Football Manager

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Dzonson

Re: Football Manager

Post autor: Dzonson »

No i bardzo kurwa dobrze, teraz sobie ogramy ligi a jak będzie bliżej lata to se każdy odpali repry i będzie tak, jak należy.
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

wracam do dyskusji z poprzedniej strony,
Ja zacząłem od starych CMow, i potem FM2006. Jeszcze była Liga Polska Manager i jakieś poboczne symulatory, w które grałem z przyjacielem na jednym kompie :oops:
Mnóstwo napierdalałem w 2007 i 2008, do której chyba mam największy sentyment. Piękna skórka, słynna klątwa 2 sezonu :lol:, sporo sejwow i też mam screeny z tych karier gdzieś na dysku, nwm po co, ale są.
Nostalgia max, ja byłem wtedy gimbem i kulałem kasę trochę czasu żeby kupić oryginał, jak dobrze pamiętam, na wycieczce szkolnej we Wrocławiu (bodajże Pasaż Grunwaldzki, Empik).

Co to w ogóle były za czasy. CMRev hulał w najlepsze i były chyba 3 żyjace fora gdzie ludzie opisywali kariery, taktyki, poznawali się, sporo ludzi szło znaleźć do gry online.
Z typami się na gadu gadu jeszcze gadało :bowdown:

Potem Fm09 nie dziwgnal mi komputer (to jest w ogóle rozjebany fakt, że ta seria ma 3D od 16 lat, a nadal to wygląda OKEJ xd)
Maniaczylem odsłony 06-13 (poza 09), potem przerwa i jakieś pojedyncze podejścia do 18,19, 21, które totalnie mnie nie wciągnęły bo było mnóstwo transferów totalnie z dupy i byłem zszokowany brakiem "suwaczków".

Ostatnio inspirowany rozmową z kumplem wróciłem do serii i przysiadłem do 24. Ode mnie leci props za REALIZM. Transfery z Arabią wyglądały naprawdę legit, kto mógłby spierdolić ten spierdalał. No i fajnie jest oddane to jak się zmienił futbol pod kątem wieku. Teraz masz 34-35 latków którzy dowożą mega poziom i są jeszcze warci dobre siano, a kiedyś ziomki po 30 to truchło straszne. Tak samo mam wrażenie że młodemu talentowi trzeba dać więcej pograć żeby się rozwinął i był kosiorem. Może mylnie, ale chyba kiedyś kupowałes łebka z dobrym PA i od początku grał zajebiście.

Kilka randomowych przemyśleń z przygody z serią, może hot tejki, może oczywistości, może bzdury, ale się podzielę:

- nic nie daje większej przyjemności w grze niż stworzenie szczelnej obrony, utrzymanie wyniku i zabranie zabawek ryalowi.
miałem taki motyw kiedyś w Rennes że na przekór wszystkim raportom, wymyśliłem sobie Jace Góralskiego i stworzulem taktykę z nim jako Ryglem defensywy do obrony korzystnego wyniku w ostatnich 35 min. ponad 90% spotkań wybronione na pewno. W tych starszych wersjach (do 13) miałem przygotowany wariant na finały że wychodzę superofensywnie, jak strzelimy 1-0, to się zamykamy. Wygrałem od chuja finałów 1-0 z premedytacją i uśmiechem na twarzy

- talenciaki; zawsze jest gość z którym grasz jak na kodach. Byli tu wspominani Gabriel Troje, Bogdan Stanciu, Freddy Adu, Guarin, Nicolas Millan, Miguel Veloso. Ja mam wspomnienie że Javier Pastore, nie pamiętam dokładnie kiedy ale chyba jak już był w Palermo, to w tych wersjach 11-12-13 on robił jako SPO 25+goli 25+asyst w sezonie i jeszcze zawsze w kluczowych meczach grał top. W każdej wersji jest mniej oczywista nacja która wypuszcza kotów z taśmy produkcyjnej. Była Rumunia, Serbia, jest Chorwacja. Mam takie wspomnienie że w FM 06-08 (chyba na bazie braci Hlebow), Białoruś dawała pojebanych gości. Sergiey kislak (?), ściągało się go do ekstraklasy, ładował z 15 goli z rzutów wolnych i zaraz odchodził do większych klubów.

