Formuła 1 / motorsport
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Formuła 1 / motorsport
Marczyk wygrywa kwalifikacje na rajdzie Chorwacji, cieszy dobre tempo, kurwa idziesz Miko po tego miśka
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Nie wróżę kariery w McL Piastriemu, niech zdobędzie w tym roku mistrza i od 2027 musi się gdzieś zawijać (do RBR?). Webber który jest jego menago, dobrze wie jak być tym drugim, więc sprawa powinna być oczywista. Tak, wiem że na kontrakt, ale w F1 to bez znaczenia.
Natomiast nie kumam trochę Toto. Jeżeli to prawda że Mercedes ma kozack8 silnik na 2026 to Russell spokojnie jest w stanie być liderem i myślę że będzie mistrzem świat w 2026 (do zweryfikowania za rok). Nie wiem po co mu Max, Gekon umie zdobywać PP i wygrywać wyścigi.
Natomiast nie kumam trochę Toto. Jeżeli to prawda że Mercedes ma kozack8 silnik na 2026 to Russell spokojnie jest w stanie być liderem i myślę że będzie mistrzem świat w 2026 (do zweryfikowania za rok). Nie wiem po co mu Max, Gekon umie zdobywać PP i wygrywać wyścigi.
Bo Max jest generacyjnym talentem i każdy kto może go pozyskać powinien to zrobić. Plus pewnie wartość komercyjna jak Lewis w Ferrari
Nom, ale kosztuje pewnie z 4 razy tyle co Russell. Max nie jest takim produktem co Lewis, raczej ma wyjebane w całą otoczkę F1, nie szczypie się w język, nawet premiery filmów o F1 ma w dupie. No nic, pożyjemy, zobaczymy
Paradoksalnie to mu daje jeszcze więcej w oczach ludzi. Max to nie tylko jeden z najlepszych tego sportu w ogóle, ale też właśnie jego zachowanie jest zupełnie inne. Jako jedyny z całej stawki często mówi to czego nikt inny dzisiaj nie powie, oczywiście nadal to jest nic z tekstami jakie kierowcy ładowali 15-20 lat temu, jednak wyróżnia się na tle stawki nawet tym. W czasach gdy nad kierowcami jest zespół PRowców i ludzie często narzekają, że wszystko jest mocno stłamszone, Max zyskuje w oczach widzów, a to przekłada się na sprzedaż itd.
Ja się nie dziwię, że Toto chce Verstappena, każdy zespół chce mieć najlepszego kierowcę, a w szczególności najlepszy zespół, nawet jeśli ten nie był związany z zespołem. Russell jest solidny, mógłby być WDC w odpowiednich warunkach, ale nie zawsze zespół ma najlepszy samochód. Puki sezon nie wystartuje, to nikt nie wie nic, a posiadanie takiego kogoś jak Max w zespole to gwarancja tego że nawet gdy rywale są blisko, to ten wyciągnie z samochodu wszystko i zrobi wszystko by wygrać.
Ja się nie dziwię, że Toto chce Verstappena, każdy zespół chce mieć najlepszego kierowcę, a w szczególności najlepszy zespół, nawet jeśli ten nie był związany z zespołem. Russell jest solidny, mógłby być WDC w odpowiednich warunkach, ale nie zawsze zespół ma najlepszy samochód. Puki sezon nie wystartuje, to nikt nie wie nic, a posiadanie takiego kogoś jak Max w zespole to gwarancja tego że nawet gdy rywale są blisko, to ten wyciągnie z samochodu wszystko i zrobi wszystko by wygrać.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Po tym sezonie dokładnie widać że Russell nie mając najlepszego samochodu wyciąga z niego wiele 
Zawsze też w 2027 można wyciągnąć Leclerca z Ferrari. Jak okaże się że w 2026 nadal nie mają szans na mistrza to Charles musi uciekać.
Zawsze też w 2027 można wyciągnąć Leclerca z Ferrari. Jak okaże się że w 2026 nadal nie mają szans na mistrza to Charles musi uciekać.
Ja fanem Gekona nigdy nie byłem, ale ładnie daje i nie dziwie się jak tam jest solidna walka o kontrakt, bo jednak się chłop wyrobił solidnie i potrafi dowozić. Kimiemu daleko póki co do tego poziomu, chociaż pewnie od takiego pojeba jak Max by się więcej nauczył.
Złapie mnie kurewski ból dupy, jeżeli ten tytuł zgranie Norris bo jestem ostrym Piastrarzem, ale od tego Singapuru mam nadzieje, że coś w nim pękło i pierdoli te team orders. Może ani nie jest przebojowy super jupi, ani nie zawsze trzymał poziom, ale biorąc pod uwagę ile czasu jeździ, jaki poziom potrafił trzymać to jeszcze lata będzie siedział w stawce i będzie nazwiskiem spokojnie top5.
Złapie mnie kurewski ból dupy, jeżeli ten tytuł zgranie Norris bo jestem ostrym Piastrarzem, ale od tego Singapuru mam nadzieje, że coś w nim pękło i pierdoli te team orders. Może ani nie jest przebojowy super jupi, ani nie zawsze trzymał poziom, ale biorąc pod uwagę ile czasu jeździ, jaki poziom potrafił trzymać to jeszcze lata będzie siedział w stawce i będzie nazwiskiem spokojnie top5.
Ciekawe, jak mu pójdzie.https://www.f1wm.pl/news/57756 pisze:Dwukrotny rajdowy mistrz świata - Kalle Rovanpera, ogłosił zakończenie kariery kierowcy rajdowego, podejmując się startów w wyścigach samochodowych od sezonu 2026.
Fin, który wygrywał klasyfikacje generalne WRC w sezonach 2022-2023, ostatnie dwa lata rywalizuje w wybranych eliminacjach. Od wielu miesięcy spekulowano, iż tak duże sukcesy w rajdach w bardzo młodym wieku mogły skłonić Rovanperę do poszukiwania nowych wyzwań.
25-latek ma za sobą pojedyncze starty w wyścigach samochodowych, między innymi sprawdzając się za kierownicą samochodów GT. Z kolei sponsor Fina - Red Bull, zaprosił go na prywatne jazdy jednym ze starszych bolidów Formuły 1.
Jak potwierdził Rovanpera w specjalnym oświadczeniu, jego kariera kierowcy rajdowego dobiegnie końca i od sezonu 2026 przeniesie pełną koncentrację na wyścigi. Fin pozostanie związany z Toyotą, rywalizując z nią od kolejnego roku za kierownicą bolidu w Super Formule. Zawodnik w oficjalnym oświadczeniu zadeklarował, że docelowo rywalizacja w Japonii ma przygotować go do awansu na szczebel Formuły 2 od sezonu 2027.
Niech spoczywa w pokoju, zawsze z bety wyciągał 110% 
Ej kurde maklarenowi ewidentnie psycha siada ostatnie tygodnie, wierzycie że Max jest w stanie wyciągnąć jeszcze mistrzostwo? Ale to by była historia

ja nie wierzę, 55 pkt straty to duzo, dla McL paradoksalnie dobrze ze stało się to w sprincie a nie wyścigu. nie wierze też że Max też wygra wszystkie wyścigi do końca (zakladajac ze McL bedzie robil te pozycje 2-4) to i tak nie wystarczy. Minimum jeden DNF u Piastriego jest potrzebny.
Oczywiście idealny scenariusz to jakies minimalne roznice 5-10 pkt w Adbu Dhabi i trzech kierowcow walczących o mistrza a to i tak nie da tych samych emocji co 2021.
Oczywiście idealny scenariusz to jakies minimalne roznice 5-10 pkt w Adbu Dhabi i trzech kierowcow walczących o mistrza a to i tak nie da tych samych emocji co 2021.
Zobaczymy jak kwale dzisiaj i wyścig jutro ale może być ciekawie do końca sezonu, Piastri ostatnio coraz więcej błędów popełnia
WIadomo że im bliżej to bardziej im dwóm powinna siadać psycha a Max to może a nie musi. Tak czy siak jakby się jutro rozwalili, w co nie wierzę to by było ciekawiej.
