Kto jest najbogatszym rapperem w Polsce? Zarobki w polskim rapie 2025
Re: Kto jest najbogatszym rapperem w Polsce? Zarobki w polskim rapie 2025
to jest dziwnie napisane ale wg mnie chodzi o to, że tyle wyciąga Mata nie Tede
Dodano po 9 minutach 4 sekundach:
no ale wg googlowego AI za 3 mln odsłuchań można dostawać 30 - 75 tysięcy PLN miesięcznie
Dodano po 9 minutach 4 sekundach:
no ale wg googlowego AI za 3 mln odsłuchań można dostawać 30 - 75 tysięcy PLN miesięcznie
Mógłby jakiś raper ujawnić tajemnice ile zarabia ze streamów, ale pewnie wtedy by wyszło że większość ma pościel haftowaną w dolce i mądrzejsze o tym nie wspominać, ludzie przestaną kupować super limitowane boksy i bilety na ekskluzywne wydarzenia za 200zł
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
- gods bidness
Właśnie też się skapnąłem po fakcie, że chyba chodzi o Matę, a nie Tedego.
Strony podają, że za odsłuch w Polsce jest 0,0025 do 0,004. Tylko kurwa jedne strony powielają te liczby, pisząc że to w złotówkach, a inne w dolarach...
- scam_sakawa
Dokładnie, widać ogromne spadki cen na m^2 w TOP5 miastach w Polsce.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Fikcja literacka zawiera ironię oraz metafory.
Tyle to w dolarach wg moich wyszukiwań
W plnach 0,01-0,015
Matematyka się nawet zgadza
W plnach 0,01-0,015
Matematyka się nawet zgadza
- yungXpaproch
Trochę może krzywo to napisałem, ale dokładnie tak, chodziło o Matę a nie Tedego. Po prostu przeliczenie Maty zrobiłem w poście gdzie analizowałem hajs Tedego.gods bidness pisze: ↑31 paź 2025, 12:56 Właśnie też się skapnąłem po fakcie, że chyba chodzi o Matę, a nie Tedego.
Stawki za odsłuchy przyjąłem podane przez Hypa, a strony internetowe kompletnie olałem. Większość z nich przekleja informację o zarobkach per odsłuch z USA. Problem w tym, że USA zwykle ma najwyższe stawki niezależnie od tego czy mówimy o obejrzanych reklamach na YT, kliknięciach w reklamy w Googlu czy odsłuchy. Polska to jest trzecioligowy rynek pod tym względem dla wydawców i u nas te stawki tradycyjnie są zawsze dużo niższe. Do tego wiele chujowych portali przeklejając te newsy potrafi zmienić walutę na PLN ale kwoty zostają te same i się robi burdel. Arbitralnie uznałem, że Hype ma najlepsze info bo jest blisko środowiska rapowego, zna raperów, managerów, wydawców. Przy niejednym piwie pewnie jakieś kwoty padały. Oczywiście on też może pierdolić farmazony, ale wg mnie jest dużo bardziej wiarygodny niż gównoportale, które o tym piszą.
- yungXpaproch
no to wam wrzuciłem prawdziwe dane z pierwszej ręki, cobyście przestali googlować
@yungXpaproch ale to każdy ma takie same stawki? Wątpię, myślę, że ci najwięksi dostają więcej za 1 odsłuch niż ci z 200 słuchaczami.
Ale mogę się mylić.
Ale mogę się mylić.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
@yungXpaproch proszę jeszcze o zdjęcie pościeli dla pewności.
Czy są/byli w ogóle na polskiej scenie jacyś raperzy, którzy (pozostając raperem, lub nie), zainwestowali pieniądze w coś, co zaskoczyło? Nie mówię tu o Kizo promującym batony swoim wizerunkiem, ani nie chodzi mi też o gromadzenie mieszkań, coś niezwiązanego z ich rapowym wizerunkiem, czy muzyką w ogóle.
