still lepsze - zresztą to follow up - no i nie mówi - kurwa dziwie sie sobie, że to tłumaczę - o sobie, że zbiera gile, tylko o oponencie
intruz czy inny obserwator dał tam raczej autodiss
Naprawdę szkoda, że Mes okazał się takim frajerem i dał się pokonać zasypaniem go słabymi numerami w imię zasady "byle jak, ale dużo i głośno".
Wystarczyłby jeden dobry, nie bardzo dobry, nie świetny, a po prostu dobry diss żebym uznał Mesa za ostatecznego zwycięzcę. No chyba, że to by sprawiło, że Tede by się przyłożył i też nagrał coś dobrego.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Bane pisze: ↑25 paź 2025, 18:42
Ludzie czują niedosyt, bo Tede mógł zabić bardziej.
a jak dla mnie wystarczy... epka lepsza niż myślałem, wiadomo że ludzie się ponakręcali z oczekiwaniami na niewiadomo co, ale Tede w sumie nic nie stracił i zrobił biznes i taka jest prawda, panowie tu liczą na mesa że odpowie, ile już tygodni, no i co, i sobie czekają, mes tylko głupka z siebie zrobił, może i ma lub miał potencjał ale fakty są jakie są, nie ma co żyć iluzją o skillach mesa, a jeszcze zobaczymy jak coś nagra, i znów będzie tańczył i gibał sie na klipie jak pizda bo jakoś w tą stronę go pogięło ostatnio
"nie każdy to rozumie, myślą że mi odjebało już
gdy rok po wyjściu ze szpitala rozjebałem bmw
żebra połamane, kręgosłup wyposażony w stal
dwa razy umarłem, żeby poczuć życia smak"
Mnie w sumie też starczy. O ile Tede nie zmyślał, że może naprawdę pogrążyć Mesa (cały czas biorę pod uwagę, że może mijać się z prawdą nie bez udziału świadomości), w sumie na co mu to? Nie wiadomo, co taki Mes może później odjebać komuś albo sobie.
Sivestro pisze: ↑25 paź 2025, 18:59
gólnie wydaje mi się że trochę niektórzy wypierają tu punche Tede
To przez brak delivery. Delivery jest królem. Myślałem że w beefie tekst, ale ten beef mi uświadomił że nie, że w beefie też najważniejsze jest delivery. Dlatego dzisiaj jak usłyszałem "diss" Maty na Krychowiaka, to stwierdziłem, że to jest to mocniejsze w wyrazie niż cała ta epka Tedego.
Też nie zgadzam się z tym że Tede dał mało punchy. Nie wiem jakie wy macie oczekiwania..
W tych wszystkich trackach jest od chuja punchy. Co chwilę coś cieszy ucho na tej epce. Bardzo mało jest wypełniaczy, wszystko kierowane na mesa, poza takimi victory lapami jak wyrocznie, co jest dobiciem truchła czy ijo ijo co jest chujem w dupę bo mes lubił oryginalny track z tym bitem i bije pianę o policję a ten nawija że sobie robi z nimi foty
no dobra, ale czynniki obiektywne sprawiły problemy z delivery - jacek nie jest w stanie wyraźnie rapować i rapuje jak się da.
wracając do analogii z Pawełem Brożkiem to tede to trochę jak piłkarz bez nogi, a i tak mes rozjebon.
No oczywiscie forum przesadza i tkwi w bledach poznawczych, ze jak nie ma dojebanych panczy - to nie ma zadnych. Na rzepolaka wystarczylo, ale i tak najbardziej uniwersalną prawdą tego bifu jest to, ze suka robi byle jak
Dwoch bardzo utalentowanych, podstarzalych raperow, jeden nieco obłąkany, drugi skoncentrowany na feedowaniu mariuszuw z brajton okazyjnie przebywajacych w sierpniu w mielnie - to i tak byl niezly beef
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
gods bidness pisze: ↑25 paź 2025, 20:18
To przez brak delivery. Delivery jest królem. Myślałem że w beefie tekst, ale ten beef mi uświadomił że nie, że w beefie też najważniejsze jest delivery.
Delivery + też to, o czym pisałem wiele stron temu, a mianowicie, że Tede musiał się też sam hamować, bo był obsrany Mesa, dlatego np. z remixu "69" wyjebał wszystkie pancze o napierdalaniu się/wpierdolu, a w "Drimlajnach" - "ty naprawde chcesz bić mnie, myślałem, że to rap jest i bijemy się lirycznie", więc ten vibe wydygańca też trochę przyćmił jego "bitewność". No i ten głos/barwa, to jednak nie jest ten wkurwiony Tede z czasów beefu z P81 czy nawet z beefu z Ryśkiem
Jak Tede zapowiedział EP-kę i zajebanie domeny Mesowi, to od razu uciekał samolotem z Polski
Pomimo tego że Tede niby przednie się bawi w tym beefie, to wydaje mi się że z wiekiem już mu się odechciało konfliktów i jechania na ostro dlatego ten kaganiec założony podczas pisania
Albo otwarta sprawa ma coś do tego, jeszcze Mes by mu założył sprawę za karalne groźby
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Bo 64 lajny to jeden z niewielu faktycznych dissów w tym beefie, ale poziomem w porównaniu z innymi beefami Tedego to stoi bardzo nisko
Dodano po 41 sekundach:
Mam wrażenie że już 10 raz powtarzamy tematy dyskusji o tym beefie w tym temacie, nic dziwnego że moderacja zamknęła temat, mam dosyć
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK