Tu wrzucajcie wasze tracki

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

MillValley

Re: Tu wrzucajcie wasze tracki

Post autor: MillValley »

Drugi bit autorski, walka o miks sensowny, wokal dałem trochę głośniej, ale ginie mi muzyczka w tle za mocno.
Dajcie mi jeszcze z rok, a się nauczę.

Ufff, na Spoti już wersja z opanowanym trochę wokalem, bo TAK MNIE TO DRAŻNIŁO.
Przestawiłem se mikrofon za blisko mordy i przebasowane to wszystko w cholerę było. Ale no cóż, chuj ze mnie nie muzyk, trzeba się uczyć na błędach.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2025, 10:06 przez MillValley, łącznie zmieniany 3 razy.
polafok

Post autor: polafok »

Nowe
Awatar użytkownika
oliomp

Post autor: oliomp »

ART pisze: 28 maja 2022, 15:08 mlody adisz to byl natchniony kurwa artysta, co wersa nie zajebal to sie wrylo w pamiec przez ta glupia szczeniacka stylowe na stylowych kurwa bitach
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

Z szacunku do słuchacza (do was) postanowiłem zainwestować w klip wideo oraz mastering u światowej sławy gościa od masteringu

Syriusz69

Post autor: Syriusz69 »

Nowy kawałek, znacznie lepszy od poprzedniego:
PMC CyberManifest, Kod Umysłu:
Zapraszam na kanał YouTube gdzie są wszystkie moje treści. :joint:
https://youtube.com/@cybermagik44
NordVPN - zmieniaj lokalizację IP - https://go.nordvpn.net/aff_c?offer_id=1 ... url_id=902
MillValley

Dobra, w końcu miks zrobiłem na ścieżkach i pomyślałem nad nim dłużej niż 14 sekund i JAKOŚ to brzmi. Wokal nadal jakby stary spał za ścianą, ale już niedługo. W sensie nie, że się obudzi, akustykę w pokoju będę miał lepszą.
Dzięki za każdy odsłuch!

Bit mój, więc na Spoti wkrótce.

Całuski :bag:
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

Kontynuując głupotki

Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

nowy z ziomalem w duecie, na smutno na klimacie
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
polafok

Post autor: polafok »

Nowe
Syriusz69

Post autor: Syriusz69 »

To mój najlepszy kawałek - PMC - NibyLandia
Zapraszam na kanał YouTube gdzie są wszystkie moje treści. :joint:
https://youtube.com/@cybermagik44
NordVPN - zmieniaj lokalizację IP - https://go.nordvpn.net/aff_c?offer_id=1 ... url_id=902
dyhudyh

Post autor: dyhudyh »

Awatar użytkownika
4-HO-MET
Zbanowany

Post autor: 4-HO-MET »

dyhudyh pisze: 08 lis 2025, 23:40
HEHE :lol: Dobra robota Pany.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

zajebiste :lol: props wariaty

@2rzyn
Śnieg Garbatym Nosom
ngr

Post autor: ngr »

MillValley pisze: 22 paź 2025, 0:12
- Tekst i rymy na plus, miejscami trochę proste ale całościowo brzmi. Końcówka pierwszej zwrotki najlepsza.
- Na minus monotonia, trochę mnie nudzi ten kawałek, bo cały czas lecisz na jednym flow, nawet refren mi się zlewa w całość ze zwrotkami. Bit nie pomaga, bo tam też się mało dzieje.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

MillValley pisze: 22 paź 2025, 0:12 Dobra, w końcu miks zrobiłem na ścieżkach i pomyślałem nad nim dłużej niż 14 sekund i JAKOŚ to brzmi. Wokal nadal jakby stary spał za ścianą, ale już niedługo. W sensie nie, że się obudzi, akustykę w pokoju będę miał lepszą.
Dzięki za każdy odsłuch!

jeśli stary nie śpi za ścianą to co ty tak się boisz tego mikrofonu? szepczesz do niego ziomek. musisz pełnym głosem nawijać, lepsza akustyka nie pomoże. dykcja też leży, a jak chcesz w takim stylu nawijać to chociaż ona musi być bezbłędna bo najebales tonę tekstu, pospinany na każde uderzenie bitu dałeś sylabę i z tego tekstu to ni chuja nie idzie nic zrozumieć ani zapamiętać. no i tak jak ziomek u góry napisał. wymyśl flow bo lecisz jakbyś nacisnął spust w karabinie i trzymał do końca magazynku bez opamietania
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Wyszponciłem z ziomkiem "Kwit" na początku ubiegłego roku. Badajcie i mówcie co siedzi co nie.
Pozdrawiam.
MillValley

yungXpaproch pisze: 15 lis 2025, 2:58
MillValley pisze: 22 paź 2025, 0:12 Dobra, w końcu miks zrobiłem na ścieżkach i pomyślałem nad nim dłużej niż 14 sekund i JAKOŚ to brzmi. Wokal nadal jakby stary spał za ścianą, ale już niedługo. W sensie nie, że się obudzi, akustykę w pokoju będę miał lepszą.
Dzięki za każdy odsłuch!

jeśli stary nie śpi za ścianą to co ty tak się boisz tego mikrofonu? szepczesz do niego ziomek. musisz pełnym głosem nawijać, lepsza akustyka nie pomoże. dykcja też leży, a jak chcesz w takim stylu nawijać to chociaż ona musi być bezbłędna bo najebales tonę tekstu, pospinany na każde uderzenie bitu dałeś sylabę i z tego tekstu to ni chuja nie idzie nic zrozumieć ani zapamiętać. no i tak jak ziomek u góry napisał. wymyśl flow bo lecisz jakbyś nacisnął spust w karabinie i trzymał do końca magazynku bez opamietania
Mam tendencję do przesady pod względem klejenia tekstu, lubię jak mi się dużo rymuje i wpierdala mnie to w dylemat między własnymi możliwościami wokalno-artykulacyjnymi a chęcią upstrzenia wersów rymami i sensami. Głównie ze mnie tekściarz, rap taką poboczną formą wyrażania, czuję, że dużo mam jeszcze pracy przed sobą, ale tak czy siak nigdy nie sądziłem, że wrzucę coś do oceny w neta i to na swoim bicie. Także dzięki za te słowa, po to tu jestem, żeby dostawać feedback, chociaż dużo sam też słyszę i się z Twoimi slowami zgadzam.

Moze poza zarzutem o brak flow, nie jest ono może bardzo efektowne na tym tracku, ale staram się mieć w głowie i ten aspekt brzmieniowo-rytmiczny pisząc, chociaż rzeczywiście napierdalam sylaby jak zły i sam nie wiem, gdzie postawić granice między staraniem się o jakość warstwy tekstowej a przesadą i klejeniem ze sobą każdej zgłoski chuj wie po co. A dykcja jest jaka jest, choć też nad nią pracuję gdzieś na boku i na przestrzeni tego roku niespełna, jak nawijam, widzę poprawę.

Styl szeptuchy mi się wjebał w beret na ostatnich paru kawałkach, ale to chyba nieudany eksperyment, wydaje mi się też, że podświadomie boję się wydrzeć pizdę w bloku cieniusieńkimi ścianami, ale powalczę z odblokowaniem, bo tu także widzę potencjał do poprawy.

Koledze wyżej też dziękuję za opinię, nie umiem na telefonie zgrabnie zacytować obu postów, wielkie 5, że Wam się chciało tego posłuchać i parę słów napisać.

Wrócę niedługo z czymś nowym, bo daje mi to przyjemność, nawet jak widzi to z 10 osób, pomaga mi uporządkować głowę i te teksty w dużej mierze są autoterapeutyczne, najmilszego!
baarane

Post autor: baarane »

trochę starego rapu chłopaki
ODPOWIEDZ