[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
-
VerminatorX
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Wszyscy tu piszą, że dissy Tedego nie mają repeat value i nie zapadają w pamięć, z czym się nie zgadzam. Moim zdaniem 64 lajny jest bardzo lotne, lubię do tego numeru wracać, moim zdaniem najlepszy w całym beefie.
- Haczapurjan
Ja paradoksalnie wracam do tych nowych kawałków z „EP.itafium” najczęściej, a paradoksalnie, bo wydawało się, że to miały być „odrzuty”, a w sumie „Tego Typu Mess” dajmy na to, zapętliłem więcej razy niż jakikolwiek inny diss w tym beefieVerminatorX pisze: ↑09 lis 2025, 12:40 Wszyscy tu piszą, że dissy Tedego nie mają repeat value i nie zapadają w pamięć, z czym się nie zgadzam. Moim zdaniem 64 lajny jest bardzo lotne, lubię do tego numeru wracać, moim zdaniem najlepszy w całym beefie.
-
arystokrata91
No, deszcz pada... XD
milicyjne wnuki
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
-
VerminatorX
Ale się uczepiliście tego deszczu. Akurat padało, jak nagrywał, to se powiedział że pada, a Wy jak zawsze dorabiacie piździe uszy.
- JESTEM_HIPHOPEM
Dla tedego deszcz = klasyczny hip hop
Bardzo spoko motyw, takie smaczki najlepsze u niego zawsze
Bardzo spoko motyw, takie smaczki najlepsze u niego zawsze
-
forcerfromdesert
Piotrek odsypia po premierze Smarzowskiego i bibie z filmowcami, którymi gardzi. Niedziela (dzień zgody) to nie czas na dissy. Będzie w czwartek lub piątek
- gods bidness
Beka że Mes jest o jeden dobry diss od wygrania tego beefu. A druga beka, że pewnie nie jest w stanie takiego nagrać.
Ej, nie wiem kto te dragi z Mesem zżera
Pewnie jakaś dragqueen z Messengera
Nie to żebym martwił się specjalnie go wywalić
Ale żebyś ty nie skończył w wannie u Rafalali
Pewnie jakaś dragqueen z Messengera
Nie to żebym martwił się specjalnie go wywalić
Ale żebyś ty nie skończył w wannie u Rafalali
Niezłośliwie: tylko w twojej głowie raczej, bo u turzyna mes codziennie masakruje Tedego, a reszta ludzi dawno uznala, że Mes przegrał. (no ok, minus arciu i karciu i 5 jescze innych ludzi ze Ślizgawki)gods bidness pisze: ↑09 lis 2025, 13:12 Beka że Mes jest o jeden dobry diss od wygrania tego beefu. A druga beka, że pewnie nie jest w stanie takiego nagrać.
Nie da się wygrać beefu wbrew opinii ludzi.
Można się kłócić o to, kto ma ładniejsze piosenki, ale zwycięstwo już dawno jest przesadzone, a Mes jest uznany za jebniętego człowieka.
- gods bidness
Nie przekonuje mnie twoja próba tłumaczenia.
"Reszta ludzi dawno uznała" xD
"Reszta ludzi dawno uznała" xD
patrząc na to, jak z godziny na godzinę zmieniały się opinie slizgawkowych choragiew o bukowskim i nowym problemie, to i w tym beefie mogłoby się to jeszcze odwrócić

- marmolad_k2
Oczywiście, tak naprawdę większość słuchaczy uważa, że Mes wygrał, tylko nie mają kont na jutube, instagramie, tiktoku i twitterze, żeby o tym napisać gdziekolwiek.
- gods bidness
Wystarczyłoby, żeby nagrał coś mocnego i byłby to pierwszy mocny diss w tym beefie. Coś mocnego i pompatycznego jak Polacy i Amerykanie lubią, coś w stylu ether, że już go pogrzebali, opluwali i skreślili, ale on powraca jak Fenix i rozpierdala Tedego. Tyle że no właśnie. Raczej nie umie tego zrobić, więc przegra na ilość.
zajebisty awatar @efzet
No musiałby odpalić naprawdę srogie meet the granieckis albo serio krótka EP-ke, gdzie jeszcze byłby jakiś bangerek dissowy, żeby wygrać z oczekiwaniami, timingiem itd czy jest w stanie to zrobić? Imo tak. Czy to zrobi? Imo nie. Jak puści kasztana, to będzie ostateczna kompromitacja
Mes by musiał nagrać diss jak Rychu na Parias, taki po którym nawet wczuci fani Tedego, Mariuszki z Brajton, przyznawaliby, że jednak ten rzępolak coś tam w ten rap potrafi. Nawet Bedoes potrafił to zrobić tak, że rondlarzom brakowało argumentów i przyznawali, że jest to niezłe. Wszystko inne to będzie jak zwycięstwo Trzaskowskiego w wyborach - no może i prezydentem nie został, ale miażdżąca przewaga w dużych miastach, wśród elit i intelektualistów, a na pisiora to głosuje wieś, patusy i analfabeci hehe
Żeby ten Mes chociaż tym celebrytom opychał przepłacone obrazy po 10k jak Żyto, ale typ zarabia na liczbie odtworzeń i sprzedaży płyt po 50 ziko sztuka, a się wozi jakby działał w zupełnie innej branży niż Tede. Ja rozumiem landlord, artystokracja, może ma wyjebane, ale jak startuje w tym samym wyścigu, to niech bierze na klatę, że będzie porównywany
Żeby ten Mes chociaż tym celebrytom opychał przepłacone obrazy po 10k jak Żyto, ale typ zarabia na liczbie odtworzeń i sprzedaży płyt po 50 ziko sztuka, a się wozi jakby działał w zupełnie innej branży niż Tede. Ja rozumiem landlord, artystokracja, może ma wyjebane, ale jak startuje w tym samym wyścigu, to niech bierze na klatę, że będzie porównywany
A jednak płyta Mesa zebrała na ślizgawce lepsze opinie niż jakakolwiek płyta Tedego z ostatnich nie wiem 5-10 lat?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji