temat o wkurwiających serialowych pedałach

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
aleksy

temat o wkurwiających serialowych pedałach

Post autor: aleksy »

Zainspirowane tematem o wkurwiających serialowych cipach.

Zauważyłem, że w serialach przewija się typ bohatera, który mnie irytuje. Nazywam ich pedałami, ale w sensie który nie ma nic wspólnego z homoseksualizmem. Mam na myśli grzecznych harcerzyków, którzy zawsze robią i mówią, co trzeba. W prawdziwym świecie może i taki człowiek nie byłby najgorszy, ale w serialu psuje zabawę. Moralizuje, hamuje fajnych bohaterów i wprowadza zamułę.

Na początek kilka przykładów ode mnie.

Adam z The Office PL
Spoiler
Obrazek
Boże co to jest za nudny człowiek bez charakteru. Typ jest tak "fajny" w sensie mejstrimowym, że nie potrafi zrobić, powiedzieć, a prawdopodobnie nawet pomyśleć nic ciekawego. Zachowuje się tak jakby walczył o miejsce na niedzielnym obiedzie u Janiny lat 50, która marzy o takim porządnym zięciu. Bez problemu można zgadnąć jego opinię na każdy temat: aborcja, małżeństwa homoseksualne, religia, cokolwiek. Gość jest do tego stopnia chujowy, że zwracał uwagę, że nie mówi się niepełnosprawny, tylko osoba z niepełnosprawnością. Props dla Patrycji, która niejednokrotnie dawała do zrozumienia, że Adam jest dla niej brzydki i zjebany. Ja to już bym wolał, żeby zamiast niego w Kropliczance zatrudnił się ten chłopak Asi.

Maciej z 1670
Spoiler
Obrazek
Drugi pedał stworzony przez Muflona i tutaj również bierze udział w głównym wątku miłosnym. Łooo jezu jaki on jest dobry i szlachetny. Jak to on zawsze wie, jak się zachować i odróżnić dobro od zła. Zastanawiam się, czy scenarzysta nie widzi czasami w takich gościach samego siebie i nie próbuje poradzić sobie ze swoimi nieudanymi zauroczeniami. W każdym razie, kiedy ja oglądam te dwa wątki, to rzucam kapciami w telewizor i krzyczę KURWA DUPY NIE LECĄ NA TAKICH TYPÓW! No dobra, istnieje niewielka szansa na to, żeby taka Asia nieśmiała recepcjonistka dostała zwarcia w mózgu i polubiła nijakiego kolegę z pracy, ale ta historia z 1670 to już jest naprawdę przesada. Jeżeli nawet pominiemy fakt, jak bardzo nieatrakcyjny dla dobrze urodzonej panienki jest ktoś o pozycji społecznej Macieja, to przecież jeszcze zostają kwestie praktyczne. Związek z takim typem w XVII wieku oznaczał biedę do końca życia. A nie była to taka bieda jak w świecie zachodnim w 2025 roku. Ona ryzykowałaby zdrowiem i życiem swoich dzieci, na przykład z wygłodzenia. Co ciekawe, aktorka grająca Anielę w prawdziwym świecie jest ze znanym milionerem Kłebonafajdą. No cóż, widocznie nikt jej nie powiedział, że mezalians nie jest już zakazany i może normalnie jebać się ze śmierdzącymi biedakami bez perspektyw.

Noah z The Sopranos
Spoiler
Obrazek
Gość ma taki ryj, że od razu jak go widzisz, to chcesz mu zajebać. Kto oglądał The Sopranos, z pewnością się ze mną zgodzi. Typ zerwał z Meadow, bo stary mu kazał po tym, jak dostał trójkę na studiach.

Kyle z South Park
Spoiler
Obrazek
Najmniej irytujący z całej stawki. Wielu z Was pewnie stwierdzi, że tu nie pasuje i jego nastawienie jest potrzebne np. do tego, by postać Cartmana mogła rozkwitnąć. Ale moim zdaniem przesadza i czasem mnie wkurwia. CARTMAN NIE MOŻESZ TEGO ZROBIĆ, KENNY CO TY ODPIERDALASZ, STAN TY TEŻ Z NIMI? A wiesz już gościu zamknij mordę. Czasami bliżej mu do jego starej niż beztroskiego ośmiolatka.