Dodano po 1 dniu 26 minutach 21 sekundach:
Jak tak to się skończy to Max ma wszystko w swoich rękach i jak wygra wszystkie wyścigi do końca (z sprintami) to będzie mistrzem. Nie chce mi się w to do końca wierzyć, ale jednak takie serie miewał. Tak czy siak, niech wygra Meksyk za tydzień, presja będzie na McL tylko rosła.
A nie sorry chyba zabrałoby 3 pkt Maxowi, ale Piastri nie dowiedzie samych drugich, więc to bez znaczenia.
Dodano po 1 dniu 26 minutach 21 sekundach:
Jak tak to się skończy to Max ma wszystko w swoich rękach i jak wygra wszystkie wyścigi do końca (z sprintami) to będzie mistrzem. Nie chce mi się w to do końca wierzyć, ale jednak takie serie miewał. Tak czy siak, niech wygra Meksyk za tydzień, presja będzie na McL tylko rosła.
A nie sorry chyba zabrałoby 3 pkt Maxowi, ale Piastri nie dowiedzie samych drugich, więc to bez znaczenia.
Jezu cały Twitter zajebany że oszukują Piastriego i bolid mu spowolnili a przoduje temu Cezary G. Też bym wolał żeby Piastri wygrał, ale bez przesady
no jest to trochę dziwne, zwłaszcza, że ten zjazd jest mocno widoczny po tym jak maklaren zdobył już konstruktorke, a sam Piastri mówi, że nie wie gdzie szukać straconych setnych, bo wydaje mu się, że wszystko robi dobrze jak zawsze
nie takie rzeczy się w f1 przecież działy a faktycznie pokombinować z ciśnieniem w oponach żadna filozofia; większość roku łoił dupsko Norrisowi a teraz nagle pół sekundy wolniej?
Nie łoi dupska Norrisowi, w kwalach jest wyrównanie, w pkt różnica też jest niewielka, rok temu i dwa lata temu Oscar był na P8 w Meksyku, może to nie jest jego tor? Może jednak psycha sitting im bliżej końca sezonu
No i McL też już nie ma takim dużej przewagi jak miał, RBR się poprawił, Ferrari potrafi na swoich torach pojechać szybko, tak samo Mercedes i już nie dojeżdżają na P1 i P2. Ostatnio wygrali 5 wyścigów temu.
No i McL też już nie ma takim dużej przewagi jak miał, RBR się poprawił, Ferrari potrafi na swoich torach pojechać szybko, tak samo Mercedes i już nie dojeżdżają na P1 i P2. Ostatnio wygrali 5 wyścigów temu.
Jeśli nie trafiłem na jakieś fejkowe info, to Piastri jeździ na starej specyfikacji zawieszenia, plus Brundle miał wspomnieć, że Norris poprosił o podniesienie zawieszenia w trzecim treningu, co przełożyło się na o wiele lepsze czasy właśnie w nim samym oraz w kwalifikacjach.
Jakie to będzie miało przełożenie na dłuższy dystans?
Chuj wie.
Jakie to będzie miało przełożenie na dłuższy dystans?
Chuj wie.
Jak Piastri teraz nie odbije to masakra koledzy, masakra. Oby Oscar, albo Max zrobili tego majstra.
Średnio wierzę w szurskie teorie Gerwazego, ale lipa z Oscarem. I to nie jeden wyścig, jak w Brazylii nie będzie jakiegoś przebudzenia to gg.
Średnio wierzę w szurskie teorie Gerwazego, ale lipa z Oscarem. I to nie jeden wyścig, jak w Brazylii nie będzie jakiegoś przebudzenia to gg.
Ja ciągle wierzę w Maxa dopóki matematycznie będzie to niemożliwe. W każdym razie jeśli którykolwiek z mclarena to weźmie, to będzie najsłabszym mistrzem od dawna (wiem, że mistrz to mistrz ale wiadomo ocb)