiałem się na więcej, lepiej
Dodano po 43 sekundach:
normalna płyta, nor mal na
Dodano po 1 minucie 37 sekundach:
a niby bity miały być najsłabszym punktem programu po projektach z noonem, no nie są
najbardziej w tej płycie przeszkadza mi to, że sporo kawałków zlewa się w jeden, a część się wyróżnia tym, że gospodarz jest w powiedzmy średniej formie
nick i poza mogłoby być moim ulubionym kawałkiem, gdyby nie zjebany feat, a tak to jest wciąż pierwszy singiel
ogólnie imo żyto bez iskry, trochę jakby na odpierdol, niby niezła płyta, ale podzielam opinię mojego człowieka waciany edi - nastawiałem się na więcej, lepiej
Dodano po 43 sekundach:
normalna płyta, nor mal na
Dodano po 1 minucie 37 sekundach:
a niby bity miały być najsłabszym punktem programu po projektach z noonem, no nie są
hmmm ja po singlach wlasnie przestalem sie nastawiac, wrecz ucieszylem sie ze nie jest to chujnia przy pierwszym odsluchu, moze przez to az tak mi siada to, ale nie ma co rozkminiac za bardzo tylko sluchac poki buja od tego jest muzyka w koncu
- Oportunistycznyebaka
Akurat na debiucie to bity były mocarne, zresztą dlatego Tytus go podpisał. Później w wirach uważam, że to naprawdę dobre biciwa ale Żyto trochę odstawał z formą, tutaj mam podobne odczucie, jest sporo niechlujstwa i jakby lenistwa a także głupio prostych porównań, ale w sumie tego się spodziewałem i tego chciałem. Niemniej najchętniej usłyszałbym Zyta na bitach Siwego z czasów płyty z Parzelem
po fali propsów fala półpropsów
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Nie no dokuriwony album, najpierw wszyscy grali w koszaaa...i tak to na tych osiedlach, pozdro żyto twr
Hyphap! |
|
ja wiem, tylko po albumach z JE mikołajem bugajakiem łatwo było pokusić się o narrację, że jak coś ma nie zadziałać, to na płaszczyźnie brzmieniowej, bo poprzeczka była zawieszona w kurwę wysokoOportunistycznyebaka pisze: ↑12 gru 2025, 21:11Akurat na debiucie to bity były mocarne, zresztą dlatego Tytus go podpisał. Później w wirach uważam, że to naprawdę dobre biciwa ale Żyto trochę odstawał z formą, tutaj mam podobne odczucie, jest sporo niechlujstwa i jakby lenistwa a także głupio prostych porównań, ale w sumie tego się spodziewałem i tego chciałem. Niemniej najchętniej usłyszałbym Zyta na bitach Siwego z czasów płyty z Parzelem
w zasadzie po mocarnym numerze parę złoty byłem dziwnie spokojny o wszystko, kolejne single również ok, może już bez wow, po prostu ok, całość jednak nie przekonuje aż tak bardzo, ale to bynajmniej nie wina bitów jak się okazało
na bank dam temu jeszcze szanse, może trzeba usiąść przy nowym dobrym co nie spina
dospermiona jest ta płyta, cały czas na ripicie u mnie leci 
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Poziom wyżej niż glitchy, żyto dał radę. Kolejny klasyczek, będziemy się w tym wątku regularnie spotykać
Popi.jaku
Nie wolno porównywać, wszystkie albumy dojebane
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
z Noonem chemia idealna i nie do podjebania klimat, ale Żyto nadal ma wyczucie i ucho do bitów i nagrał kolejny świetny, spójny, charakterny album z potencjałem na solidne repeat value. niektóre wersy/hooki już wżarły się do łba od wczoraj. tylko na chuj ten Krankol zamulacz? poza jego zwrotką, do wyjebania Duch imo. reszta gicior, a Sierpień topka numerów roku.
A mi właśnie obydwa fity przypasowały na tej płycie, chociaż mam wrażenie że fit książula jakoś dziwnie zmiksowany jest i wolumen lata dziwnie góra dół
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Zajebista płytka 
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
- gods bidness
Niby dobra, ale trochę byłem już zmęczony pod koniec, ale nie wiem czy to wina płyty.
po kolejnych odsluchach podtrzymuje pierwsze wrazenie - jest niezle, ale 'glitchy praga' lepsza
- TooMuchSmoke
Album ciekawy i równy, a przede wszystkim główny bohater nieszablonowy, bo kto inny na scenie lawiruje między warszafską bohemą, a ulicą? Jak zwykle dużo trafnych refleksji i szpileczek, bity jak dla mnie nierówny poziom, oba featy do wyjebania. Projekty z Noonem to inna liga, ale ten album bardzo na plus, będę wracał.
- mlodykociak
wybitny krążek

Spoiler