Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
potter

Re: Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025)

Post autor: potter »

Co jest w tym mixtejpie fajnego? Większość to jakieś odrzuty albo jedna zwrotka do remiksu a kawałek z Zalią brzmi jakby chciał zrobić bubbletea2
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

oldschool pisze: 20 lis 2025, 16:14 A zresztą chuj, nie chce mi się na PW odpisywać i tak w sieci to już lata.

https://limewire.com/d/bTHr9#EjBzFIIY1i

Krętacz z Ciechanowa kręcił, to jego też można przekręcić.
sprawdź sobie sam mordziu, dużo lepszy materiał od samego spektaklu
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Malloy pisze: 20 lis 2025, 13:16 Czy ktoś też tak miał, że przesłuchał tę płytę raz z ciekawości, po czym zdegustowany i zażenowany postanowił, że jej już nigdy nie odpali i wytrzymuje bez problemu w postanowieniu?
Oglądałem premierę wydarzenia artystycznego i dopiero dzisiaj przesłuchałem płytę i jest to jeden z najlepszych, najciekawszych i najbardziej oryginalnych krążków jakie wyszły w tym roku na rapowym szczeblu, "IGŁY, SOCZEWKI, SAMOLOTY" to majstersztyk , proponuje usiąść wygodnie wieczorową porą i zatopić się w tej przygodzie, najlepiej przy jakiś porządnych kolumienkach. Bardzo fajnie słychać wszelakie pogłosy przy introwych przerywnikach, przepiękny jest ten wałek z Okim, instrumenty rewelacyjnie wybrzmiewają w tle.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Zrobiłbyś zdjęcie paragonu (jak wziąłeś box) i wstawił na forum? Z góry dziękuję
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
SiNi

Nie kupowałem boxa , brałem standard choć żałuje bo chciałbym mieć w kolekcji zarówno mixtape jak i ep.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Trochę skok na kasę nie? Standard 70zł i tylko wlepy dają gratis
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
SiNi

W porównaniu do wszystkich preorderów jakie obecnie pojawiają się to nie napisałbym, iż skok na kasę, duża część oscyluje w podobnych kwotach (imo za wysokich) a nawet i większych, a przychodzą niesamowite badziewia jeśli chodzi o wydanie, czasami to nawet nie ma tych niepotrzebnych wlepek. Jeśli mam być szczery to jak za płytę dla zwykłego kowalskiego czyli dla mnie to i tak dużo - dla zamawiaczy mimo wszystko mógł już rzucić właśnie bonus w postaci dodatkowej płytki w każdym wariancie preorderowym.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Mnie właśnie denerwują te badziewia jak z Kaczora Donalda na których raper ma na pewno ogromną marżę i sporo zgarnia do siebie
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

marmolad_k2 pisze: 20 lis 2025, 16:13 To prawda, że w boksie jest miesiąc Canal+ za darmo, czy ktoś se jaja robi?
Openingi na YT mówią że to prawda
Awatar użytkownika
SiNi

@Burak Też nie przepadam za dodatkami zawsze komuś rozdaje razem z wlepkami z reguły są to śmieci typu przerost formy nad treścią, chociaż czasami trafi się coś przydatnego, zawsze liczę na bardziej pożyteczny prezent w postaci bonusowego tracka niedostępnego na zwykłym wydaniu lub bonus ep/ mixtape, jak opiszą, ze nie ma nic muzycznego to nie biorę tylko poluje na empiku w promocjach. Co do kwestii zarobkowej to ciężko mi się wypowiedzieć z tego względu, iż nie wiem jak to finalnie wygląda, gdzieś w wywiadach trafiałem na artystów, którzy wypowiadali się, iż na produkcji dodatkowo stracili jakby nie patrzeć każdy chce zarobić.
Awatar użytkownika
xxxkawo

Post autor: xxxkawo »

A co z tymi remixami u Okiego, Maty, Sobla i Tommy'ego Casha, które grał na Narodowym? Słychać było, że to normalnie dograne studyjne zwrotki. Nawet spoko były. Ciekawe czy to kiedyś wyjdzie czy wypuści jeszcze kolejne 10 mikstejpów po końcu kariery?
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Post autor: Pomiot_Liryczny »

Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło :crazy: :oops:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Kurcze nie wiem, z linku od @oldschool jakoś lepiej to brzmi
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

kurwa chciałem tylko zwrotke belmondiarza posłuchać ale to co Bambi dała :bowdown: do tej pory miałem z niej beke ale to jest serio dobre
Awatar użytkownika
SiNi

Omg Zalia❤️ Ona ma przepiękny wokal i niesamowity potencjał, kozak ten mixtape \o/
moody

Post autor: moody »

podbijam propsy dla tego nowego mikstejpu, tylko slizgowi bozkowie sento i belmondziarz troche odstaja poziomem od maszyny do rapowania z ciechanowa. swoja droga niezly troll z kubusia wrzucic sebka i kazka na jeden numer
Awatar użytkownika
Pomiot_Liryczny

Preordery się leciutko spóźniły
Ale nie ma oczym mówić jak na wywiadzie z Winim
Choć przeprosiny jak najbardziej wskazane
z tych wersów wychodzi na to że ten track był nagrywany co najmniej po wrześniowej obsuwie, na wywiadzie w kanale ziobro mówił że po tym tygodniu już nie wróci do studia, krętacz ciechanowa to jak najbardziej adekwatna nazwa dla tego składanki
Awatar użytkownika
xxxkawo

Pomiot_Liryczny pisze: 20 lis 2025, 23:21 na wywiadzie w kanale ziobro mówił że po tym tygodniu już nie wróci do studia, krętacz ciechanowa to jak najbardziej adekwatna nazwa dla tego składanki
Jest jeszcze jedna rzecz z którą poleciał w chuja na przestrzeni czasu - w opisie na YT pod "Refren trochę jak Lana Del Rey"
xxxkawo pisze: 01 lip 2025, 23:47 Prezentowany singiel „Refren trochę jak Lana Del Rey” jest jednym z kilkunastu utworów, które powstały w okresie po wydaniu "Romantic Psycho". Nie chcę składać deklaracji, że to być może jeden z ostatnich singli Quebonafide, ponieważ zeszłe 24 miesiące spędziłem głównie na spotykaniu się z zagranicznymi artystami oraz producentami i robieniu muzyki, więc całkiem sporo się tego uzbierało.. Nie mam na ten moment pomysłu na to, w jakiej formie mógłbym opublikować nagrane numery i nie za bardzo potrafię to ubrać w coś sensownego, więc najprawdopodobniej będziemy je publikować w luźnej, mixtape’owej, nieco niechlujnej formie.
Światem kręcą pieniądze
majkel99
Zbanowany

Post autor: majkel99 »

Dorzuci przy następnej ostatniej płycie, tym razem pożegnalny materiał Jakuba Grabowskiego.
Awatar użytkownika
xxxkawo

Chociaż w sumie wydał kilka traków z zagranicznymi artystami i producentami - Omega Sapien, Roméo Elvis, Tommy Cash, Mick Jenkins / producenci: ONRA, Danny Zuckerman, Noam Zylberberg
Ostatnio zmieniony 20 lis 2025, 23:42 przez xxxkawo, łącznie zmieniany 1 raz.
Światem kręcą pieniądze
ODPOWIEDZ