Też Was wkurwiają tacy goście? Macie swoje przykłady? A może ich lubicie? Zapraszam do dyskusji wszystkich zainteresowanych.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Awatar użytkownika
Esdoer

Re: temat o wkurwiających serialowych pedałach

Post autor: Esdoer »

Jake Peralta z Brooklyn 9-9
Spoiler
Obrazek
Niestety nie przedstawię wyczerpującego opisu gdyż wkurwiał mnie na tyle, że porzuciłem ten serial kilka lat temu. Jednocześnie nadal pamiętam jak bardzo wkurwiające było jego pajacowanie przy jednoczesnej zerowej charyzmie I sympatyczności.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

aleksy pisze: 11 lis 2025, 11:57 W prawdziwym świecie może i taki człowiek nie byłby najgorszy
byłby

Dodano po 2 minutach 32 sekundach:
Spoiler
Obrazek
mój typ. tak jak pisałem kiedyś - jedyną jego rolą w tym serialu (poza przesłodzonym wątkiem miłosnym) jest bycie kontrastem dla postaci dwighta na zasadzie hujostwa zderzającego się z geniuszem.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

Jim jest zdecydowanie wkurwiającym pedałem. Latem obejrzałem całe The Office US i nie pamiętam ani jednego pranka, który by mnie rozśmieszył.
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Mider

Post autor: Mider »

jak dla mnie największy pedał w całym uniwersum Breaking Bad/Better Call Saul/El Camino
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Wtf przecież to zimny matkojebca
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Mider pisze: 11 lis 2025, 15:43 jak dla mnie największy pedał w całym uniwersum Breaking Bad/Better Call Saul/El Camino
Spoiler
Obrazek
Co? Przecież to jedna z najlepszych postaci. Przed otwarciem spoilera Mike byłby ostatnim kogo bym się spodziewał po opisie
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Coo, Mike to kozak jakich mało
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Spoiler
Obrazek
Oczywiście, że Kierownik Barczak i ten cały Dyrektor od Pamelki.
Awatar użytkownika
rodolfov

Post autor: rodolfov »

aleksy pisze: 11 lis 2025, 11:57 Gość ma taki ryj, że od razu jak go widzisz, to chcesz mu zajebać. Kto oglądał The Sopranos, z pewnością się ze mną zgodzi. Typ zerwał z Meadow, bo stary mu kazał po tym, jak dostał trójkę na studiach.
za każdym rewatchem mam ochotę rozpierdolić telewizor jak widzę tego przemądrzałego hebrajczyka
z sopranos jeszcze czasami miałem ochotę rozpierdolić ralphiego, nie zasługuje na miano pedała, ale jest wkurwiający
pedałami były te wszystkie łebki typu brendan, matt bevilaqua, sean gismonte, jackie jr - kombinacja frajera z pedałem
Mider

Prez pisze: 11 lis 2025, 15:58
Mider pisze: 11 lis 2025, 15:43 jak dla mnie największy pedał w całym uniwersum Breaking Bad/Better Call Saul/El Camino
Spoiler
Obrazek
Co? Przecież to jedna z najlepszych postaci. Przed otwarciem spoilera Mike byłby ostatnim kogo bym się spodziewał po opisie
kumam że spodziewałeś się Fringa ale cytując pierwszy post z tego tematu

Nazywam ich pedałami, ale w sensie który nie ma nic wspólnego z homoseksualizmem. Mam na myśli grzecznych harcerzyków, którzy zawsze robią i mówią, co trzeba. W prawdziwym świecie może i taki człowiek nie byłby najgorszy, ale w serialu psuje zabawę. Moralizuje, hamuje fajnych bohaterów i wprowadza zamułę

Mike ze swoimi zasadami nie zwracaniem nigdy na siebie uwagi i rutyną pasuje tutaj jak najbardziej. No i te ckliwe sceny jak jest opiekuńczym dziadkiem. Zero miejsca na zabawe.