- Zawsze mnie wkurwiały killer taktyki i nigdy nie używałem czy nie spróbowałem. Żadnych killer rogów, nic takiego. Props dla wariatów którzy testują algorytm, co się da i takie rzeczy wykminiaja, ale ja w ogóle przez to opuściłem community żeby nie ułatwiać sobie gry. To samo z talenciakami. Zobaczysz nazwisko, zasugerujesz się, sprawdzisz i zaraz chcesz typa kupić, który byłby totalnie nieoczywistym wyborem. Chyba tylko obserwuję profil na TT 'out of context', no bo memy są śmieszne dla mentalnego boomera :lol:

Teraz kumpel mi mówił że wszyscy wiedzą że wystarczy ustawić 4231, gegenpress i se wygrywasz na luzaku. Ja tlukałem cały czas 442 narrow i zmodyfikowana verical tikitake z dość konswerwatywnym podejściem do pressu.

- co jest lekko irytuajce, że po kilku grach masz sprawdzonych gości (updajty transferowe trochę to zmieniają, no ale lubisz wracać do tych samych nazwisk)
Ja lubię mieć Polaka w drużynie i w FM24 zauważyłem że bez jakiegokolwiek problemu idzie wyciągnąć w pierwszych sezonach Grabare z Wolfsburga, który zostaje w przyszłych latach takim TOP10 bramkarzem w grze.

- smutny tejk jest taki że jak grasz w top 5 ligach i masz jakaś tam kasę to wystarczy obserwować drużyny i akademię river plate, boca, slavia/sparta praga, dynamo zagrzeb, ajax, sporting, Benfica, odrzuty z La Masia i cantery Realu Madryt, które mogą mieć ciężko się przebić i wyciągasz co okienko super skurwieli, masz zwycięski team.

- największym mitem wg mnie jest wyciąganie drużyn z niższych lig. No spoko, fajna przygoda i dobra zabawa na kilka sezonów, można pograć swoim lokalnym klubem. Daje to frajdę, ale jest szalenie łatwe. W każdej wersji w która grałem, brało się klub z najniższej ligi i kupowało piłkarzy totalnie słabych technicznie, ale przywyzszajacych fizycznie dany poziom. Wrzucałes grę szeroko, szybkim tempem, bezpośrednie podania, wysoka obrona i co sezon awans aż do najwyższej ligi, zero wyzwania.

- w moim rozumieniu piłki nożnej - liga mistrzów to jest Holy Grail, nic tego nie zmieni. I zazwyczaj po zdobyciu LM odechciewało mi się grać. Zapierdoliłem mnóstwo sejwow z jakimś słabym klubem z lig top 5, np zaczynającym od drugiej ligi, albo przewidywanym do spadku, w tym 5-6 sezonie wygrywasz LM i zajawką spada, nie chcę się już grać.

- props że gra dostosuję się do aktualnych trendów w futbolu, ale ja muszę się przyznać że wahadłowymi i asymetrycznymi formacjami grałem długo zanim to było modne. Często zaczynam domyślnie od 5 obrońców i 1 napastnika, żeby po kilku sezonach grać już 3 środkowych napastników z różnymi rolami.

- To też mnie lekko irytuje to że ustawiając domyśle strategię jest zdecydwanie latwiej. Fajnie że dali te opcję, to był krok do przodu i rozwój, ale daje ci to szablon dostowany pod algorytm i jest łatwiej wygrywać. Mam wrażenie że jak chcesz coś zmienić i poprawić pod personalizację walorów piłkarza, to będzie gorzej xd

- kolejny mit, 1000x się spotykałem z tekstem że dostosowujesz taktykę do tego co masz w klubie / no nwm, ja tam mam zawsze jakiś określony pomysł i model gry, i nawet w biednych klubach idzie w dwa okienka totalnie przemodelować zespół do tego co chcesz grać. Jak są słynne wyniczki to i zarząd zaraz zmienia narrację, że już nie trzeba grać z kontry, albo wykorzystywać SFG

- gra w egzotycznych ligach jest spoko żeby poznać tam piłkarzy, nazwy stadionów, herby. Super zabawa, ale łatwo jest być dominatorem na rynku krajowym. Oczywiście props dla świrów co potrafią po iluś latach wygrać LM jakimś zespołem z Malty, Islandii, czy Szwecji, ale z ogarniętym skautingiem itd zjadanie lokalnej ligi jest szybkie i nudne.

- teraz zajebałem karierę Cadiz chyba 14 sezonów i to jest jedną z dłuższych karier na tyle lat gry. Zazwyczaj mi się trochę odechciewa jak już nie ma znajomych twarzy i tylko newgeny. Po 10 sezonach wypierdala tyle newgenów wszędzie że z każdym budżetem idzie zmontować zajebisty skład, co no jest normalne w futbolu, ale ja jak już dominuje co się da i brakuje prawdziwych piłkarzy to nie chcę mi się zmieniać klubu i coś tam budować nowego.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Sporo osób pewnie zaczynało od legendarnego CM 01/02. Sam zagrywałem się w niego wiele lat za gówniarza, bo sprzęt nie pozwalał na lepsze FM. Nowy komp zbiegł się z wydaniem FM 08 i popłynąłem. Ta wersja przez wiele lat była super patchowana składami i ligami. Uwielbiałem grać kadrami. W 08 świetnie grało się Białorusią, miała kilka fajnych piłkarzy, a przejście trudnych eliminacji dawało satysfakcje. Polakami też grywało się, w jednej karierze odjebało się na maksa. Polskie updejty z cmrev potrafiły trochę podrasować polskich piłkarzy, ale wiadomo bez większej przesady. Pod moimi rządami z Lewandowskiego zrobiłem mistrza świata, mistrza europy, a na koniec zabrałem go na IO żeby jebnął złoto. :lol:
Co ciekawe w tej karierze po mistrzostwie świata odszedłem z kadry. Przejął Nowak i obronił tytuł. :bag: Nowak odszedł w chwale, a ja wróciłem do kadry i jebnąłem złoto ME i IO. xd

Tutaj mój stary wpis z wykopu propo tej kariery:
Spoiler
Powracając jeszcze tak do legendarnego Fm 08 to z Polską miałem jedną z fajniejszych karier, gdzie wygrałem wszystko co można było. Szkoda, że zachował mi się tylko jeden screen. To było pierwsze mistrzostwo świata zdobyte przez naszych. Wtedy jeszcze Salamon grał ofensywnego pomocnika. Pamiętam do dziś jaki miałem problem przed finałem, bo wykartkował mi się podstawowy środek obrony Glik-Perquis. W finale zagrałem z Wawrzyniakiem i Lukasem Sinkiewiczem (ten z Bochum, wtedy miał niezłe atrybuty) na środku. Zabijcie, ale nie wiem kto grał na lewej stronie wtedy Xd.

U siebie na Euro odpadłem z Rosjanami po wyjściu z grupy grając kurwa w Kijowie. Super organizacja gry. Wtedy odszedłem prowadzić upośledzonych Anglików.

Drugie mistrzostwo obronili już beze mnie co jeszcze jest bardziej absurdalne ( ͡° ͜ʖ ͡°). Wtedy prowadziłem Anglię i szybko odpadłem z Argentyną w 1/8.

Nowak odszedł w chwale do Schalke 04 zabierając ze sobą swojego ulubieńca z kadry Rzeźniczaka. Znowu przejąłem kadrę i wygrałem ME (zlałem Szwedów w finale) oraz IO. Lewego zabrałem na Igrzyska, żeby miał komplet medali. Potem przyszły kolejne mistrzostwa świata, ale większość moich podstawowych zawodników była stara i myślała raczej o sportowej śmierci niż o dobrej grze. Nowych ciekawych newgenów nie mieliśmy to i odpadliśmy z Meksykiem w 1/8.
Rozjebała mnie wtedy sytuacja, gdzie w 1/4 na Euro 2012 grałem z Ruskimi w Kijowie. xdd

Finał MŚ 2010
Spoiler
Obrazek
Tutaj screen Rzezniczaka, gdzie ma złoto MŚ 2014 xd
Spoiler
Obrazek
W późniejszych wersjach również grywałem Polakami i udawało się jebnąć jakieś złoto. Z mocnymi rywalami uwielbiałem murowanko, walnąć pięciu obrońców i wygrać po jednej kontrze jak Czesiu.

Ostatnio inspirowany rozmową z kumplem wróciłem do serii i przysiadłem do 24. Ode mnie leci props za REALIZM. Transfery z Arabią wyglądały naprawdę legit, kto mógłby spierdolić ten spierdalał. No i fajnie jest oddane to jak się zmienił futbol pod kątem wieku. Teraz masz 34-35 latków którzy dowożą mega poziom i są jeszcze warci dobre siano, a kiedyś ziomki po 30 to truchło straszne. Tak samo mam wrażenie że młodemu talentowi trzeba dać więcej pograć żeby się rozwinął i był kosiorem. Może mylnie, ale chyba kiedyś kupowałes łebka z dobrym PA i od początku grał zajebiście.
Ta w fm 08 zawodnik po 30 szedł na śmieci, poza paroma kotami jak Messi, CR czy Silva nie opłacało się trzymać takich zawodników. Atrybuty wytrzymałościowe zjeżdżały straszenie w dół.
Kalom

Post autor: Kalom »

Robert Aqcuafresca :oops: pamiętam jak swego czasu co niedziele w Cafe Futbol był grzany temat jego powołania do reprezentacji
gambler pisze: 18 paź 2025, 1:49 Teraz masz 34-35 latków którzy dowożą mega poziom i są jeszcze warci dobre siano, a kiedyś ziomki po 30 to truchło straszne.
za to rzeczywiście props, a dodatkowy za to jak rozwiązane jest podpisywanie nowych kontraktów z tymi starszymi zawdonikami, że na luzie zgadzają się na 1-2 letnie kontrakty + przedłużenie za mecze, bo pamiętam starsze wersje, gdzie 33 latkowie przychodzili i chcieli podpisywać 5-letnie kontrakty xD
gambler pisze: 18 paź 2025, 1:49 - nic nie daje większej przyjemności w grze niż stworzenie szczelnej obrony, utrzymanie wyniku i zabranie zabawek ryalowi.
pełna zgoda dlatego irytowało jak niektóre wersje słyneły z hokejowych wyników, 24 pod tym względem jest nawet ok, ale i tak zdarzają się losowe straty goli po rozpoczęciu akcji z autu przez rywala albo rożnych
gambler pisze: 18 paź 2025, 1:49 Teraz kumpel mi mówił że wszyscy wiedzą że wystarczy ustawić 4231, gegenpress i se wygrywasz na luzaku.

to po prostu gegenpress jest op (kontrpress+aktywacja pressingu na full), 4241 i 424 najlepiej na tym benefitują, bo korzystają z dwóch defensywnych co pozwala w miarę solidnie się zabezpieczać i jednocześnie atakować, ale to działa w każdej formacji
gambler pisze: 18 paź 2025, 1:49 - smutny tejk jest taki że jak grasz w top 5 ligach i masz jakaś tam kasę to wystarczy obserwować drużyny i akademię river plate, boca, slavia/sparta praga, dynamo zagrzeb, ajax, sporting, Benfica, odrzuty z La Masia i cantery Realu Madryt, które mogą mieć ciężko się przebić i wyciągasz co okienko super skurwieli, masz zwycięski team.
dlatego trzeba samemu się ograniczać, ja od lat gram z założeniami, że nie wydaje więcej niż 30 baniek na pojedynczy transfer i utrzymuje co najmniej połowę drużyny krajowych piłkarzy, a preferowalnie tak 3/4
gambler pisze: 18 paź 2025, 1:49 - kolejny mit, 1000x się spotykałem z tekstem że dostosowujesz taktykę do tego co masz w klubie
no to już chyba takie normickie pierdolenie ludzi co za bardzo wczuwają się w menadżersko immersje XD
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

I co, jak wasze nastawienie do FM 26? Ktoś jest napalony, kupuje od razu jak będzie premiera? Coś klikacie w FM 24 jeszcze? :D Ogólnie, jak się zapatrujecie na tę nadchodzącą premierę?
Kalom

boże ten interfejs

beta w czwartek

wygląda na to że zrezygnowali z atrybutów trenerskich
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

strasznie skomplikowany ten ekran taktyki mi się wydaje

wszystko po to żeby i tak działąło 4231 gegenpressing
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

trez pisze: 18 paź 2025, 10:33 W 08 świetnie grało się Białorusią, miała kilka fajnych piłkarzy, a przejście trudnych eliminacji dawało satysfakcje. Polakami też grywało się, w jednej
no to wraca do mojego posta że chyba na bazie braci Hleb, sporo talentów wypływało.
był taki ziomek Sergey Kislak co napierdalał rzuty wolne czy mi się coś pojebało? nie mogę go wygooglowac

i faktycznie było tak że Aquafresca brał normalnie polski paszport i był jednym z najlepszych napastników w grze xd

