Kartky
Re: Kartky
w sprawie bierze głos Filipek, INDEb i wiele innych osobników - robi się ciekawie bo każda strona ma swoje argumenty
W pełni podbijam posty uderzające w prowadzących peje na facebooku (Hype i tym podobni). Przy byle okazji jeden z drugim zdychają z beki wypluwając kilka memów na dobę, trzęsąc się z podjarki relacjonują wszystko co możliwe (przypominam sobie jak przy okazji wbicia komuś na studio przez Dixonów latało co chwilę PODOBNO KAŻDY DOSTAŁ WPIERDOL, I REALIZATOR TEŻ, JEDNAK NIE, CHYBA LIŚCIA WYŁAPAŁ, JEDNAK TAK), dziś niestety cisza.
I o ile rozumiem, jeśli ktoś rzuci argument 'no cóż, pewnie chcą powęszyć za dokładniejszym info żeby nie zrobić falstartu i oczerniania', tak nie przyjmuję go w ich sytuacji. Przy Belmondo siedzącym w wannie uroczej blondynki nikt nie hamował całej sytuacji mówiąc 'spokojnie, nie wiemy jeszcze wszystkiego, zbyt dużo spekulacji', tylko prześcigał się napierdalaniu tony screenów, przeróbek i żartów.
Za dziennikarza, influencera, mejwena i członka jury popkillerów chciałby uchodzić każdy, tyle że jak widać o poważniejszych tematach klika się trochę trudniej niż o memikach i kutasie Diho.
I o ile rozumiem, jeśli ktoś rzuci argument 'no cóż, pewnie chcą powęszyć za dokładniejszym info żeby nie zrobić falstartu i oczerniania', tak nie przyjmuję go w ich sytuacji. Przy Belmondo siedzącym w wannie uroczej blondynki nikt nie hamował całej sytuacji mówiąc 'spokojnie, nie wiemy jeszcze wszystkiego, zbyt dużo spekulacji', tylko prześcigał się napierdalaniu tony screenów, przeróbek i żartów.
Za dziennikarza, influencera, mejwena i członka jury popkillerów chciałby uchodzić każdy, tyle że jak widać o poważniejszych tematach klika się trochę trudniej niż o memikach i kutasie Diho.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
-
FÜRDIEGANG
btw. ta typiareczka z grupy kartky'ego to ostre ma chyba parcie na bolca pana rapera.
a i kolejne btw. patrzac po zorganizowanej akcji na jego grupce, ig filipka i fb przyła to chyba QQ i Stempel przygotowali juz kampanie jak obronic swoje zrodlo dochodow.
a i kolejne btw. patrzac po zorganizowanej akcji na jego grupce, ig filipka i fb przyła to chyba QQ i Stempel przygotowali juz kampanie jak obronic swoje zrodlo dochodow.
ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
A może Kartky i Przyłu to 2 pedały i dlatego go tak broni?
Ale no to jużna grubo się zaczyna. Teraz oni ją będą przedstawiać jako agresora i oprawce bo bierze leki i będzie łatwo ją w to wmanewrować.
Ale no to jużna grubo się zaczyna. Teraz oni ją będą przedstawiać jako agresora i oprawce bo bierze leki i będzie łatwo ją w to wmanewrować.
-
FÜRDIEGANG
ORIENCIK ORIENCIK
ex-AlmostDivine
Mutley pisze: ↑12 lis 2019, 17:42 Przyłu o sytuacji:
Viktorio.
Z racji na Kubę i jego podejście do sprawy, mojego szacunku do niego z poszanowaniem jego decyzji milczałem, w życiu a tym bardziej w internecie. W końcu jest MĘŻCZYZNĄ.
Mogę mieć jedynie nadzieje ze to choroba sprawiła, że potrzeba zdobycia rozgłosu posunęła cię do przekroczenia granic bezczelności, absurdu i chęci zniszczenia człowieka. Chce mi się wymiotować. Obrzydza mnie to.
Pytanie do was:
Łatwo wysnuwać osądy, co?
Pije, jest agresywny - pewnie ją bije i maltretuje. Jak niby czterdziesto paro kilogramowa, miła dziewczyna miałaby się bronić?
On na grupkach reaguje impulsywnie, łamanym językiem, Ona natomiast pisze referaty piękną polszczyzną.
A tak na chłopski rozum: myślicie, że domniemane „okładanie pięściami”, przez takiego chłopa jak Kartky nie skończyłoby się poważnymi obrażeniami? Gdzie są prawdziwe dowody, zdjęcia? Nie jakieś śmieszne zdjęcia wywiadów lekarskich bez stwierdzonych śladów. Teoretycznie - mogę dziś iść do lekarza, powiedzieć, że bije mnie dziewczyna i takowych śladów nie znajdą.
