Lista wszystkich oszustw Quebonafide

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
scam_sakawa

Lista wszystkich oszustw Quebonafide

Post autor: scam_sakawa »

proponują w jednym poście zrobić oficjalną listę oszustw krętacza żeby każdy mógł wiedzieć jaki to piękny był exit scam ciągnięty od 3 lat ponad
Cześć kochani, jak wszyscy dobrze wiemy, w ostatnich latach ruchy marketingowe muzyka Quebonafide są pluciem na swoich fanów.
Zbierzmy w tym temacie wszystkie historie, które są przewinieniami wobec słuchaczy.

Ja zacznę: obiecana premiera LP ostatniej płyty opóźniona o ledwie 3 miesiące.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Re: Lista wszystkich oszustw Quebonafide

Post autor: Burak »

A byłoby jeszcze dłużej jakby nie udało się do diamentu dobić
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Alvareza na hajs oszukał
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Ile ostatnich koncertów było? Trzy?
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

dodatkowa data ostatecznego koncertu xddd
Awatar użytkownika
bilderberg

Post autor: bilderberg »

Udawanie chłopca z autyzmem w telewizji śniadaniowej
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Wmówił wszystkim, że jest ciekawym raperem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

-Płyta Galaktyka
-Płyta BBQ (Białas, Bonson, Que)
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

nie docenił fryzjera ktory przyjechal specjalnie z dortmundu
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Sionek

Post autor: Sionek »

Romantic Psycho w wersji JPN miała być tylko w preorderze, a po premierze była normalnie dostępna w sklepach przez kilka lat.
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Post autor: Pomiot_Liryczny »

dla założyciela tematu oczywiście chuj w dupe za cytowanie mojego pomysłu ale bez uwzględnienia nicku forumkowego, za takie rzeczy jest chuj w dupe w kryminale
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło :crazy: :oops:
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

to oby autor nie trafił do kryminału, chuj w dupe nic przyjemnego pewnie
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

uspokój się pomiocie, bo dostaniesz czopek
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Przed Romantic Psycho
- Nie dogranie się ariusia666
- Nie wydanie Galaktyki (gdzie moja druga zwrotka do Benz-Dealer?) zapowiadanej już od 2017
- Nie wydanie BBQ (Białas, Bonson, Quebonafide) zapowiadanej od 2016

Romantic Psycho
- Oszustwo związane z limitowanym wydaniem płyty JPN EDITION która miała być tylko w preorderze, ta edycja była dostępna po wydaniu przez internet oraz w empikach, oraz prawdopodobnie dotłaczana wraz z resztą płyt przy okazji finałowego koncertu
- Udawanie Autysty
- Zapowiadanie wzięcia udziału w 1 z 10

Sentino VS Krętacz z Ciechanowa
- Nie zapłacenie Sentino feat. na Romantic Psycho
- Nie zapłacenie za fryzjera który specjalnie w nocy przyjechał aż z Dortmundu
- Oszukiwanie fanów przy okazji trasy śpiewając że nie wisi pieniędzy sentino
- Oszukiwanie fanów przy okazji wywiadu w Kanale Ziobro w którym zarzucał Sentino kłamstwa m.in że jego koledzy nie są wysoko postawieni gangu ponieważ nie wyglądali na takich co tylko pokazuje jak Quebonafide ocenia ludzi co stoi w sprzeczności z jego deklaracji że pierdoli metki itp.

