PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (2025)
Re: PRO8L3M - EX UMBRA AD LIBERTATEM (24.10.2025) [Zapowiedź]
Tym panom już podziękujemy
kurwa prawie starego zupą oplułem przy stole
Dodano po 5 minutach 18 sekundach:
ale notabene to już "Nicea" miała logo betclic w klipie, taco tez przewijal o betclicu na ostatnim albumie, tam jakies partnerstwo z 2020 jest grane bankowo

Taco o betclicku nawinął coś krytycznego, bodajże, że kumpel się uzależnil od tego i przewalił kupe kasy. No ale może to taki marketing w myśl zasady nie ważne, co mówią, byleby nazwy nie przekręcali.
- przedszkolanek
o betclicku nawijano także tutaj, od 1.33
w ogóle tyle tam namedropu, niech ktoś pokaże problemom, ale będą mieli pole do współprac
w ogóle tyle tam namedropu, niech ktoś pokaże problemom, ale będą mieli pole do współprac
przejebałeś pięć tysięcy na betclicu? weź pożyczkę w alior, byku
już chuj z tym śpiewaniem ale to jest grafomania niczym lokalne gimvusy ktore pierwszy raz się zkaochaly 
Zadziwiająco dużo propsów w komentarzach i tak, no kurde ludzie wszystko zeżrą bez kitu
Popi.jaku
Ja widziałem same hejty na yt pod tym Polsilver, co ty gadasz
no yt od jakiegośczasu już steruje komentarzami na podstawie algorytmu i dopóki tego ręcznie nie ustawisz "od najnowszych" to będzie ci podsuwał takie, które się wpiszą w twoją bańkę informacyjną.
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Niby skąd żydek wie, że akurat ten kawałek, który puściłem po raz pierwszy, nie podoba mi się? Czyta moje posty na ślizgawce?
- Pomiot_Liryczny
żebyś się kurwa nie zdziwił
Przekaz głęboki kurwa jak głębokie gardło

W ogóle mam podejrzenie że Oskar zbiera hajs na przeszczep tej małpiej mordy, stąd to parcie na hajs
- gods bidness
te dupy z polsiver grają tak chujowo i sztvzunie jak steez i oskar w swoich intro dialogach. powinny też nagrywać.
słychać wycie? znakomicie
przeproście widmo, PISTOLEEEET
przeproście widmo, PISTOLEEEET
777moneymaker też miało przecież wymowę negatywną
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Kurde bele, też sobie o tym jakoś wczoraj pomyślałem, że trochę czopka że Widmo po tych wszystkich kolejnych produkcjach zaczęło wyglądać jak naprawdę fajny album, a nie 50/50 cringe.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Bo bylo bardzo fajne, art brut 2 tez. spierdolili sie dopiero przy tym ostatnim ProXlemie i teraz to postepuje, zadnego naprawde udanego singla
właśnie widmo było pierwszym albumem gdzie zabawa formą zaczęła spychać na drugi plan treść
pamiętam jak płytka wyszła i zapuściłem ją z ziomkiem z wypiekami na twarzy akurat pijąc wódeczkę na wyjeździe i w drugim kawałku słyszę takie wersety
Widmo mimo wszystko było fajną płytką i miało swoje bardzo dobre momenty, a do takiego Crashtest wracam bardzo często - natomiast to był chyba powoli jakiś punkt zwrotny w tekściarstwie Oskara i z każdą kolejną płytą(poza Art Brut 2 gdzie jest dużo treściwych kawałków) odjeżdżał coraz dalej
pamiętam jak płytka wyszła i zapuściłem ją z ziomkiem z wypiekami na twarzy akurat pijąc wódeczkę na wyjeździe i w drugim kawałku słyszę takie wersety
to chyba pierwszy raz kiedy intuicyjnie poczułem, że to skręca w złym kierunku bo to nagromadzenie podwójnych bez żadnego związku ze sobą było czymś wcześniej niespotykanym u rapera problemDaj lód, na ulicy mam night club, blanty kręcę jak kite loop
Se podjeżdżam do drive-through, świnie mówią mi Art Brut
Robimy body art crew, pijemy, potem blant, szlug
Starczy zawsze mi na dwóch, oczy kurwa mać jak trup
Widmo mimo wszystko było fajną płytką i miało swoje bardzo dobre momenty, a do takiego Crashtest wracam bardzo często - natomiast to był chyba powoli jakiś punkt zwrotny w tekściarstwie Oskara i z każdą kolejną płytą(poza Art Brut 2 gdzie jest dużo treściwych kawałków) odjeżdżał coraz dalej
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
-
nobezprzesady
Dla mnie Widmo przezajebiste i często wracam, Art Brut 2 również bardzo lubię, ale już potem dramat i nie ma chyba ani jednego kawałka, który bym chciał słuchać w całości (z PROXL3M refren z Nicei mi siada), a jak spojrzałem na tracklistę z Fight Clubu, to po samych tytułach numerów bym nie domyślił się, że to PRO8L3M. Trudno mi w sumie znaleźć drugiego artystę albo zespół, który by w ostatnich latach zaliczył w moim rankingu taki regres, że wcześniej mógłbym 24/7 na słuchawkach trzymać, a obecnie ani jednej piosenki wysłuchać w całości nie jestem w stanie, bo taka chujnia.
(Art Brut 1 Remixed nie liczę do powyższego, bo jednak traktuję jako bardzo spoko projekt, no ale nie zupełnie nową płytę).
(Art Brut 1 Remixed nie liczę do powyższego, bo jednak traktuję jako bardzo spoko projekt, no ale nie zupełnie nową płytę).
- przedszkolanek
jeszcze ze dwa lata i przyznacie mnie rację, że fight club to dobry album i ciekawe przełamanie konwencji w stylu pop rap