Fring też by w sumie pasował ale wtedy byście się czepiali za dosłowność
Awatar użytkownika
banger

Post autor: banger »

chuj pisze: 11 lis 2025, 14:46
aleksy pisze: 11 lis 2025, 11:57 W prawdziwym świecie może i taki człowiek nie byłby najgorszy
byłby

Dodano po 2 minutach 32 sekundach:
Spoiler
Obrazek
mój typ. tak jak pisałem kiedyś - jedyną jego rolą w tym serialu (poza przesłodzonym wątkiem miłosnym) jest bycie kontrastem dla postaci dwighta na zasadzie hujostwa zderzającego się z geniuszem.
Oj tak, jeszcze dodać do tego że Jim zarywał do Pam, która była w narzeczeństwie i robił to bez żadnych hamulców. Wiedział co się stanie, i że znając Roya, ten prędzej czy później wybuchnie, co postawi go w złym świetle przed Pamelą. W końcu ona taka słodka i niewinna (też szmata). Dostał to co chciał, a Roy latał wkurwiony z żądzą krwi. Rozwalił ich relację. Serial przedstawił to jednak w taki sposób, że to Roy wyglądał na villaina. Oczywiście, dla normików, bo kto się nie poddał tej cukierkowatości między Pam a Jimem, ten widział jak to wyglądało naprawdę.
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Ale nie pomijaj faktu jak chujowym partnerem był Roy dla Pam. Ciągle ja olewał, wyjścia z koleżkami na piwko zawsze ważniejsze niż narzeczona, miły był dla niej tylko jak chciał poruchać, nie angażował się w planowanie niedoszłego ślubu i wesela, nawet po tym na chwilę do sobie wrócili to nic się nie zmienił.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

TdW pisze: 11 lis 2025, 20:22 wyjścia z koleżkami na piwko zawsze ważniejsze niż narzeczona
wyrozumiała, niezakompleksiona babka ma luz z tym, że jej chłop chce się socjalizować z ziomalami po uczciwie przepracowanym tygodniu. to tylko jakiś wampir energetyczny może chcieć zawładnąć drugą połówką na tyle żeby ta siedziała z nią non stoper na chacie i pewnie jeszcze kurwa pierdziała z nią piątek wieczór pod kocykiem oglądając netfliksa czy jakie inne guano.
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

trez pisze: 11 lis 2025, 16:10
Spoiler
Obrazek
Oczywiście, że Kierownik Barczak i ten cały Dyrektor od Pamelki.
Co ciekawe ten dyrektor irl jest właśnie pedałem, ale w sensie dosłownym
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Paradoksalnie, mój człowiek Greg Hirsch z Sukcesji, mimo że niepewna siebie ciapa, nigdy mnie nie wkurwiał, a wręcz kibicowałem jego nieporadnym próbom szantażu i podpinania się pod nie tych włodarzy co trzeba.

Obrazek
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Ksiądz Natan
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Mider

Luxair pisze: 12 lis 2025, 7:52 Paradoksalnie, mój człowiek Greg Hirsch z Sukcesji, mimo że niepewna siebie ciapa, nigdy mnie nie wkurwiał, a wręcz kibicowałem jego nieporadnym próbom szantażu i podpinania się pod nie tych włodarzy co trzeba.

Obrazek
ee nie, on nie jest zwykłym pedałem a jedynie nieudolnym śmieciem.
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

Spoiler
Obrazek
miejmy juz glowy tego pedała, juz w pierwszym sezonie byl wkurwiajacy, ale w drugim caly jego watek zawsze do skipa
Spoiler
Obrazek
wiem ze wiele osob go lubi, moze dlatego ze ma ladna buzke, ale to najgorsza postac z calej szostki, kazdy gag polega na 'hehe patrzcie jakie on glupi'
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Spoiler
Obrazek
banda chuja
ODPOWIEDZ