Pono

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Pono

Post autor: oldschool »

rany1odbytu pisze: 27 lis 2025, 11:22 Jak mnie wkurwia to robienie ściep przy każdej okazji, ja pierdolee

Wczoraj mi się wyswietlilo na X. Gość 1,2 mln subow na YT, pewnie miesięcznie zarabia setki tysięcy dolarów, ale jeb zrzuta na leczenie, bo po co ze swoich wyciągnąć?

A zwykły szarak w USA niech zdycha na ulicy, jemu nikt nie pomoże.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
vidar

Post autor: vidar »

Córka ma hajs ze zrzutki, zero kredytu
Wszystko zarobione, zarobione kilo kwitu
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Moja rodzina od lat dwustu o hajs prosi,
Tobie żal mi rzucić kilka groszy?
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
rany1odbytu

Post autor: rany1odbytu »

oldschool pisze: 27 lis 2025, 12:06
rany1odbytu pisze: 27 lis 2025, 11:22 Jak mnie wkurwia to robienie ściep przy każdej okazji, ja pierdolee

Wczoraj mi się wyswietlilo na X. Gość 1,2 mln subow na YT, pewnie miesięcznie zarabia setki tysięcy dolarów, ale jeb zrzuta na leczenie, bo po co ze swoich wyciągnąć?

No u nas to chyba żonka tego pilota który sie rozwalił w Radomiu rozpoczęła ten syf. Ludki zobaczyły że da się zrobić 2 melony na dzieciach i śmierci męża to kto by nie spróbował swoich sił ?
Tylko społeczeństwo się w końcu znieczuli i ci którzy faktycznie potrzebują takiej pomocy zobaczą cały chuj.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Słuchaj jeno, Pono nasi biją w tarabany zbiurka pl
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

w dobie kiedy ludzie wpłacają na strimach donejty z jakimiś posranymi cenami, albo wspierają jakichś twórców na jutubie w zamian za wymienie ich ksywy w napisach końcowych programu to dziwi mnie, że macie problem akurat o to.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

O inne rzeczy też mamy, np o unikanie podatkow
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

rany1odbytu pisze: 27 lis 2025, 13:17
oldschool pisze: 27 lis 2025, 12:06

No u nas to chyba żonka tego pilota który sie rozwalił w Radomiu rozpoczęła ten syf. Ludki zobaczyły że da się zrobić 2 melony na dzieciach i śmierci męża to kto by nie spróbował swoich sił ?
Tylko społeczeństwo się w końcu znieczuli i ci którzy faktycznie potrzebują takiej pomocy zobaczą cały chuj.
To nie żona pilota założyła tamtą zbiorke, poza tym te zbiórki to są już praktykowane od dobrych, kilku lat. Ludzie poczuli łatwy kwit do wyjęcia, to napierdalaja. A ta karyna od pona, to przecież zwykły, warszawski szon jest, więc mnie to nie dziwi . Z drugiej strony pono ćpun i golas pusty w ryj był, to chuj wie czy nawet alimenty płacił
Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

