Liczba nieprzczytanych postów
Moderator: Moderatorzy
Liczba nieprzczytanych postów
Proponuję wprowadzenie kolejnej kolumny do obecnych kolumien przy wejściu na stronę "Nieprzeczytane posty", nie wiem jak to wygląda na forumku zrobionym przez przemo (pozdro ziomek), ale mogę poszukać, kiedyś szukałem, to zależy to wszystko od wydajności serwera, potrzeba tu chyba głosu admina, może nawet można by wprowadzić taką opcję, że tylko ci co chcą to se to wybierają, ja np bardzo bym sobie cenił taką opcję, bo pomimo tego że na forumek uczęszczam regularnie, to niektóre tematy spierdalają mi z prędkością światła (np. beef tede mes) i po jakimś czasie nie chcę mi się już tam nawet wchodzić
Re: Liczba nieprzczytanych postów
Żebym dobrze zrozumiał zanim się rozpiszę - po wejściu na zakładkę Nieprzeczytane posty miałaby się pokazać suma nieprzeczytanych postów? (obecnie jest to prezentowane jako tematy)
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Chyba chodzi o to żeby przy każdym temacie na liście pokazywało liczbę nieprzeczytanych postów w tym temacie?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Zobaczymy co odpowie sam zainteresowany
Tak czy siak, obie te rzeczy opierają się na postach oznaczonych indywidualnie dla użytkownika jako nieprzeczytane. Jeśli chodzi o wspomniany serwer, to takie coś jest wykonywane już teraz, stąd klikając w tę czerwoną ikonę danego tematu zostaniemy przeniesieni do pierwszego nowego posta (napisanego po ostatnich odwiedzinach tematu), wcześniejsze będą oznaczone na szaro. Podsumowując, forum wie które posty otworzyłeś, a które nie.
Potem pojawia się rozwidlenie zależne od tego o co chodzi w twojej propozycji, ale myślę że może pojawić się problem w operowaniu tymi liczbami i nie bez powodu forum defaultowo prezentuje nieprzeczytane tematy, a nie posty, bo zawsze to łatwiej operować na 1040 (w moim przypadku), niż wielokrotności w postaci postów
Niech się Burak wypowie, bo ja to tak se teoretyzuje
Dodano po 2 minutach 32 sekundach:
Z drugiej strony licznik odsłon funkcjonuje przy każdym z tematów, a musi trzymać jeszcze większe wartości
Dodano po 3 minutach 45 sekundach:
Ale z trzeciej strony licznik odsłon jest jeden wspólny dla wszystkich, a liczenie nieprzeczytanych unikalne per konto
Tak czy siak, obie te rzeczy opierają się na postach oznaczonych indywidualnie dla użytkownika jako nieprzeczytane. Jeśli chodzi o wspomniany serwer, to takie coś jest wykonywane już teraz, stąd klikając w tę czerwoną ikonę danego tematu zostaniemy przeniesieni do pierwszego nowego posta (napisanego po ostatnich odwiedzinach tematu), wcześniejsze będą oznaczone na szaro. Podsumowując, forum wie które posty otworzyłeś, a które nie.
Potem pojawia się rozwidlenie zależne od tego o co chodzi w twojej propozycji, ale myślę że może pojawić się problem w operowaniu tymi liczbami i nie bez powodu forum defaultowo prezentuje nieprzeczytane tematy, a nie posty, bo zawsze to łatwiej operować na 1040 (w moim przypadku), niż wielokrotności w postaci postów
Niech się Burak wypowie, bo ja to tak se teoretyzuje
Dodano po 2 minutach 32 sekundach:
Z drugiej strony licznik odsłon funkcjonuje przy każdym z tematów, a musi trzymać jeszcze większe wartości
Dodano po 3 minutach 45 sekundach:
Ale z trzeciej strony licznik odsłon jest jeden wspólny dla wszystkich, a liczenie nieprzeczytanych unikalne per konto
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Dzieki, nie probowalem nigdy w to klikac nawetklikając w tę czerwoną ikonę danego tematu zostaniemy przeniesieni do pierwszego nowego posta
- marmolad_k2
Jakim cudem tyle lat tego nie odkryłeś 
Nie jest to najbardziej intuicyjnie przedstawione, więc nie będę zaskoczony jak więcej osób się przy okazji dowiedziało 
- marmolad_k2
I wy tak tyle lat żyliście 
Przydatna opcja, odkryłem jakiś czas temu ale jak mam za duże zaległości to i tak jadę po kolei działami
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
- piernikowyskoczek
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- zemsta1camzata
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
Dobra to ja dam bronek type post: czy licznik bedzie omijal zignorowanych uzytkownikow czy nie? (nie potrzebuje odpowiedzi bo w sumie mam wyjebane ale dla memu warto bylo napisac)
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
wracam, by podziękować za uświadomienie mnie jak długo żyłem jak jaskiniowiec
to kurwa forum rap, nie wizaż