OFFTOPIC FILMOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
peterkurten
Re: OFFTOPIC FILMOWY
Może Climax, nie rapowe, ale ciekawe
Attack the Block
Niekoniecznie rapowo i sam film nie jest o muzykach, tylko ataku obcych na brytyjską ośkę zamieszkaną przez imigrantów, dilerów, raperów i chuliganów (którzy nie dają się popychać jakimś cwelom z kosmosu), ale sam soundtrack jest w pytę (a i film zajebisty)
Spoiler
Girls with boyfriends are the kinds I like
I'll steal your honey like I stole your bike
I'll steal your honey like I stole your bike
@TdW Kneecap miałem okazję już oglądać, było spoko ale nie jakieś wybitne. Maks 7/10
Climaxa sobie sprawdzę jeszcze.
@SiNi fajne propozycje wrzuciłeś, Hustle & Flow oraz Rhyme & Reason szukałem gdzieś z polskimi napisami ale ciężary. Dave obejrzałem pierwszy sezon i 7/10, czytałem że dalej jest słabiej i na razie odpuściłem. Atlantę chyba kiedyś oglądałem ale ruszyłem od nowa i jestem w połowie drugiego sezonu, nieźle zrycie nakręcone są te odcinki drugiego sezonu, podoba mi się to.
Attack the block musiałbym znaleźć gdzieś na torrentach też z napisami pl.
Climaxa sobie sprawdzę jeszcze.
@SiNi fajne propozycje wrzuciłeś, Hustle & Flow oraz Rhyme & Reason szukałem gdzieś z polskimi napisami ale ciężary. Dave obejrzałem pierwszy sezon i 7/10, czytałem że dalej jest słabiej i na razie odpuściłem. Atlantę chyba kiedyś oglądałem ale ruszyłem od nowa i jestem w połowie drugiego sezonu, nieźle zrycie nakręcone są te odcinki drugiego sezonu, podoba mi się to.
Attack the block musiałbym znaleźć gdzieś na torrentach też z napisami pl.
nic na potem
spring breakers se wlacz 10/10 film
@kr0pka Możesz sobie przykładowo obejrzeć na Freedisc widzę, że na luzie śmiga tylko, iż wersja z lektorem ( btw nienawidzę, tylko napisy:) )
Straszne gowno, w okolicach 2010 Korine'owi jakaś cegła na leb spadła chyba, curb dance było genialne, ale filmy to kaszana
cztery żubry i dwie kurwy
przepiekny film o poszukiwaniu samego siebie, o moralnosci, o prawdzie. do tego kapsula czasu lat dziesiatych opakowana w mistrzowski fach - zdjecia, montaz, aktorstwo, muzyka. dowod na kontakt korine’a z absolutem
Spring Breakers czysta post postmoderna, mój znajomy ukuł termin neonimpresjonizm i ciężko o trafniejsze określenie, 8/10
Spring Breakers to jakieś nieporozumienie, gdy rozpatruje się wartość estetyczną i fabularną tego filmu w kontekście pozostałych filmów Korine'a. Gumo, Julian Dunkie-Boy czy Kids (jako scenarzysta) to jest prawdziwy kvlt...
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
15 lat a spring breakers dalej dzieli społeczeństwo
Przypadkowo trafiłem na taką stronkę. Mnóstwo klasyków kina, część za free, a reszta płatna, do tego polskie napisy. Polecam gorąco kinomanom. Wczoraj oglądałem tam Suspirie (za darmo)
https://flixclassic.pl/
https://flixclassic.pl/
@TdW Masz filmy online na stronkach za darmo,nie licząc kwoty za neta.
Oczywiście, ale mimo to i tak płace np. za Amazon albo HBO, bo chce mieć komfort oglądania w dobrej jakości i z polskimi napisami bez tracenia czasu na szukanie gdzieś za darmo
To ja od siebie przestrzegam przed Flixem, kupiłem kiedyś na próbę i kilka filmów, które chciałem obejrzeć nie miało oryginalnego audio tylko kurwa Lektora PL xd, czego się oczywiście nie dało sprawdzić przed zakupem, a support się nijak nie poczuł do rekompensaty (nawet nie mówię o zwrocie tych 20zł, a np. miesiącu ekstra żeby przekonać jednak klienta do dania drugiej szansy) tylko stwierdził, że no tak, tak jest, narazie
"Paragon gola" widzieli? Absolutny KVLT!
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
Racja, to już chyba lepiej smutne How to have sex z 2023 obejrzeć w podobnej stylistyce
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!