Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
68
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 406

zuperhero

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: zuperhero »

stranger pisze: 19 paź 2025, 14:32 No gadasz o rzeczach oczywistych jak to, że piłka jest jedna a bramki są dwie. Chyba każdy to wie
tak myślałem heh ale imo właśnie nie każdy to wie, w sensie już kilka razy byłem świadkiem dyskusji, gdzie ludzie (i to tacy interesujący się piłką kopaną) nie ogarniali że tak działa całe te i nie mogli tego przyjąć do wiadomości, pozdrawiam Przemysław Rudzki
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

zuperhero pisze: 19 paź 2025, 16:01 pozdrawiam Przemysław Rudzki
Wielkie 5 Panie Przemku pozdrawiam Mariusz z Brighton
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

Awatar użytkownika
imo

Post autor: imo »

Kto za Słota?
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Spoiler
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

gerrard
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
imo

Nie no przecież od Aston Villi się już odbił jak napastnik od Jacka Bąka.
lygrys pisze: 17 sie 2023, 22:17 z uśmiechem na twarz mówię mój catchphrase "dzień dobry, w czym pani pomóc?"
Obrazek
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

dlatego bym go preferowal
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Ginger Mourinho już oficjalnie wraca na ławkę trenerską

Dodano po 8 godzinach 58 minutach 43 sekundach:
Kalom pisze: 19 paź 2025, 16:49 matty cash jaka piła przy drugiej bramce aston villi :bowdown:
Dopiero to obejrzałem i :bowdown: wow, kapitalnie to wszystko zagrali, jedna z fajniejszych w tym sezonie
Awatar użytkownika
potter

Tylko jeden mecz w Boxing Day w tym roku
Awatar użytkownika
potter

Że on jeszcze ma czelność płakać
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

spokojnie już za moment salah będzie miał przedświąteczny purple patch I zrobi 13g/a w 6 meczach I się znowu będziecie spuszczać jaki on zajebisty żeby znowu wyłapać Lepe w LM, albo nie bo się już skończył dostał nowy kontrakt po co ma się starać
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Przed nimi Aston Villa, taki tam Real Madryt i leszcze z Man Shity... NO ALE PÓŹNIEJ TO TERMINARZ TAKI ŻE ŁOOOO.
Nottingham, PSV, WHU, Sunderland, Leeds, (Inter), Brighton, Tottki, Wolves, Leeds, Fulham
Także no jeszcze wpierdol czy tam trzy i później jebną ładnych parę występów i będzie w pytę.

Ale nic tak nie cieszy jak United w tabeli wyżej niż oni <3 Muszę się cieszyć z obecnego stanu rzeczy bo chuj wie ile to potrwa..
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

@Groszek poczatkowo wyśmiany ale mial racje
Awatar użytkownika
imo

W ogóle fakt, że on kurwa na ten mecz wystawił rezerwy w sytuacji gdzie pierwszy skład gra jak zbieranina z podwórka to jest kryminał, chłop sam sobie kopie grób
Obrazek
imcat

Post autor: imcat »

Te wypowiedzi Slota to ostry odlot ostatnio, albo psycha sitting i wszyscy łysi holendrzy mają nasrane pod kopułą, albo szachy 4D próbujące przykryć kryzys zespołu specjalnym pierdoleniem głupot. Fanbaza wydała już wyrok i chce krwi, ale kogo na miejsce Slota można obecnie wziąć to nie mam pojęcia, chyba, że Jurgenowi chcą zrobić powrót na 3/4 sezonu by przyszedł z emerytury.

Moja niepopularna opinia jest taka, że LFC z tego wyjdzie. Śmiechy śmiechami, ale jakby nie patrzeć przebudowa składu zaszła znacząca, do tego pod formą jest sporo graczy i wychodzę z założenia, że nic nie może przecież wiecznie trwać i kurwa w końcu zaczną kopać prosto. Slotowi można za decyzje personalne sporo zarzucić, czy za bronienie przy stałych fragmentach, ale to nie jego wina, że milionerzy wykonując swój hobby zawód na boisku nie potrafią prosto przyjąć piłki czy wymienić 3 podań, albo podjąć optymalnej decyzji kiedy strzelać, a kiedy nie. Albo tam w szatni jest rozpierdol, albo to chwilowy kryzys niedojebania lub eksperyment społeczny.

Nie pomaga też fakt, że w ostatnich 7 spotkaniach LFC zagrał na wyjeździe 5 razy, w tym jedna wycieczka do Turcji i Niemiec (złośliwi napisaliby, że dwie do Turcji), a obecny lider Arsenal, przez ostatnie 7 meczy nie ruszył się z Londynu, a 6 zagrał u siebie. Teraz run AV, Real, City, widzę 3/3 zwycięstwa na przekór wszystkim, w tym samym czasie Arsenal traci punkty na boiskach beniaminków bo nakupię ich graczy do Fantasy, a przed świętami LFC znów liderem. Do tego sympatyczny Wirtz na koniec sezonu robi lepsze liczby niż Eze i Gyokeres razem wzięci.

To była moja prawda futbolu, jest duża szansa, że nic co tutaj napisałem się nie wydarzy.
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

Indywidualności zawodzą w większym czy mniejszym stopniu to fakt (Mac czy Salah straszny zjazd względem poprzedniego sezonu), natomiast są aspekty samej gry które wyglądają po prostu słabo, wspomniane SFG, ale tak samo pressing i jego niezorganizowana struktura, budowanie akcji i to jak łatwo narażamy się na kontry, na razie nie widać jakiegoś progresu a wypowiedzi Slota (często absurdalne) tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że nie do końca wie jak to naprawić.

O zwolnieniu raczej nie ma mowy, przynamniej nie teraz, dodałbym też że nie można przy tych problemach zapomnieć o Edwardsie i Hughesie którzy odpowiadają za letnie okienko.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

przede wszystkim skład liverpoolu wygląda jak mój w fifie 2001 gdzie na każdej pozycji gra napastnik. da się taktycznie poukładać drużynę kiedy masz z tyłu jakiegoś rodzynka, który jest turbo ofensywny ale ma kolegów łatających za niego dziury ale jak ustawisz dwóch turbo ofensywnych bocznych obrońców i dwóch pivotów, którzy też mają inklinacje ofensywne i nie trzymają pozycji, to nie ma prawa się to udać
imo w tym momencie to na jednym boku obrony powinien grać środkowy obrońca i w ofensywie liverpool powinien przechodzić w asymetryczne ustawienie z trójką z tyłu, + w zimę do granebercha na DP powinien dojść jakiś zapierdalacz nastawiony na destrukcję. a docelowo to liverpool czeka duża rewolucja (śmiesznie wgl to brzmi po ostatnim okienku transferowym), bo mają strasznie chaotycznie zbudowany skład: mnóstwo piłkarzy o podobnej charakterystyce, grających na tych samych pozycjach + takich którzy taktycznie ze sobą nie współgrają + takich którzy nie pasują pod taktykę ze skrzydłami z ostatnich lat *w sensie może slot zmieni system ale jedno z dwóch ww. musi się zmienić
Awatar użytkownika
potter

Vitor Pereira poleciał z Wolves, ledwie trochę ponad miesiąc po tym jak przedłużyli z nim kontrakt o kolejne trzy lata.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Piękny Erik 'trust the proces człeniu' Ten Hag w Wolves? :oops:

ODPOWIEDZ