Do pobicia doszło w listopadzie ubiegłego roku w jednym z łódzkich klubów muzycznych, w którym występował Peja. Raper uderzył w twarz dziewczynę innego muzyka występującego w klubie. Kiedy ten stanął w jej obronie, został uderzony przez oskarżonego butelką z piwem w głowę, a następnie krzesłem.
Wczoraj odbyła się druga rozprawa. Pierwsza trwała tylko parę minut. Ryszard A., poznański muzyk hiphopowy o pseudonimie Peja, został oskarżony przez kilku młodych łodzian. Radosław B., muzyk formacji Po Prostu, zarzuca Pei, że zranił go butelką w głowę, a jego dziewczynę (Maję R.) uderzył pięścią w twarz. Do zdarzenia miało dojść 16 listopada 2002 r. w klubie Cube podczas koncertu kilku hiphopowych wykonawców.
a fragment który szukałem to:
K: Pobiłeś kiedyś dziewczynę?
P: Tak, wiele razy. Na przykład: wchodzimy do autobusu, jestem z moją kobietą, mój brat z żoną w ciąży. A dwie gościówy, umalowane, napierdolone - śmieją się: 'Jaka frajerka'. I mi się zrobiło przykro. Mówię: „Nie mów tak , bo ci przykurwię.' A one na mojego brachola : 'Ale frajer'. Więc wstałem, już sobie wdusiłem 'stop', że wychodzę, obróciłem się, bomba w ryj, juha, nosy połamane, za kudły, zdepnąłem jej głowę, tej drugiej wyjebałem łokciem, zacząłem ją tłuc... Odciągnęli mnie, a ja : 'Będziesz kurwa, ubliżać ?' A wiara w autobusie ,wiesz... Niektórzy to mi nawet brawo bili.
Spoiler
„Młoda scena hip hopowa sięga do korzeni i opiera się jednak na pracy starej szkoły, na brzmieniu klasycznym, robiąc tak zwany stary nowy hip hop. Mainstreamowy, popkulturowy rap, który jest kolorowy, wesoły, bezrefleksyjny, miałki i na żenująco słabym poziomie, nie wpisuje się w definicję dzisiejszego hip hopu. Hip hop jest kulturowy i z hip hopu jako kultury nie ma pieniędzy. Hip hop zawsze będzie uliczny, bo wyrósł na ulicy jako kontrkultura czarnych dla białej supremacji. Jak dobrze wiemy, muzyka rockowa, blues, R&B – wszystko zostało ukradzione czarnemu człowiekowi”.
Rychu ma serio coś nie po kolei z głową, że w takim wieku i w takim momencie kariery chce mu się dopierdalać do ludzi w komentarzach na Facebooku. I to nie jest jakiś pojedynczy przypadek, tylko regularnie się dzieje. Śmiejemy się z Tedego, że stary spięty debil, ale Rychowi też musimy oddać co rychowskie.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
aleksy pisze: ↑16 gru 2025, 19:08
Rychu ma serio coś nie po kolei z głową, że w takim wieku i w takim momencie kariery chce mu się dopierdalać do ludzi w komentarzach na Facebooku. I to nie jest jakiś pojedynczy przypadek, tylko regularnie się dzieje. Śmiejemy się z Tedego, że stary spięty debil, ale Rychowi też musimy oddać co rychowskie.
kryzys wieku sredniego ma i pierdoli farmazony juz
Niesamowite że Peja jednocześnie narzeka ze biali ukradli czarnym muzykę po czym wyzywa lewicowych polityków na fb. Poglądy Peji to po prostu maszyna losująca albo jedne komentarze są od Rycha a drugie od Charliego P.