[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
233
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 401

Awatar użytkownika
Karleone

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: Karleone »

No buc.

Poza tym niemożliwe jest, że on chodzi na terapię i zastąpił alko trawą… co za terapeuta to przyklepał
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

jajca pisze: 27 paź 2025, 14:37 wczesniej jeszcze na goscince u chorego Pjusa zjebie nawinal "zaraz nadejdzie Taco menda, padnij"
faktycznie, nawet nastąpiła aktywacja neuronu i sprawdziłem - na starym forum w temacie o płytce rozkminiałem, czy to jest zaczepka do taco
Obrazek
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

gods bidness pisze: 27 paź 2025, 14:45
PITI pisze: 26 paź 2025, 22:06
Oglądałem to wczoraj i spoko rozmowa, ale co zwróciło moją uwagę i na co czekałem, to moment kiedy goszcząc akurat Włodiego i Ero, dojdzie do reklamy KFC. Piękne to było.

Tede zaczyna pierdolić o kurczaczkach, promocjach, panowie goście milczący smirk na twarzach, a Wuwunio zaczyna się wiercić na krześle i czegoś szukać gdzieś po laptopie.

😏
1:13:53 jakby co :rotfl:
Awatar użytkownika
Karleone

Od piątku słucham praktycznie tylko epitafium i bukowskiego (gdyby nie beef pewnie by tak nie było także mimo wszystko propsy mes za tę zaczepkę)

I tak jak przełączam z płyty na płytę to stwierdzam, że jeśli chodzi o hiphopowosc to taki tego typu mess zjada całego bukowskiego, a to nawet nie jest najlepszy kawałek z epki

No ale w końcu to tede jest hiphopem

Mesowi o wiele bliżej do męskiego grania
Awatar użytkownika
Malloy
Palma w Kali

Post autor: Malloy »

nie no błagam, bliżej tedemu z disco polo do ralfa kamińskiego niż Mesowi, fana jazzu i gfunku
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Awatar użytkownika
Karleone

Ile tede tego disco Polo dla beki zrobił? To nie odejmuje nic jego hiphopowosci
forcerfromdesert

Post autor: forcerfromdesert »

Tede w dzisiejszym poranku nie mógł się powstrzymać, żeby nie zacząć dnia od krytyki Mesa.

8:30 - mówi o pogłoskach z pewnych kręgów, jakoby Mes bardzo przeżył tę całą sytuację i brak sukcesu wydawniczego. '

8:55 - "Wiesz ile tej płyty się sprzedało? No ja ci nie powiem, bo nie mogę, ale mogę ci powiedzieć tak obrazowo, że jeżeli liczymy same kompakt dyski to więcej niż cztery razy mniej (...) A nie liczymy tu winyli i kaset"
ignorant

Post autor: ignorant »

Karleone pisze: 27 paź 2025, 15:57 Od piątku słucham praktycznie tylko epitafium i bukowskiego (gdyby nie beef pewnie by tak nie było także mimo wszystko propsy mes za tę zaczepkę)

I tak jak przełączam z płyty na płytę to stwierdzam, że jeśli chodzi o hiphopowosc to taki tego typu mess zjada całego bukowskiego, a to nawet nie jest najlepszy kawałek z epki

No ale w końcu to tede jest hiphopem

Mesowi o wiele bliżej do męskiego grania
dokładnie, dobrze zauważone, mes skręca w stronie onetów, tvnów, i na męskim graniu pewnie by poskakał, żeby odbić od towarzystwa z rap gry w której już za wiele nie osiągnie więc będzie pozował na artystę, rzempolaczek nasz :joint:
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Ale to tede cwel wystapil na festiwalu disco polo :lol:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Tede składa lepsze dwójki niż Smarki w primie, a Mes rymuje ciebie/zjebie, hip-hopowa przepaść ofc, ale też bez przesady z tym brakiem hip-hopu na Bukowskim - w inną stronę poszedł, ale nie niehip-hopową. Zachowanie w beefie tylko wybitnie niehiphopowe w przeciwieństwie do Tedego.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

O kurwa :lol:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
Haczapurjan

Post autor: Haczapurjan »

Karleone pisze: 27 paź 2025, 15:57 to taki tego typu mess zjada całego bukowskiego, a to nawet nie jest najlepszy kawałek z epki
Szczerze, to mój ulubiony kawałek właśnie z tej EP-ki. Ale Bukowski też dobry album, nie przesadzajmy
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Karleone pisze: 27 paź 2025, 15:39 No buc.

Poza tym niemożliwe jest, że on chodzi na terapię i zastąpił alko trawą… co za terapeuta to przyklepał
Żaden nie powinien przyklepać.
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

oczywiście ze zaklepują, w krajach gdzie skupiają się na harm reduction to normalna sprawa, że czasami wybiera się mniejsze zło, dla niektórych czasem nie ma ratunku, jak mamy pacjenta mocno wjebanego w koks na którego żadna terapia nie działa i cały czas ma nawroty sukcesem jest jak będzie brał tylko metylofenidat itp.

polecam książkę w świecie głodnych duchów

w Kanadzie niektóre kliniki stosują thc jako narzędzie redukcji szkód u osób uzależnionych od alkoholu

może akurat u mesa to samowolka ale zdecydowanie props za wybranie dużo mniejszego zła na pewno znacznie mniej będzie szkodzić niż alko o ile w ogóle
Ostatnio zmieniony 27 paź 2025, 16:40 przez ogkush, łącznie zmieniany 5 razy.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
Karleone

Haczapurjan pisze: 27 paź 2025, 16:19
Karleone pisze: 27 paź 2025, 15:57 to taki tego typu mess zjada całego bukowskiego, a to nawet nie jest najlepszy kawałek z epki
Szczerze, to mój ulubiony kawałek właśnie z tej EP-ki. Ale Bukowski też dobry album, nie przesadzajmy
No dobry ale jak z niego się przełączam na epitafium to gęba się cieszy a głowa się buja

@Mietek no właśnie, więc co tu się odjebalo z nim?
Awatar użytkownika
Mietek

Nie no w sumie to ja sie nie znam, mówię na podstawie tego co sam słyszałem, może być, że niektórzy mają takie podejście jak OgKush mówi.
Sionek

Post autor: Sionek »

Mes mógłby w sumie podążyć drogą Miuosha. Myślę, że odnalazłby się w takich muzycznych, czasem wielogatunkowych projektach jak robi to Miuosh. W środowisku nie ma już czego szukać na dobrą sprawę, ale nie znaczy to, że nie ma świata poza hip-hopową bańką. Jest i da się tam nawet coś osiągnąć jako uchodźca od którego odwróciło się środowisko z którego się wywodzi.
Awatar użytkownika
Mietek

No + Mes umie w melodie, pięknie pokazał na Bukowskim że w taką nute męskie granie core potrafi przyjebać bez problemu.

Tylko w takim układzie byłby gorszy od Tedego, który robi disco polo dla nieśmiesznej beki jakby sam robił taką chujową muzykę na serio.

No ale może jemu się to podoba, nie wiem.
Awatar użytkownika
Karleone

To byłoby piękne zwieńczenie beefu - mes zmieniający gatunek niczym mgk po wpierdolu od Eminema niegdyś idola (idealna analogia bo mes się jarał młodym tede)
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Ty robisz sztukę ja robię show-biznes
Ty robisz sztukę, bo musisz - to przykre
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