Dopiero mi się przypomniało o tym, że nie sprawdziłem tego spoilera aż do teraz kiedy się zabieram za te Glinę. I nie wiem czy dało się bardziej absurdalnie to zacząć, ale oglądam dalej.Połas pisze: ↑13 paź 2025, 10:40Żeby nie psuć niespodzianki, to dam w spojler![]()
Spoiler
Okazuje się, że Gajewski przeżył strzelaninę 17 lat wcześniej, ALE... znowu próbowali go odjebać i ląduje w szpitalu w stanie krytycznym. I tyle się chłop nagrał w 1. odcinku xD
OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Prosta sprawa też jest spoko, z tych co nie podbito jeszcze. I Paradoks chyba miał ciekawe rozkminy odcinków, ale mogę coś mylić bo to dawno było.
- scam_sakawa
Jak nie widziałeś tej prawilnej wersji z 2007 (bez córek) to masz odpowiedź, dojebany serial
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
świetny meczing treści posta z nickiem
nie widziałem oficera, erynie, paradoks i breslau, więc pomijając te to imo wataha + kruk topka. Odwróceni również mega, chociaż to inny "typ serialu". Pozostałe też przyzwoite pozycje, taka prosta sprawa jakaś wybitna nie jest, ale spoko się oglądało. Z tych co nie ma na liście mogę dorzucić od siebie: Pakt. W tematyce jest też "Idź przodem, bracie", jak się przymknie oko to też można obejrzeć.
- ConeyIsland
Ród Guinnessów
Po 5 odcinkach powiem tak... obraz, muzyka, klimat, odzwierciedlenie czasu i miejsca akcji - top, czego można było się spodziewać po twórcach Peaky Blinders. Na minus - brak charyzmatycznych postaci (wyróżnia się jedynie imo James Norton) i jednak niezbyt porywająca fabuła w sumie. Pomysł był dobry ale brakuje tu czegoś, moim zdaniem można było z historii wycisnąć więcej.
Po 5 odcinkach powiem tak... obraz, muzyka, klimat, odzwierciedlenie czasu i miejsca akcji - top, czego można było się spodziewać po twórcach Peaky Blinders. Na minus - brak charyzmatycznych postaci (wyróżnia się jedynie imo James Norton) i jednak niezbyt porywająca fabuła w sumie. Pomysł był dobry ale brakuje tu czegoś, moim zdaniem można było z historii wycisnąć więcej.
wataha dla mnie nadal topka, fabularnie mnie wciągnęła, w pamięci zapadła mi swietna muzyka w czołówce plus surowy klimat górski, także no jak ktoś lubi przy okazji pooglądać widoczki to się nie zawiedzie. Klangor i Kruk props również, z produkcji c+ spoko był jeszcze Król ale to trochę inna tematyka. Belfer pierwszy sezon też warto, Prosta Sprawa lajtowsza przy oglądaniu ale też można rzucić okiem, podobnie jak Krucjata która jednak przy wyżej wymienionych wypada najsłabiej.
ostatnio jeszcze zajarałem się Minutą Ciszy, obydwa sezony na wysokim poziomie - dobrzy aktorzy i nieoczywisty temat przewodni z firmami pogrzebowymi
ostatnio jeszcze zajarałem się Minutą Ciszy, obydwa sezony na wysokim poziomie - dobrzy aktorzy i nieoczywisty temat przewodni z firmami pogrzebowymi
Znaki zajebiste
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
- MalkoNTENT
Pilot byl zajebisty. Lubię takie klimaty. Jestem po 3 odcinku i śmiać mi się chce jak przypominam sobie z jakich pobudek gość to drąży. Niestety mam nieodparte wrażenie, że spierdolą końcówkę. Obym się mylił, na razie jest G. Dziwne na swój sposób jak It’s Bruno, który polecał kiedyś @poziomki, który zresztą uwielbian(chyba czas na 4 rewatch).
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
@MalkoNTENT Też uważam że pierwszy odcinek był najlepszy, a największy spadek formy przy E04 i E05, reżyserowanych przez innego reżysera... za to cieszę się, że dzięki temu serialowi poznałem Tima Robinsona i jego pojebany typ humoru, zbinge'owałem jego I think you should leave i obejrzałem Friendship. Typ jest niemożliwy, potrafi zrobić skecz o tym że z kolegami zamawiają hamburgery i polewają je wodą, albo np.:
Spoiler
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Wyjdę na marudę przez ostatnie wpisy, ale no dalem się teraz nabrać, że Task to jakieś super dzieło. A nie jest, przynajmniej pod kątem scenariusza, no nie wierzę w to że ktoś kto widział chociaż ze trzy seriale kryminalne na krzyż nie przewidział, że a to nie jest jedyna rzecz do jakiej się można przyczepić. Można tam się chwytać, że jest to taki serial w starym stylu, z klimatem, z super Markiem Ruffalo, ale co z tego jak potem idzie taką utartą ścieżką. A potencjał wyjściowy był dobry, bo śmieciarze okradający domy to coś z czego można było dużo więcej ulepić.
Spoiler
ten policjant, który jest kretem dokona nawrócenia i zabije głównego villaina w niemal ostatniej scenie,
No, tez wczoraj skonczylem, przehajp zdecydowany, za duzo glupotek scenariuszowych, a mnie szczerze mowiac to nawet ten ruffalo chodzacy przez caly serial z mina jakby mial zatwardzenie zmeczyl.
Spróbowałem Task, ale nudne jak dla mnie. Ruffalo mało intrygujący, reszta aktorów mnie nie urzekła i odpuściłem po półtrora odcinka. Może jakbym pierwszy raz oglądał serial tego typu, to by mnie ciekawiło co tam się wydarzy, a tak to zasnąłem na drugim odcinku.
Odpaliłem za to Bitwa Samurajów i szybko poszło. Przyjemna bajeczka. Szkoda, że trzeba czekać na drugi sezon.
Odpaliłem za to Bitwa Samurajów i szybko poszło. Przyjemna bajeczka. Szkoda, że trzeba czekać na drugi sezon.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
- ConeyIsland
Odwilż s03
Łyknąłem w weekend i przyznam, że kurewsko pozytywnie jestem zaskoczony. W skrócie: skandynawski klimat z akcją w Szczecinie. Props, dobrze wyszło. Może nawet i 8/10 za ten sezon bym dał.
Łyknąłem w weekend i przyznam, że kurewsko pozytywnie jestem zaskoczony. W skrócie: skandynawski klimat z akcją w Szczecinie. Props, dobrze wyszło. Może nawet i 8/10 za ten sezon bym dał.
The Knick zajebista rzecz. Dzięki za polecajkę.
o wiele lepiej mi się ogląda próbę wyleczenia kiły w 190x r. niż poród grubej surogatki pod nadzorem dwóch kolegów gejów czy inne użycie zaimków
o wiele lepiej mi się ogląda próbę wyleczenia kiły w 190x r. niż poród grubej surogatki pod nadzorem dwóch kolegów gejów czy inne użycie zaimków
Spoiler
No i zakończenie wymowne
Ranczo wraca, będzie pięć czy sześć odcinków po 10 latach od zakończenia, podsumowujących losy bohaterów. To już oficjalnie, bo info potwierdził prezes TVP i producent serialu.
- ConeyIsland
Pewnie było no ale jakby nie było to już jest:
CzekankoPierwszy odcinek serialu "Klangor" (s02) zadebiutuje 9 stycznia 2026 roku.
fajnie, pierwszy sezon był mocny + Jakubik props
Taaa, klangor siadł mocno, bardziej niż kruk