[serial][HBO] Prawo ulicy / The Wire (2002 - 2008)
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial][HBO] Prawo ulicy / The Wire (2002 - 2008)
Dziwią mnie te opinie że nuda albo wolno się rozkręca. Ani razu nie miałem takiego wrażenia czy momentu, gdzie chciałem skipnąć jakąś scenę, wszystko jest tu idealnie na swoim miejscu
Ja w pewnym sensie je rozumiem, że komuś tak prowadzona akcja może się dłużyć, ale sam tego nie odczuwałem podczas oglądania i też nic nie skipowałem.
A sam serial, mimo trochę słabszego wątku w 5 sezonie i tak 10/10
A sam serial, mimo trochę słabszego wątku w 5 sezonie i tak 10/10
namowiliście, czas na dziesiąty rewatch
- ebismolarek
Za którym rewatchem się rozkręciło??
za pierwszym wjechało, za siódmym już oglądałem bez obrazu na luzie
-
masz_szluge_
8/10 imo. nie pamietam do czego moglbym sie przyjebac, ale 8 to i tak wysoka ocena. zajebisty klimat, zajebisty pomysl z seoznami i sektorami wladzy. no i w tym czasie ukladalem sobie puzzle, doskonale lacze wspomnienia znajdywania ukladanki z epizodami, ktore lecialy w tyle + byla zima
The Wire bardzo dobre, trzeba sobie po prostu wziąć poprawkę na to że wtedy kręciło się w inny sposób, cudowny jest wajb seriali tamtych, także pod względem wizualnym.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
RIP Ziggy Sobotka
46 lat, młodziutki 
Skończyłem 2 sezon i powiem tylko jedno
Skończyłem całość. Coś pięknego, nie wiem czy obejrzę kiedyś coś lepszego
Spoiler
Frank Sobotka szefie
Jednej rzeczy chyba nie wyłapałem. Może ktoś pamięta:
Spoiler
Kto zlecił zabicie Omara? W ogóle dzieciak, który go zastrzelił działał na czyjeś zlecenie czy po prostu zrobił to sam z siebie, gdy zobaczył Omara w sklepie?
McNulty zlecił
Spoiler
nagrodę za zabicie Omara rzucił Marlo, potem jeszcze bezceremonialnie wrabiając naszego mściciela w morderstwo Prop Joe w obecności całego CO-OPu. Swoją drogą sam konflikt między Marlo a Omarem rozpoczął przecież kochany Joe właśnie, jakiś czas wcześniej, więc trudno zupełnie odmawiać Marlowi racji
Z motywacjami Kenarda to huj wie, w sumie kręcił się w ekipie Marlo, a jeśli dobrze pamiętam - poszedł do tego sklepiku w ślad za Omarem, zaraz po tym, gdy ten zajebal kolejny stash Marlowi. ale tu głowy nie dam, bo dawno nie oglądałem piatego sezonu (chyba z pół roku)
Z motywacjami Kenarda to huj wie, w sumie kręcił się w ekipie Marlo, a jeśli dobrze pamiętam - poszedł do tego sklepiku w ślad za Omarem, zaraz po tym, gdy ten zajebal kolejny stash Marlowi. ale tu głowy nie dam, bo dawno nie oglądałem piatego sezonu (chyba z pół roku)
Dzięki. Bardzo mi się podobał wątek z edukacją i dzieciakami ulicy i końcówka łamie serce jak
Mega klimat i historia jednego miasta
Spoiler
Jeden z nich chyba Dunqan się nazywał został bezdomnym ćpunem czym niejako zastąpił w swojej roli Bąbla, który wyszedł z nałogu. Kolejny mega fajny dzieciak po tym jak spalili mu chatę i trafił do internetu stał się przez to kolejnym ulicznym gangsterem. Michael został drugim Omarem.
A najbardziej wkurwiający typ, ten bananowiec co nie miał charakteru do gangsterki skończył najlepiej trafiając pod opiekę byłego majora policji.
A najbardziej wkurwiający typ, ten bananowiec co nie miał charakteru do gangsterki skończył najlepiej trafiając pod opiekę byłego majora policji.
-
genocidegeneral
Spoiler
jak wiele musi się zmienić by wszystko pozostało po staremu