Pono
Re: Pono
Myślę, że wersja, że Pono był ostro zadłużony, o której ktoś tu wcześniej wspominał, jest bardzo prawdopodobna.
Także może być tak, że wiele po sobie nie zostawił, żeby zapewnić start.
Czasy są ciężkie, bardzo niepewne, nie wiemy, jak wygląda jej sytuacja życiowa.
Jestem w stanie zrozumieć, że samotna matka, która ma już najlepsze lata życia za sobą, wykorzystuje ostatnią okazję, żeby spróbować zabezpieczyć dziecko, gdy wiesz, że ze strony partnera nic już nigdy nie dostaniesz.
I oczywiście, że są bardziej potrzebujące osoby, ale mówimy o dobrowolnej zbiórce - jak ktoś chce wpłacić, to niech sobie wpłaca, próby jej torpedowania to esencja polskości.
Ratio na poście tej karyny jest mocne - choć wiadomo, że córka Pona to najprawdopodobniej przeczyta. Ekipa Tuska w 2 lata rządów zdemolowała służbę zdrowia i jakieś Paule nie mają z tym problemu, ale Bogu ducha winne dziecko to trzeba przeczołgać.
Czasy są ciężkie, bardzo niepewne, nie wiemy, jak wygląda jej sytuacja życiowa.
Jestem w stanie zrozumieć, że samotna matka, która ma już najlepsze lata życia za sobą, wykorzystuje ostatnią okazję, żeby spróbować zabezpieczyć dziecko, gdy wiesz, że ze strony partnera nic już nigdy nie dostaniesz.
I oczywiście, że są bardziej potrzebujące osoby, ale mówimy o dobrowolnej zbiórce - jak ktoś chce wpłacić, to niech sobie wpłaca, próby jej torpedowania to esencja polskości.
Ratio na poście tej karyny jest mocne - choć wiadomo, że córka Pona to najprawdopodobniej przeczyta. Ekipa Tuska w 2 lata rządów zdemolowała służbę zdrowia i jakieś Paule nie mają z tym problemu, ale Bogu ducha winne dziecko to trzeba przeczołgać.
-
georgefloyd
Dokładnie, tak samo jak nawijali, że pieniędzy nie ma w rapie. Te głąby po prostu nie miały a kto inny na nich zarabiał.
na własną córkę zacznij płacić zamiast się zatrudniać na 1/16 etatu pecie pierdolonyoldschool pisze: ↑27 lis 2025, 22:24 Wypowiedział się przedstawiciel pierwszego pokolenia angolskiej colendy (pisane przez c bo każdy robi błędy), a mądrego to aż miło posłuchać:
https://glamrap.pl/josef-bratan-pokazal ... -krytykow/
czasy zawsze są ciężkie i niepewne ale akurat teraz są najpewniejsze i najbezpieczniejsze jakie były kiedykolwiek w historii, w razie krytycznych życiowych sytuacji jest mnóstwo organizacji, czy działań którzy można podjąć, które pomagają ludziom wstać na nogi, a sytuacje vide wspomniany bastek, występują właściwie w sytuacjach kiedy ktoś nie chce przyjąć pomocy, i włożyć jakiego wysiłku, żeby wyjść z życiowego bagna *ofc mówie o statystycznej większości, bo zawsze istnieje jakiś % odstępstw.TrifeLife pisze: ↑28 lis 2025, 6:32 Czasy są ciężkie, bardzo niepewne, nie wiemy, jak wygląda jej sytuacja życiowa.
poza tym co to wgl znaczy zabezpieczyć dziecko, chyba nie wierzysz że organizator w jakikolwiek sposób zaraportuje, jak wydał pieniądze. nie neguje dobrych intencji matki ale chvj wie co się stanie z tą kasą i na co zostanie wydana.
kurva uwielbiam takie argumenty w dyskusji XD a meteoryt sprzed 65 milionów lat, BRUTALNIE I NIEODWRACALNIE UŚMIERCIŁ 75% wszystkich gatunków zwierząt na ziemi, a ty się przejmujesz jakąś służbą zdrowia
w którym miejscu, ktoś obraża dziecko?
Sokoł był z lepszego domu, wyniósł z niego większy kapitał kulturowy i ten luz mentalny, ze w razie W, to zawsze moze wrócic do rodziny. To pitolenie o spaniu na klatkach to pic na wode i zabawa w ulicznika. Pono ojciec umarł b. młodo i trochę miał inna sytułacje i space do robienia ruchów. To co próbuje powiedziec to, że nie jest tak ze Sokoł łepski, a reszta Zipów to debile. Sokoł miał łatwiej to i dalej zaszedł. Pono musiał dzwigać wiecej to i niestety ale nie udało sie zajść aż tak daleko.
pono tez byl z dobrego domu, chociaz moze po upadku PRLu mu sie pogorszylo i nie mogl juz sobie jezdzic na kucykach w centrum stolycy
Mój świat za dzieciaka w czasach PRL-u to były wyścigi konne. Tak że kiedy żyliśmy w PRL-u, spędzałem cały czas w stajni na wyścigach gdzie jeździłem konno. Oprócz tego miałem taką tablicę przed domem: "PZPR informuje". Mój tata, świętej pamięci, był sekretarzem partii
tak jak było z bonusem, najpierw zbiórka a potem flex z kanapkami
dysk dżokejem
-
WesolyJozek
Zwłaszcza, że Pono miał sporo nieudanych ruchow typu ten klub w centrum albo label. Nawet w czasach swietnosci to nie był gość który sprzedawal dużo cd, albo gral dużo koncertow.TrifeLife pisze: ↑28 lis 2025, 6:32 Myślę, że wersja, że Pono był ostro zadłużony, o której ktoś tu wcześniej wspominał, jest bardzo prawdopodobna.
Zbiórka dostaje przekope bo jest kwota z kosmosu i zero kontekstu. Jakby opisała jakąś smutna historie że Pono stracil pieniadze na inwestycji w klub bo zły ratusz go zniszczyl i ustawiła 100k to by był inny odbior
Ostatnio zmieniony 28 lis 2025, 12:01 przez WesolyJozek, łącznie zmieniany 1 raz.
@@Remualdo chłopie ale kiedy on to siano miał? Jeśli myślisz ze odkładanie na życie 18 lat naprzód (oststnie dobre siano to pewnie tpwc) jest jakaś norma w tym kraju no to ostro
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
-
WesolyJozek
Pono dostawał w chuj siana za odtwarzanie polskiego hymnu.
No nie wiem ale patrząc po rodzicach moich i znajomych to jakoś zarobili na chatę i sobie odłożyli na jakaś poduszkę finansową a nie są jakimiś celebrytami.
- scam_sakawa
A czemu akurat Taco Hemingway miałby to zasponsorować? Nie powinien tego zrobić Sokół i cała brygada Ziomków i Przyjaciół (w skrócie ZIP)?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.