Kalom pisze: 18 paź 2025, 13:35
gambler pisze: 18 paź 2025, 1:49 - smutny tejk jest taki że jak grasz w top 5 ligach i masz jakaś tam kasę to wystarczy obserwować drużyny i akademię river plate, boca, slavia/sparta praga, dynamo zagrzeb, ajax, sporting, Benfica, odrzuty z La Masia i cantery Realu Madryt, które mogą mieć ciężko się przebić i wyciągasz co okienko super skurwieli, masz zwycięski team.
dlatego trzeba samemu się ograniczać, ja od lat gram z założeniami, że nie wydaje więcej niż 30 baniek na pojedynczy transfer i utrzymuje co najmniej połowę drużyny krajowych piłkarzy, a preferowalnie tak 3/4

props, to ładne wyzwanie, szczególnie że po kilku sezonach pewnie masz ten hajs, a najlepsi chodzą za 150-200mln luźno.
ja kiedyś starałem się jak najwięcej grać piłkarzami krajowymi, albo rozwijać akademię i mieć z 2-3 wychowanków. No i lubię mieć zawsze jakiegoś Polaka (a nasi też z reguły dowożą w tej gierce).
Kalom pisze: 18 paź 2025, 13:35 no to już chyba takie normickie pierdolenie ludzi co za bardzo wczuwają się w menadżersko immersje XD
tak, ale ja po prostu ten tekst tyle razy słyszałem na forach ze jprdl :lol:

jeszcze co do tego wieku piłkarzy to poprawcie mnie, ale mam wspomnienie że kiedyś kupowałeś same talenciory, jeszcze do szlifu i od razu do pierwszego składu - średnia wieku 22 lata i wszystko wygrywali :dunno:

teraz ewidentnie doświadczenie i w pełni rozwinięte staty robią robote. Dobrze jest mieć zbalansowany wiekowo skład i piłkarzy po 30.
z młodymi też trochę to dłużej trwa i więcej wypożyczeń do pewnej gry trzeba ogarniać.

fifi pisze: 19 paź 2025, 15:13 I co, jak wasze nastawienie do FM 26? Ktoś jest napalony, kupuje od razu jak będzie premiera? Coś klikacie w FM 24 jeszcze? :D Ogólnie, jak się zapatrujecie na tę nadchodzącą premierę?
ja mam kupione, ale raczej odpuszczę granie w Betę i pewnie pierwszy czas żeby przysiąść będę miał od połowy listopada.

Kusi coś w Polsce pograć od 1 ligi, ale nwm kim.
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

gambler pisze: 20 paź 2025, 20:44 no to wraca do mojego posta że chyba na bazie braci Hleb, sporo talentów wypływało.
był taki ziomek Sergey Kislak co napierdalał rzuty wolne czy mi się coś pojebało? nie mogę go wygooglowac

i faktycznie było tak że Aquafresca brał normalnie polski paszport i był jednym z najlepszych napastników w grze xd
Był, był. W obronie był zajebisty Kirill Pavlyuchek. Do tego jeszcze inne talenciaki jak Afanasiev, Putsilo czy Skavysh.
Awatar użytkownika
joey

gambler pisze: 18 paź 2025, 1:49 - kolejny mit, 1000x się spotykałem z tekstem że dostosowujesz taktykę do tego co masz w klubie / no nwm, ja tam mam zawsze jakiś określony pomysł i model gry, i nawet w biednych klubach idzie w dwa okienka totalnie przemodelować zespół do tego co chcesz grać. Jak są słynne wyniczki to i zarząd zaraz zmienia narrację, że już nie trzeba grać z kontry, albo wykorzystywać SFG
ja dla odmiany wyłączam pierwsze okno transferowe (czy nie uczestniczę w nim po zmianie klubu) i gram przynajmniej rundę z tym, co "zastałem" na wejściu, bo oprócz kwestii immersyjnych lubię sobie przejrzeć kadrę, zanim zacznę kombinować. zresztą, to też okazja na podbicie wartości tych, których chcę się w końcu pozbyć
trez pisze: 20 paź 2025, 22:24 Był, był. W obronie był zajebisty Kirill Pavlyuchek. Do tego jeszcze inne talenciaki jak Afanasiev, Putsilo czy Skavysh.
to w ogóle świadczy o profesjonalizacji researchu na przestrzeni tych kilkunastu lat. nie pamiętam, czy to był na pewno FM08, ale z BATE pamiętam Brazylijczyka Bressana z kosmicznymi atrybutami, a który w rzeczywistości grał tam ze straszną nadwagą i potem trafił do niższych lig we Włoszech.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

joey pisze: 21 paź 2025, 21:30 ja dla odmiany wyłączam pierwsze okno transferowe (czy nie uczestniczę w nim po zmianie klubu) i gram przynajmniej rundę z tym, co "zastałem" na wejściu, bo oprócz kwestii immersyjnych lubię sobie przejrzeć kadrę, zanim zacznę kombinować. zresztą, to też okazja na podbicie wartości tych, których chcę się w końcu pozbyć
też tak robię, taka gra wymusza większą kreatywność i daje sporo frajdy, potem wychodzi jakaś śmieszna asymetryczna taktyka z dziwnymi rolami gdzie każdy z zawodników zamienia się ze sobą pozycjami. zresztą jak się gra słabszym zespołem to często opcje transferowe są ograniczone i trzeba brać zawodników, którzy są dostępnim, wolę wziąć na daną pozycję zawodnika z inną dominującą rolą/zestawem atrybutów ale lepszego, niż tego który pasuje pod system ale jest średni piłkarsko- w sensie np. potrzebuje skrzydłowego, który będzie schodził do środka i szukał strzałów ale kiedy na rynku pojawia się jakiś zajebisty retro-skrzydłowy, który nadaje się tylko do gry przy linii i dośrodkowań ale robi to świetnie, to wole trochę pokręcić korbkami w taktyce i jakoś go wkomponować.
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Mnie się chyba już totalnie znudziła 24. Jak włączam to po dwóch meczach już mam dość. Czekam na 26.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
2do5

Post autor: 2do5 »

zuperhero pisze: 21 paź 2025, 21:45 zresztą jak się gra słabszym zespołem to często opcje transferowe są ograniczone i trzeba brać zawodników, którzy są dostępnim
no to jest wręcz nieuniknione bazując na najświeższej aktualizacji, bo kiedy bierzesz zespół nie będący psg czy nawet jakimś west hamem masz lwią część okienka ustawioną odgórnie, a nierzadko cały budżet transferowy wykorzystany. ja forsując championship lub niższe ligi angielskie na przestrzeni ostatnich przygód z fmem rzadko kiedy mogłem sobie pozwolić na sensowne zakupy, bo pusto w sakiewce, ewentualnie nnamdi ofoborh z wolnego transferu i tyle, w przeciwnym wypadku trzeba kombinować handlując.
zuperhero

Post autor: zuperhero »

przy save'ie typu road to glory, to pewnie tak z 3/4 sezony mi zajmuje żeby zrobić pierwszy transfer gotówkowy hehe i to za jakieś frytki. tak to tylko wolne transfery i dodatkowo zazwyczaj budżet nie pozwala wziąć nawet gościa, któremu kończy się kontrakt, tylko trzeba pół roku czekać i liczyć że nikt go nie weźmie, żeby zszedł maksymalnie z żądaniami płacowymi i jeszcze wpierdalać jakieś dziwne bonusy nie do spełnienia, żeby tylko sztucznie zawyżyć wartość kontrakty XD
Kalom

klauzula odejścia w przypadku spadku ustawiona na 0

go big or go home :joint:
Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

Oglądaliście jakieś materiały dotyczące nowego FM'a? Zajawka rośnie, czy coś wam się wybitnie nie podoba?
Awatar użytkownika
Dzonson

Post autor: Dzonson »

Odpalałem filmik Claytsa ale za wiele się nie dowiedziałem. Chyba największa ekscytacja jest z tego, że odpalę aktualne składy, bez jebania z paczkami aktualnymi na dzień akurat taki i taki, nie wkurwi mnie data 2023 lipiec.
Najbardziej nakręcony jestem na budowanie taktyki na atak i obronę, to zdecydowanie.
Pussyhole fatter than a Benz with a body kit

RYM LAST FM
Awatar użytkownika
joey

beta o 21
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator