[serial][Netflix] Stranger Things (2016 - 2025)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
1
6%
2
2
13%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
1
6%
6
3
19%
7
5
31%
8
3
19%
9
0
Brak głosów
10
1
6%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
wueste

Re: [serial] Stranger Things

Post autor: wueste »

Myślałem że 4 sezon będzie ostatnim. Musiała mi umknąć mi ta informacja. Ogólnie to mam 2 rozkminy.
Spoiler
Wydaje mi się że ostatnia scena oznacza, że Max umarła bo proces przechodzenia w upside down zaczął przyspieszać. Odniosłem takie wrażenie, że potrzymanie Max przy życiu w śpiączce zahamowało proces, a to co dzieje się na końcu oznacza, że Max umiera
Spoiler
Zastanawiam się też trochę czy aby przypadkiem 2 światy się jakoś nie zatarły i bohaterowie nie ogarniają co się dzieje. Mam na myśli to, że część ekipy została w upside down nie mając tego świadomości a część się wydostała i dołączyła do realnego świata. Trochę tak jakby powstały 2 linie czasowe, które będą się na siebie nachodzić i ostatecznie wszystko przejdzie w świat upsidedown. To już raczej trochę teoria na wyrost bo weszła mi do głowy oglądając końcówkę pod wpływem kilku substancji.
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

@wueste

5 sezon będzie już ostatecznym. To już potwierdzone.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

wueste pisze:Ogólnie to mam 2 rozkminy.
Spoiler
Wydaje mi się że ostatnia scena oznacza, że Max umarła bo proces przechodzenia w upside down zaczął przyspieszać. Odniosłem takie wrażenie, że potrzymanie Max przy życiu w śpiączce zahamowało proces, a to co dzieje się na końcu oznacza, że Max umiera

Spoiler
Podbijam w 100%, miały być 4 zgony do tego co się stało w ostatniej scenie, więc NA LOGIKĘ Max powinna nie żyć

Awatar użytkownika
Riotdot

Post autor: Riotdot »

Spore rozczarowanie te dwa ostatnie odcinki, chociaż
Spoiler
jak 11 znalazła Max i doszło do konfrontacji z Vecną na tej sali gimnastycznej, bo miałem - ale to będzie dobra końcówka!

A potem się zjebało, niestety.

Zastanawia mnie tylko, że ten moment, gdy 11 mówi, że Max nie umrze, to tak naprawdę nie pokazali, co dokładnie jej zrobiła. Może przyjebka na siłę w sumie, ale zastanawia mnie to.

Upside Down przenika, bo jakby nie patrzeć, serce Max nie biło jakąś minutę.
Młody Ian Curtis
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

W nowym wywiadzie z “Variety” Noah Schnapp potwierdził to, co podejrzewali fani Stranger Things i co mocno zostało zasugerowane zwłaszcza w ostatnim sezonie – Will Byers jest osobą homoseksualną i żywi uczucia do swojego przyjaciela, Mike’a Wheelera (Finn Wolfhard).
no, to najważniejsza tajemnica serialu już wyjaśniona
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

WAŻNE
gogi pisze: 15 lip 2022, 9:47
W nowym wywiadzie z “Variety” Noah Schnapp potwierdził to, co podejrzewali fani Stranger Things i co mocno zostało zasugerowane zwłaszcza w ostatnim sezonie – Will Byers jest osobą homoseksualną i żywi uczucia do swojego przyjaciela, Mike’a Wheelera (Finn Wolfhard).
no, to najważniejsza tajemnica serialu już wyjaśniona
Latem zeszłego roku w wywiadzie z “Variety” Noah Schnapp potwierdził to, co podejrzewali fani Stranger Things i co mocno zostało zasugerowane zwłaszcza w czwartum sezonie – Will Byers jest osobą homoseksualną i żywi uczucia do swojego przyjaciela, Mike’a Wheelera (Finn Wolfhard). Po kilku miesiącach coming outu dokonał sam aktor.
To się nazywa aktorstwo metodyczne.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

Widok demogorgona skutecznie zniechęcił go do waginy :roll:
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Czyli serial napisał życie, bo tam też jest gejem. :joint: :lol:

Vecna ty tam lepiej uważaj w co się pakujesz gdy chłopaki Cię złapią w tym 5 sezonie. :rotfl:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Spoiler
Jak podaje portal Variety akcja finałowego sezonu przeniesie się do jesieni 1987 roku. Twórcy - czyli bracia Dufferowie, obiecują, że tym razem wszystko zmierza ku nieuchronnemu końcowi. Netflix zapowiedział, że „Stranger Things 5” zadebiutuje w trzech częściach – pierwsza już 27 listopada 2025 roku, kolejna 26 grudnia, a wielki finał zaplanowano na Nowy Rok.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Do mediów dotarła informacja, że Millie Bobby Brown jeszcze przed rozpoczęciem nagrań nadchodzącego sezonu miała wnieść formalną skargę przeciwko swojemu serialowemu ojcu. Aktorka ma oskarżać 50-latka o "nękanie i zastraszanie", choć jak podkreślają informatorzy, jej zarzuty nie dotyczą czynności seksualnych.

To były strony i strony oskarżeń. Dochodzenie trwało miesiącami - przekazało źródło "Daily Mail".

Jak donoszą zagraniczne media, serialowy Jim Hopper podczas wewnętrznego procesu "wspierany przez cały ten czas" przez swoją ówczesną partnerkę. Obie strony sporu milczą, a Neflix odmówił mediom komentarza odnośnie najnowszych rewelacji.
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Pierwsze pięć minut już widzieli?
Spoiler
No muszę przyznać że mam obawy, pal już licho to chujowe CGI ale zanosi się, że ostatni sezon elegancko wszystko powyjaśnia, aż do granicy retconowania, czyli w 100% wyjaśniona mechanika świata itd.
Fajnie to ktoś rozkminił w jakimś wątku redditowym bodajże, pierwszy sezon żarł bo to nie tylko sentymenty, ale świat działał prawie jak lovecraftowski cosmic horror. Tyle, że sukces i hype mógł spowodować, że braciaszkowie zostali niejako zmuszeni pójść w stronę bardziej strawną dla masowego widza, który łatwiej wciągnie gdy dobrzy wygrywają na końcu, jest z grubsza happy end, a świat wraca do normy, ba, wszystko da się wyjaśnić że to w sumie takie wydarzenia w psychice z okresu dorastania, metafora znaczy.
A w prawilnym cosmic horrorze czy jakimś new weird w stylu Ligottiego ludzie są zazwyczaj w sytuacji bez wyjścia, ten Upside Down i kosmos jako taki jest zamieszkany przez potworności które nie mają sensu i nie dają się ogarnąć rozumem, nad człowiekiem wisi fatum które nie daje jebania o jego dobre samopoczucie i walka jest skazana na piękną, ale porażkę raczej, a na pewno tajemnica zostaje Tajemnicą. Propsuję taki tejk. Rust Cohle zresztą też.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

Widziałem jakis trailer. Ciary
peterkurten

Post autor: peterkurten »

Bardzo przyjemne te pierwsze cztery odcinki
Awatar użytkownika
dr zjeb

Przyłączam się do ciućmoków którzy mieli na tacy podane, o co chodzi z tytułem pierwszego odcinka, ale aż do premiery się nie połapali.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Awatar użytkownika
camzat

Re: [serial][Netflix] Stranger Things (2016 - 2025)

jak juz leci nowy sezon? ja jeszcze 4 nie mialem kiedy skonczyc
Awatar użytkownika
dr zjeb

Finałowy już leci, pierwsza część za nami.
Awatar użytkownika
camzat

Komentarz typa 3 killed 1 pregnat rozjebał mnie xD
edenmar

Post autor: edenmar »

Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Najdłużej oczekiwany coming out odhaczony. :lol:
ODPOWIEDZ