Czy są/byli w ogóle na polskiej scenie jacyś raperzy, którzy (pozostając raperem, lub nie), zainwestowali pieniądze w coś, co zaskoczyło? Nie mówię tu o Kizo promującym batony swoim wizerunkiem, ani nie chodzi mi też o gromadzenie mieszkań, coś niezwiązanego z ich rapowym wizerunkiem, czy muzyką w ogóle.
I skąd przekonanie, że Quebonafide jest w ścisłej TOPce zarobków? On ostatnie 5 lat gdy hajs z rapu był największy już tak aktywnie nie działał.
W czasie gdy Quebonafide nagrał 1,5 płyty, no liczmy 2 bo to ostatnie gówno śpiewane to chuj wie co to jest taki White 2115 nagrał 3 solówki, mixtape, płytę z BIałasem i mixtejp 2115.
Kizo 2 płyty z Bletką, 4 sołówki i płytę z Bonusem i Jongmenem.
Koncertów też zagrali w chuj więcej niż Quebonafide (mówię o ostatnich 5 latach).
Quebonafide szczyt kariery miał gdy hajs jeszcze nie był AŻ tak duży (ale i tak pojebany).
W czasie gdy Quebonafide nagrał 1,5 płyty, no liczmy 2 bo to ostatnie gówno śpiewane to chuj wie co to jest taki White 2115 nagrał 3 solówki, mixtape, płytę z BIałasem i mixtejp 2115.
Kizo 2 płyty z Bletką, 4 sołówki i płytę z Bonusem i Jongmenem.
Koncertów też zagrali w chuj więcej niż Quebonafide (mówię o ostatnich 5 latach).
Quebonafide szczyt kariery miał gdy hajs jeszcze nie był AŻ tak duży (ale i tak pojebany).
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Bilon w gastro
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- yungXpaproch
@oldschool wydaje mi się, ze ta kwestia nie ma znaczenia akurat. raperzy podpisani na procent mogą dostawać mniej. mogą też wchodzić w grę inne deale i kontrakty ale sama stawka za odsłuch myślę że jest mniej więcej uniwersalna
-
NaBielanachKaruzela
@CCORD Małolat bodajże z Pezetem i Sokołem zainwestowali w producenta gier komputerowych. Projekt który mi utkwił w głowie to symulator dilera w którym to Małolat robił za doradcę technicznego
Wszyscy żyjemy w rynsztoku, ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy
Eis.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Do tego co było już wymienione dodajmy jeszcze, że sprzedał udziały z wytwórni QueQuality oraz cały swój katalog + współpraca z CANAL+
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
- scam_sakawa
Wstawał rano i ciężko pracował, zaczynał jak każdy od niskopłatnych profesji.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Według Business Week, Peja w 2003 wzbogacił się o 700 tysięcy złoty
https://muzyka.interia.pl/wiadomosci/ne ... Id,1620471
Artykuł z 2004Według opublikowanej przez magazyn "Business Week" listy najlepiej zarabiających młodych Polaków, raper Peja wzbogacił się w 2003 roku o 700 tysięcy złotych. Na zarobioną kwotę składały się głównie wpływy z koncertów oraz tantiemy, nie uwzględniono natomiast nieoficjalnych dochodów popularnego rapera.
Oznacza to, że Peja, czyli naprawdę Ryszard Andrzejewski, zarabiał w zeszłym roku średnio 58 tysięcy złotych miesięcznie. Jak na warunki europejskie nie jest to wielka suma, jednak w polskich realiach takie pieniądze zarabia prezes średniej wielkości firmy lub niewielkiego banku.
Czołowe miejsce na liście "Business Week" zajął Michał Wiśniewski, który w 2003 roku zanotował dochody w wysokości ponad 6 milionów złotych.
Obecnie na polskiej scenie rapowej najlepiej zarabiają Peja i Tede, który jednak nie został uwzględniony w zestawieniu magazynu "Business Week".
https://muzyka.interia.pl/wiadomosci/ne ... Id,1620471
Podpisz Europejską Inicjatywę Obywatelską - Stop Killing The Internet: No Digital ID & No Age Verification
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE HULAKA
FREE RYDA
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