Koniec Kariery - Północ / Południe
- Ogłoszenie zakończenia kariery przy okazji Refren Jak Lana Del Ray oraz Ostatniej trasy koncertowej po czym dalej wydawał muzykę oraz zrobił trasę jako Jakub Grabowski
- Zapowiedzenie końca kariery ponownie przy okazji wylewu na X (daw. Twitter) po czym dalej wydawał muzykę (nie mówimy o muzyce udostępnionej na Twitterze)
- Ponowne zapowiedzenie końca kariery oraz finałowego koncertu online wypuszczając Futurama 3 która w opisie zawierała informacje że pochodzi z albumu Północ / Południe czym samym zapowiedziała kolejną muzykę xD
- Oszukiwanie fanów w sprawie finałowego koncertu przesuwając jego datę oraz tworząc po ostatnim koncercie kolejny ostatni koncert tym razem na narodowym
- Ponowne oszukanie fanów w sprawie finałowego koncertu robiąc drugi termin na narodowym
- Ponowne oszukanie fanów w sprawie finałowego koncertu online który okazał się Filmem typu Musical
- Ponowne oszukanie fanów w sprawie finałowego koncertu online który wbrew zapowiedzią miał być doświadczeniem jednorazowym prezentując go na festiwalu filmowym
- Oszukanie fanów w sprawie końca kariery, po tygodniu w którym odbywały się 3 finałowe koncerty wrzucono w streamingi nową płytę oraz rozpoczęto jej preorder do powinięcia były płyta, box, Vinyle RP oraz ciuchy który były do kupienia na narodowym
- Przesunięcie dostawy produktów
- Ponowne oszustwo w sprawie dostępności musicalu który został zapowiedziany na Canal +, za subskrypcją
- Ponowne przesunięcie dostawy produktów
- Oszustwo w sprawie jakości ciuchów, oczywistym było że ciuchy będą takie same jak te do powinięcia na koncercie które były tańsze, ciuchy były z odzysku dodatkowo przy niektórych opisach lecono w chuja że CELOWO poddano je efektowy washed and used
- Ponowne polecenie w chuja z terminem
- Polecenie w chuja z polityką sklepu że kolejność wysyłania produktów będzie taka sama jak kolejność ich kupowania
- Polecenie w chuja z zawartością boxa który rzekomo miał posiadać kilka (a więc co najmniej 3) elementów robionych ręcznie
- Ponowne wydanie muzyki (dodatkowe utwory Krach i Mania, Remix Tape, Krętacz Mixtape) mimo zakończenia kariery 4 miesiące temu
- Złamanie deklaracji że nie uda się więcej do studia po tygodniu koncertów na co dowody znajdziemy na Mixtejpie bo odwołuje się sytuacji które działy się nawet 2 miesiące po tej deklaracji
- Złamanie deklaracji że wszystko co ujrzy światło dzienne to stare numery podczas podczas gdy na mixtejpie są numery robione nawet miesiąc temu
- Utwór FUTURAMA 3 nie pojawił się finalnie na płycie Północ / Południe mimo opisu który go do tej płyty przepisywał
- Zapowiadanie mixtape'u z udziałem zagranicznych artystów i producentów nad którym prace trwały 2 lata (przy okazji premiery Refren trochę jak Lana Del Rey)

BONUS: Lista rzeczy z którymi Quebo nie poszedł w chuja
- Eklektyka nigdy nie była dotłaczana, zrobiono tylko 1 drop wydania vinylowego co jest jak najbardziej okej
Ostatnio zmieniony 05 gru 2025, 19:12 przez Pomiot_Liryczny, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

wypisujcie wiecej bo musze artykul na newonce wrzucic ze streszczeniem tego tematu
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Jak coś pominąłem to piszcie
DoubleB pisze: 21 lis 2025, 12:41 uspokój się pomiocie, bo dostaniesz czopek
tylko nie czopek, wole czepek co bym się nie utopił jak Quebo będzie na mnie pluł
ART pisze: 21 lis 2025, 13:04 wypisujcie wiecej bo musze artykul na newonce wrzucic ze streszczeniem tego tematu
zbierasz na mnie haki? wrzucisz to w glamrapy?
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Props za post, jak zobaczyłem długość to już myślałem że jakieś AI slop :bowdown:
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Burak pisze: 21 lis 2025, 13:11 Props za post, jak zobaczyłem długość to już myślałem że jakieś AI slop
wszystko z bani, forumek tworzy człowieka, oczywiście sento ma osobną zakładkę bo na to zasługuje
Sionek

Post autor: Sionek »

Nie wiem czy się liczy, ale wziął udział w wywiadzie w Dużym w Maluchu po czym zabronił jego publikacji. Mimo, że według deklaracji gospodarza wywiad był pozytywny i niekontrowersyjny. Osobiście myślę, że mogło chodzić o wzrost popularności Queby po Egzotyce. Ten wywiad był rejestrowany jakoś po płycie, a przed ogłoszeniem że będzie Taconafide. Potem poszło ogloszenie o płycie z Taco i mógł czuć, że będzie największą gwiazdą i nie chce dawać zasięgów Dużemu.
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

niech ktoś rozwinie temat BBQ i Galaktyki bo ja wtedy nie śledziłem i napisałem tylko że były zapowiadane
ODPOWIEDZ