Prawdziwa potrzeba pomocy rodzi bezwarunkowy odruch obronny. Telefon na odpowiednie służby, momentalne szukanie pomocy. Jeśli się na prawdę boisz i jesteś zastraszana to miesiącami, czasem latami prawda ukryta w domach nie wychodzi na jaw.
Tyle, że o pomoc w końcu krzyknęła nie ofiara lecz niestety oprawczyni.
Nie wiem, nie rozumiem, przecież to jest strzał we własne kolano. Uważasz, że wszyscy jesteśmy ślepi? Byłaś nieświadoma kiedy działy się te sytuacje? Mielibyśmy przemilczeć akcje które odwalałaś? Nie odnieść się do rzeczywistości którą zakrzywiłaś w niebotyczny sposób na swoją korzystać?
Od 10 miesięcy jestem z gościem praktycznie 24/h przez 2 na 7 dni w tygodniu. Nie znam genezy waszej relacji, ani nigdy nikomu nie wpieprzałem się z butami w życie, po tym co widziałem z twojej strony wolałem nawet nie wnikać. No cóż.
Co tydzień praktycznie widziałem Kubę z nową szramą. Otwartą raną na twarzy. Zdartą skórą. Jego plecy wyglądają jak po biczowaniu. Po koncertach śpimy w jednych pokojach - ciężko nie zauważyć. Powody? Czasem przewrócenie sie, czasem coś tam... Wiedział, ze wiemy. Ale nigdy szczerze nie powiedział. Dziwić mu się?
O tym bym nawet nie pomyślał. Ostatnio uwierzyłem mu, że napadli go jacyś Cyganie, chcąc zabrać mu rower w Katowicach. Wysłał mi wtedy zdjęcie, na którym miał ranę kłutą, pełno juchy.
Prawdy dowiedziałem się dopiero dzisiaj.
Viktoria wbiła mu NÓŻ W KLATKĘ. Kilka centymetrów od katastrofy. Ranę zszył dopiero na następny dzień. Sam nie wierzę nadal, kiedy to piszę.
Pewna sytuacja miała miejsce po powrocie z koncertu w Gdańsku, naszym drugim wspólnym koncercie, w lutym b.r
Sytuacje mogą potwierdzić co najmniej 3 osoby (nie stricte z naszej „ścisłej” ekipy) będące jej świadkami tej nocy.
Siedziałem na tylnej kanapie przy oknie, obok mnie Wiktoria i Jakub.
BYŁEM ŚWIADKIEM JAK WYŻEJ WYMIENIONA OSOBA OKŁADAŁA GO WIELKIM TELEFONEM TRZYMANYM W DŁONI W GŁOWĘ, przez kilka godzin stwarzała totalne zagrożenie na drodze dla nas wszystkich, krzycząc wyzwiska w niebogłosy, wierzgając, rzucając się na lewo i prawo, dosięgała jego głowy ciosami gdziekolwiek go nie przesadziliśmy. Jakaś totalna abstrakcja.
Dojechaliśmy do mojego mieszkania, gdzie byli moi współlokatorzy, żeby położyć Kubie lód na rozcięty łuk brwiowy, zmienić zakrwawioną koszulkę, Viktorii zrobić rumanianek, usadzić na kanapie. Amok w oczach, totalna odklejka (nadmienię ze nie spożywała wcześniej alkoholu ani narkotyków), nagle się zrywa, rzuca się na niego znowu, okłada pięściami i krzyczy mu w twarz obelgi. Kuba siedzi i nawet nie złapał jej za rękę. Wyobrażacie sobie?
Ktoś okłada was po głowie z całej siły a wy - spokojnie kochanie, uspokój se, usiądź, będzie wszystko dobrze.
Ubierając się, Kuba pochylony zakłada buty i otrzymuje KOPA Z CAŁEJ SIŁY PROSTO W POTYLICE.
Osunął się na ziemie i prawie stracił przytomność. Wszystko na oczach moich bezstronnych kolegów. Zniszczony dom, psychika w drobnym maku. Na dworze krzyki w stronę nas wszystkich, ze nas nienawidzi i ucieczka gdzieś przed siebie. Sąsiedzi obudzeni, żadne słowa do niej przemawiały.
Nigdy nie twierdziłem, że Kartky to anioł, nie wybielam go, słyszałem wiele razy jego agresje w słowach w stosunku do Viktorii, za równo jak i jej agresywne zwroty w jego stronę. Z mojej perspektywy po prostu okropnie toksyczna relacja.
Mam nadzieje, że Viktoria trafi w odpowiednie ręce względem otrzymania dobrej opieki, leczenia, intensywnej terapii. Szczerze.
Gratuluje każdemu kto po praktycznie dobie od wysnutego przez Viktorię farmazonu postawił na Kubie krzyżyk. Krzyżyk na jego reputacji, karierze, życiu (groźby cały czas dochodzą).
Swoją drogą świetny filtr do sprawdzenia w moment kto jest chorągiewą.
Czekam na przeprosiny każdego kto zaśmiał „jaki kraj taki Chris Brown”, wysnuł osąd albo napisał mu groźbę. Wstyd mi za to, że żyjemy w kraju w którym ludzie gotowi są w dzień zniszczyć człowiekowi życie.
A jeśli panie feministki dalej uważają, że przemoc wobec kobiet jest jedynym niszowym tematem tabu, niech przeczytają ten post jeszcze raz.
Jest to moje oficjalne i ostatnie oświadczenie w tej sprawie.
Bartek Przyłucki
Pojechałeś mi na ślizgawce, mam cię za kurwę
ale nie będę cię bił, też byłem wyszczekanym kundlem
ale nie będę cię bił, też byłem wyszczekanym kundlem
- PanInternet
Wjebali laskę w chorobę psychiczną i mówią jej żeby szła się leczyć, fuck my mind 
-
FÜRDIEGANG
polecam komentarze na fp Przyła, same babeczki broniace raperka, najlepiej xD
ex-AlmostDivine
- zemsta1kadluba
nie to żebym brał stronę rapera kartky ale historie o kobietach napierdalających swoich facetów zdarzają się częściej niż wam się wydaje, choć się o tym nie mówi głośno, głównie przez łatkę pizdy jaka jest wtedy przyklejana- co robi między innymi parę osób w tym temacie.
ja dalej chcę zobaczyć jakiś dowód na pobicia jednej strony przez drugą bo niestety ale przy każdym przestępstwie- nawet tych wzbudzających skrajne emocje jak zabójstwa, gwałty, czyny pedofilskie czy właśnie pobicia partnerki- potrzebne są dowody, no tak działa społeczeństwo w ramach naszej cywilizacji.
więc nie wskakuje na żaden bandwagon na razie
ja dalej chcę zobaczyć jakiś dowód na pobicia jednej strony przez drugą bo niestety ale przy każdym przestępstwie- nawet tych wzbudzających skrajne emocje jak zabójstwa, gwałty, czyny pedofilskie czy właśnie pobicia partnerki- potrzebne są dowody, no tak działa społeczeństwo w ramach naszej cywilizacji.
więc nie wskakuje na żaden bandwagon na razie
mołpy są kozackie
Jak wytwórnia się do tego nie odniesie, bojkotujmy QQ
W sumie tego nie lubię na tej nowej scenie, większość ludzi, raperów, dziennikarzy itp. woli kalkulować bo szkoda hajsu, niż stawiać sprawę jasno
Co by się nie działo , według mnie dla Kartkiego nie ma miejsca w PL HH
Niech się zajmie czymś innym i się ogarnie ale na scenie to powinien być jego koniec
W sumie tego nie lubię na tej nowej scenie, większość ludzi, raperów, dziennikarzy itp. woli kalkulować bo szkoda hajsu, niż stawiać sprawę jasno
Co by się nie działo , według mnie dla Kartkiego nie ma miejsca w PL HH
Niech się zajmie czymś innym i się ogarnie ale na scenie to powinien być jego koniec
Nie wiem czy było - wypowiedź INDEb'a na temat
https://imgur.com/a/ukJy2jW
https://imgur.com/a/ukJy2jW
- Dolarydolary
Powinna teraz oświadczenie napisać ex partnerka Pani Katarzyna to na pewno by trochę tą sprawą ruszyło.
przecież oni się tam pewnie napierdalali naćpani wzajemnie i tyle. raper kartky i jego ziomale vs jakaś laska i rycerze jej broniący, pojebana akcja. teraz czekam na rapera Belmondo który mówi, że nie można nikogo osądzać czy coś.
-
FÜRDIEGANG
Co do wypowiedzi INDEb'a - to pokazcie skriny polaczen albo smsów. Bo "modeleczka" pokazała jak wasz raper jej grozi ze ją rozjebie.
ex-AlmostDivine
ale pięknie teraz wyszło jakie to jest zjebane towarzystwo stykania się końcuwami - jacyś zakolaści jutuberzy, właściciele pseudo śmieszkowych peji, gówno raperzy i ich zaplecze, teraż już właściwie jestem pewny, że jedyne co spotka pana bruliona to może wpierdol od jakichś nadpobudliwych sebastianów, panowie moga nie szanowac jego zachowania, ale nie odetną sobie zarobku
w sumie tylko takie towarzystwo wzajemnej adoracji było w stanie wypromować takie beztalencia jak filipek
w sumie tylko takie towarzystwo wzajemnej adoracji było w stanie wypromować takie beztalencia jak filipek
-
frontkick
Użytkownik [mention]whtn[/mention] jaki najgorszy, jebać takie głosy i tych brudasów z pierwszych stron którzy byli wielce zdziwieni że laska może latami trwać w związku w którym facet ją bije, nieempatyczne kurwy
Ogólnie na ten moment wydaje mi się że niezrównoważony facet z tendencją do napierdalania lasek związał się z niezrównoważoną laską z tendencją do napierdalania facetów, pojebana akcja ech. Szanuje portale newonce/glamrap że nie wchodzą jeszcze w to szambo bo w sumie nie wiadomo o co tu chodzi
Ogólnie na ten moment wydaje mi się że niezrównoważony facet z tendencją do napierdalania lasek związał się z niezrównoważoną laską z tendencją do napierdalania facetów, pojebana akcja ech. Szanuje portale newonce/glamrap że nie wchodzą jeszcze w to szambo bo w sumie nie wiadomo o co tu chodzi
Que ma wyjebane w wywiady, więc CGM może se pozwolić bo na reszcie w QQ nie musi im zależeć, na płytki raczej ich stać, a i gadać nie ma z kim, parę wyjątków.Bubiszon pisze: ↑12 lis 2019, 17:32 Nie jestem tym wszystkim jakoś bardzo poruszony, bo raz ze kartky mi ma takiego pasował dwa, że w Polsce codziennie wiele kobiet dostaje po mordzie na przykład dlatego, że słonce wstaje po lewej stronie. Tylko że tym razem dotyczy to osoby publicznej i nagle ło kurwa poruszenie i 15 minutowy skok masowej świadomości. Ok jest to zachowanie mega chujowe i zasługuje na potępienie i kuźwa, nie wiem, na klątwę papieską i żadne czyny tego nie naprawią. Jebać go jednym słowem. Mnie bardziej boli to że duże portale rapowe dosłownie plują nam w twarz. I stanowią razem jakiś ultrazamknięty establishment zbiorowej adoracji. To miał być rap miała być prawda, a nie chłodna kalkulacja zysków i strat. Wielki props dla Followrap dla Pani Korwin-Piotrowskiej czy dla cgm(choć oni pewnie obliczyli że Flint jest wiekszy niz potencjalny foch od qq). Proponowałbym jakiś bojkot czy inne działania. Ale dobrze wiem ze maja nas w dupie i najważniejsze to robić sieczkę gimnazjalistom.
Ogólnie to beka, że każdy ze środowiska Kartkiego ma coś do powiedzenia, a on nie XD ciężko napisać coś na trzeźwo to wysyła kumpli? Beka.
Przyłu się kurwa skompromitował tym postem... Jakby powiedział to były działacz PZPN-u.
Oj to zaczyna wyglądać jak typowy wysoki lot umysłowej patologii z dobrych domów. Kto tego nie przeżył na własnej skórze albo na znajomych niech pierwszy rzuci kamień. Tylko że w tym wypadku tak jak wcześniej pisałem dotyczy to osób publicznych wiec wszystko jest 10x bardziej. Tym bardziej, że obie strony potrafią pisać pięknymi słowami brzydką prawdę/kłamstwo.
Kurwa, przecież ta sytuacja jest tak oczywista, że aż śmiać się chce. Gość jest oskarżany o coś, co może zniszczyć jego karierę, a on, jego wytwórnia i jego menago nawet nie próbują temu zaprzeczać. Gdyby to wszystko rzeczywiście było kłamstwem zareagowali by od razu, żeby zamknąć sprawę w zarodku. Wypowiadają się jedynie jakieś przydupasy, przekonując żeby nie brać plotek na poważnie i gdzie dowody, bo oni SŁYSZELI, że to ona biednego Kartkiego napierdalała
Obstawiam, że QQ, Kartky i Stemplowski liczyli, że rozejdzie się to po kościach, skoro przecież wszyscy wiedzieli i afery nie było a tu zaskoczenie. Gówno się wylało, portale pozarapowe podłapały, bo to bardzo nośny temat, że "sławny raper" bije partnerkę. IMO Kartky poleci z wytwórni i będzie zmuszony wydawać się sam, co biorąc pod uwagę jego ogarnięcie raczej będzie dla niego końcem kariery.
Obstawiam, że QQ, Kartky i Stemplowski liczyli, że rozejdzie się to po kościach, skoro przecież wszyscy wiedzieli i afery nie było a tu zaskoczenie. Gówno się wylało, portale pozarapowe podłapały, bo to bardzo nośny temat, że "sławny raper" bije partnerkę. IMO Kartky poleci z wytwórni i będzie zmuszony wydawać się sam, co biorąc pod uwagę jego ogarnięcie raczej będzie dla niego końcem kariery.