Miętha - Audioportret (2019)
- KillerCroc
Re: Miętha - Audioportret (2019)
Kupiłem wczoraj płytę z ciekawości i jestem rozjebany, ten materiał jest świetny. Dopiero dwa odsłuchy za mną ale do auta na nocy crusining to ta płyta się moim zdaniem świetnie nadaje, czuć luz i chemię między duetem i chciałoby się więcej takich rzeczy. Na temat sfery tekstowej się jeszcze nie wypowiadam bo muszę się wgłębić ale muzycznie to ta płyta jest mistrzostwem i cieszę się że materiały w tym stylu osiągają sukces (patrząc na to ile zespół w ogóle funkcjonuje). Czekam z niecierpliwością na kolejne materiały, jak dla mnie zaskoczenie roku.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Bardzo przyjemny album, pięknie płynie.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
- przedszkolanek
jestem po pierwszym odsłuchu, piękny album, choć po singlach robiłem sobie nadzieję, że całość będzie na zbliżonym do nich poziomie, a jednak jest wyraźnie gorsza
nie mniej nie spodziewałem się po Skipie, że tak szybko po solidnej tylko płycie z grudnia wleci z materiałem, który spokojnie wbija top10 roku
Kapcie top5 numerów roku
nie mniej nie spodziewałem się po Skipie, że tak szybko po solidnej tylko płycie z grudnia wleci z materiałem, który spokojnie wbija top10 roku
Kapcie top5 numerów roku
Świetna płyta: chilloutowe bity AWGS wymiatają, a rapsy Skipa to majstersztyk. Uwielbiam takie klimaty.
W końcu płyta gdzie nie ma gadki o: bogactwie, przepychu, byciu najbardziej zaradnym człowiekiem na kuli ziemskiej itd. Tutaj dla odmiany mamy:
Ja oszalałem jak usłyszałem ten fragment
. Takich smaczków dużo, dużo więcej. Polecam zwłaszcza znudzonym tym o czym rapuje dzisiaj większość zawodników. Reasumując: bardzo świeży materiał - jak to Miętha
.
W końcu płyta gdzie nie ma gadki o: bogactwie, przepychu, byciu najbardziej zaradnym człowiekiem na kuli ziemskiej itd. Tutaj dla odmiany mamy:
Spoiler
zaskakuje mnie ilość moich zmartwień
czy samochód mi odpali, czy na mrozie nie zamarznie
czy mam zmienić moja fabię, bo wiesz, jestem raperem
muszę pokazać że stać mnie
i takie duperele czy się mocno spasłem
i czy wyrobię z hajsem
dopiero mamy luty a ja chce pobiegać miastem
czy już kupić nowe buty czy jeszcze donosić tamte
"Nie o taki rap walczyłem ja
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"
Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
Na szczęście jestem ja"
Jestem mordzia skuty odpalam sobie Mięthe, Audioportret w mym pokoju pięknie.
- Bryx Fenrir
Ale fajnie bangla. Pierwszy singiel mi nie siadł, ale po tym chyba sprawdzę jednak te płytkę.
Koniecznie sprawdź, album warty uwagi.
dzisiaj sprawdziłem i fajny klimat albumu, warto sprawdzić. kalendarz chyba faworyt.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
- przedszkolanek
niesamowite w tym materiale jest to, że każdy, kto o nim mówi albo pisze, wskazuje innego faworyta z płyty
Od premiery u mnie ciągle na słuchawkach, jakby chłopaki utrzymali na całej płycie poziom z singli to by spokojnie była płyta roku. Tak są pewne momenty na płycie gdzie te numery zlewają się ze sobą i przechodzę obok nich obojętnie. Nadal oczywiście jest to świetny album, moi faworyci: kapcie, kalendarz, star$, kwiat
[mention]Kalif81[/mention] +1
Taka pochodna Bitaminy co mi się bardzo podoba, jedna z milszych niespodzianek tego roku.
Taka pochodna Bitaminy co mi się bardzo podoba, jedna z milszych niespodzianek tego roku.
było dzisiaj słuchane w aucie z mamą, propsowała
-
Emikae_ziomuniu
No bardzo świeże, a zarazem korzenne. Jeden z niewielu pl albumów które chętnie zapętlam.
świeżutkie, lekkie, ładnie zarapowane. będzie słuchane.
- KillerCroc
Dla mnie zaskoczenie roku a płyta się na pewno znajdzie w moim top tego roku bo bardzo często do niej wracam, ten materiał ma ogromne repeat value
U mnie też będzie to w top 10 tego roku. A zauważyliście, że wszyscy jak się tu wypowiadamy, to tylko w superlatywach. Raczej nikt złego słowa nie powiedział.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Na szczęście jestem ja"
Na szczęście jestem ja"
- przedszkolanek
no to zacznę tradycyjną falę hejtu
Skip powinien sporo popracować nad dykcją, któryś numer - chyba ostatni after do wyjebania, tekstowo też mogło być momentami zdecydowanie lepiej, a ten jesieniarski wajb niektórych numerów, jakby stanąć z boku i ich posłuchać, lekko trąci kiczem
Skip powinien sporo popracować nad dykcją, któryś numer - chyba ostatni after do wyjebania, tekstowo też mogło być momentami zdecydowanie lepiej, a ten jesieniarski wajb niektórych numerów, jakby stanąć z boku i ich posłuchać, lekko trąci kiczem
Spoiler
ale materiał bardzo lubię i ma u mnie szansę na top 5, ja tak na przegrzechę
Dobre 

Na szczęście jestem ja"
Na szczęście jestem ja"
- KillerCroc
Ostatni After właśnie to chyba jeden z moich ulubionych numerów 
- przedszkolanek
imo to taki lepiej zrobiny otsochodzi vibe - ale największym problemem jest to że nie pasuje do całości imo