Pono
Re: Pono
Z badań wynika, że im później zaczynało się bodaj inicjację alkoholową, tym była potem mniejsza szansa uzależnienia.
Mózg człowieka osiąga dojrzałość w wieku 25, czasem do 30 r.ż. Wiąże się z tym min. rozwój kory mózgowej odpowiedzialnej za przewidywanie konsekwencji, która wcześniej nie jest u człowieka odpowiednio rozwinięta.
Luźny wniosek, który mi się nasuwa - zaczynanie z alko za małolata może mieć znacznie bardziej zgubny wpływ, niż na kogoś, kto jako dorosły dopiero zaczyna i wcześniej był abstynentem. Inna sprawa, że organizm też tyle nie wytrzymuje, co dawniej, więc długofalowo nie wkręca to tak samo.
Mózg człowieka osiąga dojrzałość w wieku 25, czasem do 30 r.ż. Wiąże się z tym min. rozwój kory mózgowej odpowiedzialnej za przewidywanie konsekwencji, która wcześniej nie jest u człowieka odpowiednio rozwinięta.
Luźny wniosek, który mi się nasuwa - zaczynanie z alko za małolata może mieć znacznie bardziej zgubny wpływ, niż na kogoś, kto jako dorosły dopiero zaczyna i wcześniej był abstynentem. Inna sprawa, że organizm też tyle nie wytrzymuje, co dawniej, więc długofalowo nie wkręca to tak samo.
typ poczytał farmazony i świruje znawcę, mówiłem ci kundlu żebyś zamknął pysk i wracaj do kojca szczekać na michę ze swoją starą4-HO-MET pisze: ↑12 lis 2025, 18:32 Przygłupie, ludzie na fencie tygodniami leżą w śpiączkach na mechanicznej wentylacji, budzą się i jest ok. Największe zagrożenie z opio to ryzyko przedawkowania, ale nawet tutaj można się uratować waląc nalokson. Więc żryj gówno i ucz się oraz szczekaj se, szczawiu.
Przecież ciemne okulary to standard na pogrzebach, ale skąd masz to wiedzieć, skoro na żadnym nigdy jeszcze nie byłeś, bo masz 8 lat.
Można nie lubić sokoła za jego osobowość, ale przypierdalanie się kto jak wyglądał/wypadł na pogrzebie (ło kurwa włożył ręce do kieszeni, gdy szedł alejką, jak on śmiał cwel jebany) to już inny level permanentnego przyspawania do neta i wynikającej z tego odklejki. Byle przypierdolić się do czegokolwiek.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Utkajcie obaj w takim kontekście pizdy żeby było sprawiedliwie.
Niech ziemia lekka będzie i PIERDOLE TO SRAM NA TO LACHE WYKLADAM czy ktoś ma okulary, ręce w kieszeni albo niepasująca koszule do płaszczu.....
Niech ziemia lekka będzie i PIERDOLE TO SRAM NA TO LACHE WYKLADAM czy ktoś ma okulary, ręce w kieszeni albo niepasująca koszule do płaszczu.....
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Czy tylko mi się wydaje, że Włodi przyszedł w dresach?
https://ludzie.fakt.pl/najwieksi-polski ... cc#slide-1
https://ludzie.fakt.pl/najwieksi-polski ... cc#slide-1
ziomki chowają przyjaciela, a wy kurwa oceniacie, co kto ma na sobie i jak sie zachowuje, dejta spokoj, panowie