[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: SWN »

chaya pisze: 08 gru 2025, 11:24 tuniziano

o theodora nie może chodzić, bo nie byl związany z wielkie joł przecież. a druga sprawa to theodor odszedł z alkopoligamii
Przecież to wersy Tedego sugerującego że Mes miał w ekipie damskich bokserów, a nie na odwrót, to jaki Tuniziano i jakie Wielkie Joł
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

pogoniony z ekipy - prawdopodobnie z ekipy tedego, bo gdyby byl pogoniony z ekipy mesa, to nie bylby juz jego suflerem, a po drugie wtedy to bylby props w strone mesa ze pogonil przemocowca
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

SWN pisze: 08 gru 2025, 11:30
chaya pisze: 08 gru 2025, 11:24 tuniziano

o theodora nie może chodzić, bo nie byl związany z wielkie joł przecież. a druga sprawa to theodor odszedł z alkopoligamii
Przecież to wersy Tedego sugerującego że Mes miał w ekipie damskich bokserów, a nie na odwrót, to jaki Tuniziano i jakie Wielkie Joł
Nie ma szans na to co piszesz.
O przemocowcach to nie gadaj, bo to zgubne
Głupia sprawa – przemocowcy to są twoi kumple
Jeden opowiadał, jak to bił kobity – ma z nim featy
Drugi pogoniony był z ekipy - to twój sufler
Kumplami Tede tu nazywa właśnie peję i Tuniziana.
Na kilku liveach Tede mówił, że peja się chwalił kiedyś w jakimś wywiadzie, że pobił kobietę w autobusie. A Mes ma featy z peją.
Natomiast Tuniziano został pogoniony z ekipy WJ. Pewnie jest w stałym kontakcie z Numerem i sufleruje właśnie Mesowi. Mes z Alkopoligamii nikogo nie gonił, oni sami go zostawiali, włącznie z Theodorem.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

W Peją wiadome, w drugiej części za szybko powiązałem w takim razie, że sufler musi tu oznaczać koniecznie hypemana, no i jakoś nie pasowało mi, że Tede przy takiej okazji nie dopisałby sobie plusa w stylu "ja go pogoniłem", tylko mówi o nieokreślonej ekipie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
chaya

Swoją drogą nie wiem jakie są relacje Mesa i Tuniego, ale kiedyś grali razem soundystemy i widać było, że się dogadują.
Awatar użytkownika
SzwabKano

Post autor: SzwabKano »

Natomiast Tuniziano został pogoniony z ekipy WJ. Pewnie jest w stałym kontakcie z Numerem i sufleruje właśnie Mesowi. Mes z Alkopoligamii nikogo nie gonił, oni sami go zostawiali, włącznie z Theodorem.
Tylko jaki z Tuniziano sufler Mesa skoro nawet nie wiadomo czy oni mają jakikolwiek kontakt ze sobą? :huh: Zresztą nawet jeżeli maja to przeciez Tuniziano jest kojarzony tylko z NWJ, zatem w kontekście pierwszego wersu to Tede ma tych "kawałków z przemocowcem" kilkanaście.

Obstawiam że chodzi o Theodora. Po pierwsze on stylówkę miał bardzo podobną do Mesa, stąd sufler, zresztą jak odszedł z Alko to mial wtedy jakąś spinę z Kubą Knapę o kobitę, mozliwe że tam byla kwestia przemocy jakaś. Ugułem co wkurwia w tym beefie to że jest mnóstwo niedopowiedzień po każdej ze stron.

I tak btw odnośnie zarzutu do Peji, troche bawi że trzeba było wyciągnąc historię sprzed 25 lat którą Peja opowiedział gdzieś za gówniarza dla Ślizgu i nie wiadomo czy prawda, a nawet jak prawda to sprawa nawet prawnie przedawniona jak cholera. W Tedziku sydrom poznański siedzi głęboko.
Awatar użytkownika
TooMuchSmoke

Post autor: TooMuchSmoke »

Fiodor i Borys, czyli liryczny terrroorryyyzm. Ahhh szkoda, że nie wyszła płytka Gib Gibon w tym 2001/02 :( Ostatnio IGS'a Alchemię odświeżałem to te fristajle Tedzika i Rekina od razu cieszą gębę :D
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Oprócz sytuacji opisanej przez Peje w wywiadzie w Klanie 1999 (skan), była jeszcze sytuacja z 2002 z bombą na banie i skończony balet:
Wczoraj odbyła się druga rozprawa. Pierwsza trwała tylko parę minut. Ryszard A., poznański muzyk hiphopowy o pseudonimie Peja, został oskarżony przez kilku młodych łodzian. Radosław B., muzyk formacji Po Prostu, zarzuca Pei, że zranił go butelką w głowę, a jego dziewczynę (Maję R.) uderzył pięścią w twarz. Do zdarzenia miało dojść 16 listopada 2002 r. w klubie Cube podczas koncertu kilku hiphopowych wykonawców.
https://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,1716851.html

Dodano po 10 minutach 11 sekundach:
Albo i nie jebnął wtedy, bo został uniewinniony
https://wiadomosci.onet.pl/peja-uniewin ... icia/6rpef
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
chaya

Michael też został uniewinniony ;)
Awatar użytkownika
SzwabKano

Burak pisze: 08 gru 2025, 14:47 Oprócz sytuacji opisanej przez Peje w wywiadzie w Klanie 1999 (skan), była jeszcze sytuacja z 2002 z bombą na banie i skończony balet:
Wczoraj odbyła się druga rozprawa. Pierwsza trwała tylko parę minut. Ryszard A., poznański muzyk hiphopowy o pseudonimie Peja, został oskarżony przez kilku młodych łodzian. Radosław B., muzyk formacji Po Prostu, zarzuca Pei, że zranił go butelką w głowę, a jego dziewczynę (Maję R.) uderzył pięścią w twarz. Do zdarzenia miało dojść 16 listopada 2002 r. w klubie Cube podczas koncertu kilku hiphopowych wykonawców.
https://lodz.wyborcza.pl/lodz/7,35136,1716851.html

Dodano po 10 minutach 11 sekundach:
Albo i nie jebnął wtedy, bo został uniewinniony
https://wiadomosci.onet.pl/peja-uniewin ... icia/6rpef
Tedzio sam na siebie rzuca punche - gdy te wszystkie akcje miały miejsce, to przecież oni z Peją też byli ziomkami. Tylko traf chciał że razem nie nagrali kawałka wtedy.
dispe

Post autor: dispe »

Jakimi ziomkami? kurwa dzieci co wy sobie tutaj dopisujecie za historie z dupy.
spoken

Post autor: spoken »

Traf chciał że nie nagrali kawałka?Tede nie chciał nagrać z Peją choć ten mu proponował,mówił o tym wielokrotnie
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

Burak pisze: 08 gru 2025, 10:58 O kogo chodzi w tym wersie? Pierwszy to Peja, a drugi? Kim był sufler Mesa który bił konkubinę? Jego hypeman, Ktoś z alko?
drugi obstawiam, że chodzi o numera, bo tak samo jak mes podgryza nogawki bo nic więcej nie może stąd słowo sufler, może trochę prowadzić do jakiegoś hypemana mesa ale nie kojarzę nikogo takiego z alko
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Numer bijący konkubinę? Raczej wątpię

Ehh żadna odpowiedź nie jest dla mnie w pełni satysfakcjonująca, najbardziej mi chyba Theodor pasuje 🤨
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
SzwabKano

dispe pisze: 08 gru 2025, 16:20 Jakimi ziomkami? kurwa dzieci co wy sobie tutaj dopisujecie za historie z dupy.

Jak ktoś mówi do mnie per dzieci to jestem na 99% przekonany że jest młodszy ode mnie...
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

@SzwabKano na podstawie jednego filmiku stwierdzasz, że byli ziomkami? Bycie ziomkiem to stały kontakt, spędzanie czasu ze sobą, a nie kurtuazyjne nagrywanie filmików o ówczesnym wspólnym wrogu przy okazji jakiegoś festiwalu. Jeśli ten film to dla Ciebie potwierdzenie "ziomkowania się" to współczuję Twoim "ziomkom". :)
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

@JESTEM_HIPHOPEM no weź spytaj taty kim jest ten drugi w wersie
O przemocowcach to nie gadaj, bo to zgubne
Głupia sprawa – przemocowcy to są twoi kumple
Jeden opowiadał, jak to bił kobity – ma z nim featy
Drugi pogoniony był z ekipy - to twój sufler
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

W ogóle liczyłem że na takim rap geniusie będzie tam już czekała analiza na trzy akapity z linkami i screenshotami, a póki co te wersy o suflerze nadal nieopisane

Za to jak trzeba zrobić analizę wersów typu Schodzę po schodach tup tup tup -> Kaz Bałagane rapuje że schodzi po schodach, albo Mam wielkiego chuja -> Powiedział że ma wielkiego chuja, to oczywiście komplet podświetlonych linijek z adnotacjami
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

ej tede jak suflera rozkminiać?
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
SzwabKano

JESTEM_HIPHOPEM pisze: 08 gru 2025, 20:19 @SzwabKano na podstawie jednego filmiku stwierdzasz, że byli ziomkami? Bycie ziomkiem to stały kontakt, spędzanie czasu ze sobą, a nie kurtuazyjne nagrywanie filmików o ówczesnym wspólnym wrogu przy okazji jakiegoś festiwalu. Jeśli ten film to dla Ciebie potwierdzenie "ziomkowania się" to współczuję Twoim "ziomkom". :)
U mnie "ziomek" to nie znaczy automatycznie jakiś przyjaciel na całe życie, tylko po prostu sprzyjająca mi morda. A w oryginalnym znaczeniu znaczy kogoś z tego samego miasta/rejonu, no to wtedy ziomkami nie byli nigdy. Ich relacje były zwyczajnie koleżeńska, co w dissach jakie wyszły przy okazji beefu też jest wielokrotnie podbijane. W kazdym razie daleko od jakiejkolwiek wrogości czy nawet niechęci.
ODPOWIEDZ