Le règne animal 2023
Titane 2021
Possessor 2020 (podbijam, bo zajebisty)
Infinity Pool 2023
nieco starsze:
Spring 2014
Évolution 2015
Moderatorzy: gogi, con shonery
Le règne animal 2023
no właśnie mało tego wychodzi, więc ciężko coś polecić. natomiast wybrałem te rzeczy, które ocierają się o science fiction i które uważam za godne polecenia. dodałbym do tego jeszcze film La bête 2023Luxair pisze: ↑27 sie 2025, 8:28 Ogólnie takiego dobrego "czystego" sci fi to mało wychodzi... wypisane powyżej Titane czy Substance to przecież cronenbergowskie body horrory, a Infinity pool to lynchowski oniryczny thriller. Także trzeba się bardziej cofnąć żeby trafić na perełki typu Moon, Annihilation, I am mother, Arrival, Tenet, Blade Runner 2049.
No i po żadnym pozorem nie odpalaj Moonfall - syf totalny![]()
Willow, Legenda, Dark Crystal, Złodziejski honor, Dragonslayer, Excalibur, Conan z Arnoldem, tak pierwsze z brzegu.
The Green Knight, The Northman się łapią?
Raczej nie, to chyba był film klasy B
Speak no evil oryginalny... a tak to poza wymienionym przez Ciebie The Watcher to raczej ciężko
za bardzo wesołkowate
baśniowe jakieś za bardzo, wajbsy opowieści z narnii
jw
za bardzo joł joł młodzieżowe
chyba wspaniałe, o to właśnie chodziło
zajebiste, rycerze w lśniących zbrojach i dużo zieleni. będzie oglądane.
kult nad kulty, ale znam na pamięć. prawdę mówiąc wyparłem to z głowy jako film fantasy, dla mnie to jakieś bronze age core.
kompletnie nie tego szukałem, ale rzuciłem okiem i sprawdzę to z ciekawości.
przeskipowałem i trochę przegadany się wydaje, ale są piękne widoczki i pseudo-średniowieczny klimat więc dam temu szansę
dzięki za fatygę, co prawda to fantasy, ale nie tego szukałęm. być może źle się wyraziłem - chodzi mi o klasyczne fantasy w pseudo-średniowiecznym settingu, z zielonymi lasami.
Infinity Pool od Lil' Crohnenberga chyba lepszy jednak
A "Robin of Sherwood" był oglądany? To jest dopiero arcykult, jest magia, zajebista muza, niuejdżowy, zamglony setting i w ogóle wszystko wszystko.
lepszy, ale wydaję mi się, że Possessor może bardziej siąść. Ale IP trzeba atakować jak ktoś nie oglądał.