jajca pisze: 27 lis 2025, 15:05 O inne rzeczy też mamy, np o unikanie podatkow
lepiej już dać na horom curkem pona, niż na podatek na policje.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Spoiler
Śmierć rapera Pono to tragedia, ale to, co dzieje się po niej, to już niestety parodia idei pomagania.
​Wdowa po artyście organizuje zbiórkę na kwotę pół miliona złotych dla całkowicie zdrowej córki. Celem nie jest ratowanie życia, ani pokrycie kosztów leczenia. Cel jest jeden: zabezpieczenie finansowe i "lepsze życie".
​To jest jaskrawy przykład wyłudzania, wykorzystywania ludzkiej empatii.
​Wykorzystywanie nagłej śmierci znanej osoby do zbierania fortuny, podczas gdy wokół nas umierają dzieci, bo brakuje im 100 tys. na ostatnią szansę terapii. Serio??
Mówimy o Pono, legendzie polskiego hip-hopu, współzałożycielu ZIP Składu, artyście, który przez lata był aktywny na scenie. Taka kariera to liczne źródła dochodów, tantiemy, koncerty, sprzedaż płyt. Jest skrajnie nieprawdopodobne, aby zmarły raper nie pozostawił po sobie żadnego majątku, praw autorskich czy ubezpieczenia, które mogłyby zabezpieczyć podstawową przyszłość dziecka.
​Kto jest naprawdę potrzebujący? Zbiórki stworzono po to, by ratować. Czy córka, która jest zdrowa i ma całe życie przed sobą (nawet jeśli jej tata zmarł), jest bardziej potrzebująca niż dzieci walczące z glejakiem, dla których nie ma już leków w Polsce? ODPOWIEDŹ BRZMI NIE!
​Utrzymanie dziecka to obowiązek, który spoczywa na pozostałym rodzicu. Jeżeli brakuje pieniędzy, podejmuje się pracę tak, jak miliony innych wdów i wdowców w Polsce. Żebranie o pół miliona na "lepszy start" to hipokryzja i lenistwo.

To prawda każdy może wpłacać swoje pieniądze na co chce, ale..
​Otwórzcie oczy! Zanim wpłacicie złotówkę na konto, które ma tylko poprawić standard życia, sprawdźcie Fundacje, hospicja, czy realne zbiórki, gdzie pieniądze stanowią różnicę między życiem a śmiercią.
​Nie pozwólmy, by zbiórki stały się nowym, lukratywnym sposobem na życie kosztem naprawdę potrzebujących.
https://www.facebook.com/ladypaulix/pos ... %2CO%2CP-R

dymy
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

Kurwa ludzie przelewają hajsy nawet na menela bastka intoksynator któremu sie nie chce robić więc co dopiero na córke wielkiego rapera z zetipe.
Co nie zmienia faktu ze dla mnie to żenada, małe dzieci unierają na nowotwory, starsi ludzie nie mają na chleb a tu zbiórka na, umówmy się, żonę pona bo przecież wiadomo że ona będzie dysponować tym hajsem.
Awatar użytkownika
E-42

Post autor: E-42 »

Proszę nie szkalować synowej Alka Pono, to wszystko dla dziecka jest
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Trzeba mieć tupet kurwa, ale w tym kraju nic mnie już nie zdziwi

Póki co tylko 3k uzbierali więc liczę że nie wybije to ponad 10k aż temat ucichnie

@nescafeklasyg Bastek to chuja tam zebrał xd
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

Nie ma bata żeby chłop co był w mainstream przez xlat nie odłożyl sobie spoko sumki.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

no ale on w tym mejnstrimie to był w najlepszym wypadku 15 lat temu, a tak na serio to 20.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Remualdo pisze: 27 lis 2025, 18:55 Nie ma bata żeby chłop co był w mainstream przez xlat nie odłożyl sobie spoko sumki.
Przecież o Pono to chodziły historie, że długów miał sporo.

Szczególnie, że brał się za biznesy, na których dobrze nie wychodził typu wytwórnia czy https://glamrap.pl/klub-pona-na-chmieln ... elismy-to/
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
E-42

Post autor: E-42 »

Poza tym multimilionerzy z NBA potrafią przejebać cały majątek w kurwa dwa lata, a ze świadomością finansową polskiego rapera dinozaura, najlepszymi czasami dawno temu i znacznie mniejszymi zarobkami w tym okresie to na bogactwo część główna bym nie liczył za szczególnie
I rot in this dread, my only world's the one in my head
I hate psychotherapists, I walk amongst walking dead

Jak koza w tłuszcz obrośnie zechce wilkiem posmakować
Awatar użytkownika
Remualdo

Post autor: Remualdo »

To nic z ZAiKS nie miał czy jak, no trzeba mieć IQ kartki papieru żeby mieć jakieś tam kontakty i nie przekuć tego na spoko sianko.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Eldo też po tylu latach na topie pracował jako sprzedawca rowerów (?) czy przewodnik do Warszawie
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Eldo sporo floty na ciuchy przesrał
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET