Sokół

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

nobezprzesady

Re: Sokół

Post autor: nobezprzesady »

Jak chciałem się zapoznać z wczesnymi książkami Żulczyka, to wersja z Sokołem na audiobooku była jedyną sensowną, bo czytać się tego nie dało, ale czytane przez Wojtka bardzo przyjemnie brzmiało.

Kwestia chyba redaktora, czy potrafił dobrze poprowadzić Sokoła, wydaje mi się, że oni do tego wydawnictwa ściągnęli ścisłą topkę, więc jak redaktorką tego tytułu będzie ta sama typiarka, co robiła wcześniejsze książki z Wydałem, to literacko powinno być co najmniej dobrze.
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Kurwa (…) pomyślałem, patrząc na ojca w tym wieśniackim zielonym śledziu założonym do błękitnej koszuli. Nagle zauważyłem na tym krawacie drobny, ledwo widoczny wzór płatków śniegu i łbów bałwanów z marchewkowymi nosami. Spuściłem wzrok, bo aż zrobiło mi się za niego głupio, i w szczelinie między jego skórzanym kapciem a nogawką zobaczyłem jeszcze większy przypał. On miał na sobie świąteczne skarpety w Mikołaje! Ja pierdolę… Nie wiem, jak mi to wpadło do bani, ale wyobraziłem go sobie w łóżku z wypiętą tyłem Helenką. Kołyszącego się na niej nerwowo, spoconego, na waleta, ale w tych skietach i krawacie, a do tego w nałożonej na łeb opasce z zabawkowymi rogami renifera i czerwonej kulce na nosie. Ohydna rzecz…

– Muszę się wysikać – powiedziałem i zostawiłem go na balkonie z resztką szluga.
Nie no, ta książka jednak nie może się udać .
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

:lol: ja pierdole
Obrazek
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

najlepszy tekściarz
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

mocne ciosy ten fragment
Awatar użytkownika
Karleone

Post autor: Karleone »

czytany w głowie oczywiście głosem sokoła. i to takim z ziomka. pojebana nakładka
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

nobezprzesady pisze: 06 lis 2025, 12:51 Kwestia chyba redaktora, czy potrafił dobrze poprowadzić Sokoła
ale po co mu redaktor, jak on będzie miał redaktora, to nie napisze nic oryginalnego
Awatar użytkownika
kebab

Post autor: kebab »

Spod, nomen omen, pióra Jastrzębia to chętnie przeczytałbym jakąś powieść o bananowym, uszatym farmazonie z dobrego domu, który karierę zrobił na pierdoleniu jakim to wielkim jest ulicznikiem.
ZAKAZ
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

jakby była o tym książka to mógłbym jej nawet poszukać w pdf
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Taco Hemingway dodawałby PDF do preorderu.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
chujkurwa

Post autor: chujkurwa »

Ema pisze: 06 lis 2025, 14:03
Spoiler
Kurwa (…) pomyślałem, patrząc na ojca w tym wieśniackim zielonym śledziu założonym do błękitnej koszuli. Nagle zauważyłem na tym krawacie drobny, ledwo widoczny wzór płatków śniegu i łbów bałwanów z marchewkowymi nosami. Spuściłem wzrok, bo aż zrobiło mi się za niego głupio, i w szczelinie między jego skórzanym kapciem a nogawką zobaczyłem jeszcze większy przypał. On miał na sobie świąteczne skarpety w Mikołaje! Ja pierdolę… Nie wiem, jak mi to wpadło do bani, ale wyobraziłem go sobie w łóżku z wypiętą tyłem Helenką. Kołyszącego się na niej nerwowo, spoconego, na waleta, ale w tych skietach i krawacie, a do tego w nałożonej na łeb opasce z zabawkowymi rogami renifera i czerwonej kulce na nosie. Ohydna rzecz…

– Muszę się wysikać – powiedziałem i zostawiłem go na balkonie z resztką szluga.
Nie no, ta książka jednak nie może się udać .[/spoiler]
ich bin pione z ojcem przy rosole
Nicmadrego

Post autor: Nicmadrego »

Ema pisze: 06 lis 2025, 14:03

Nie no, ta książka jednak nie może się udać .
Marta Syrwid, która jest w tym jego wydawnictwie redaktorką napisała kiedyś taką książkę "Koktajl z maku" (w zasadzie to chyba były jej felietony publikowane wcześniej w Lampie), w której raczej mocno prześmiewczo analizuje różne, przeważnie okropne, grafomańskie teksty. I moim zdaniem ten fragment idealnie się w te teksty wpisuje. Nie wiem, jaki proces myślowy doprowadził do tego, żeby tym tekstem promować tę książkę. No, nie jest dobrze.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

kebab pisze: 06 lis 2025, 17:33 Spod, nomen omen, pióra Jastrzębia to chętnie przeczytałbym jakąś powieść o bananowym, uszatym farmazonie z dobrego domu, który karierę zrobił na pierdoleniu jakim to wielkim jest ulicznikiem.
złap książkę, złap reset

free smly
nobezprzesady

Post autor: nobezprzesady »

Nicmadrego pisze: 06 lis 2025, 23:24 Marta Syrwid, która jest w tym jego wydawnictwie redaktorką napisała kiedyś taką książkę "Koktajl z maku" (w zasadzie to chyba były jej felietony publikowane wcześniej w Lampie), w której raczej mocno prześmiewczo analizuje różne, przeważnie okropne, grafomańskie teksty. I moim zdaniem ten fragment idealnie się w te teksty wpisuje. Nie wiem, jaki proces myślowy doprowadził do tego, żeby tym tekstem promować tę książkę. No, nie jest dobrze.
No bez przesady, przecież ten fragment stoi warsztatowo i językowo jakieś kilka poziomów wyżej niż to, nad czym się znęcała w swojej rubryce.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Nicmadrego pisze: 06 lis 2025, 23:24 Nie wiem, jaki proces myślowy doprowadził do tego, żeby tym tekstem promować tę książkę.
- hipsterskie śródmieścia polskich miast kupią i będą czytać w kawiarniach popijając matcha latte bablti, przy grającym cicho w tle jednorożcu, jednocześnie zerkając kątem oka spod swoich hipsterskich binokli czy ktoś zauważył co i jak czytają.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Nicmadrego pisze: 06 lis 2025, 23:24 (...) Nie wiem, jaki proces myślowy doprowadził do tego, żeby tym tekstem promować tę książkę. No, nie jest dobrze.
W segment cweli legitnie wierzących, że najebani Polacy za 500+ jeżdżą w bachorami na wakacje srać po wydmach, wpasuje się przecież wspaniale. Ludzie będą to nieironicznie kupować
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Ludzie kupią w Polsce każdą książkę, którą wyda bardziej znany raper. Fajnopolactwo ma pierdolca na punkcie takich inicjatyw. ;)
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
kebab

Post autor: kebab »

Otóż to. Czekamy aż jakiś Oskar Problem upierdoli sobie w tym żółwim łbie, że jest kimś więcej niż dukającym wackiem i wyda swój wysryw, który później będą czytać i interpretować idiotki z psychologii.
ZAKAZ
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Chyba jak mu steez podyktuje, najlepiej jakas gangsterską powieść sci-fi
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

normalnie AI napisze a oni dorobią ideologię że to futurystyczne wykorzystanie sztucznej inteligencji celem zaskoczenia słuchacza/czytającego
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
ODPOWIEDZ