[serial] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
-
masz_szluge_
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
grupa zadaniowa na HBO - poki co 2 odcinki, zapowiada sie spoko
- mlodyperkez
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
ostatnio mam faze na stare polskie seriale i nadrabiam wszystkie klasyki ktore za dzieciaka byly dla mnie zbyt nudne, a przynajmniej takie mi sie wydawaly:
glina - bardzo fajny serial o pracy gliniarza w wydziale zabojstw, vibe troche pitbulla vegi
odwróceni - czyli polskie departed (pies probujacy zinfiltrowac ganguchów, gangus ktory przechodzi na dobra strone i zaczyna wspolprace z policja
czterej pancerni i pies - wiadomo o czym, uwazalem ze warto nadrobic i nie zaluje, fajnie opowiedziana historia kilkorga przyjaciol. oczywiscie z przymknieciem oka na ruska propagande. no i wiadomo pola raksa
alternatywy 4 - jak ktos lubi bareje to sie nie zawiedzie. krzywe zwierciadlo tamtych lat, mozna sie posmiac nawet dzisiaj
janosik - dla samej muzy i zdjec warto
ekstradycja 1/2/3 - prekursor serialu i gliniarzu, klimat gliny i pitbulla, zajebista rola Marka Kondrata
kazdemu z tych seriali dalbym 8/10 w swojej kategorii i jak ktos tak jak ja odkladal te 'klasyki' to jak najbardziej polecam sprawdzic
glina - bardzo fajny serial o pracy gliniarza w wydziale zabojstw, vibe troche pitbulla vegi
odwróceni - czyli polskie departed (pies probujacy zinfiltrowac ganguchów, gangus ktory przechodzi na dobra strone i zaczyna wspolprace z policja
czterej pancerni i pies - wiadomo o czym, uwazalem ze warto nadrobic i nie zaluje, fajnie opowiedziana historia kilkorga przyjaciol. oczywiscie z przymknieciem oka na ruska propagande. no i wiadomo pola raksa
alternatywy 4 - jak ktos lubi bareje to sie nie zawiedzie. krzywe zwierciadlo tamtych lat, mozna sie posmiac nawet dzisiaj
janosik - dla samej muzy i zdjec warto
ekstradycja 1/2/3 - prekursor serialu i gliniarzu, klimat gliny i pitbulla, zajebista rola Marka Kondrata
kazdemu z tych seriali dalbym 8/10 w swojej kategorii i jak ktos tak jak ja odkladal te 'klasyki' to jak najbardziej polecam sprawdzic
[serial] Co to ja ostatnio widziałem
Aż dziwne, że tematu nie ma. No to jest.
Re: [serial] Co to ja ostatnio widziałem

wiadomo, sa gusta i gusciki (ja sie w one battle after another nie wkrecilem
Kulawe konie - szpiedzy w stylu Monty Python plus Gary Oldman z przekozackiej odsłonie
polecam
Obejrzana ostatnio Aniela na Netflixie, jak dla mnie kolejny bardzo udany po Artystach serial ze scenariuszem Demirskiego.
Jest nawet Mata dostający wpierdol
Jest nawet Mata dostający wpierdol
Spoiler
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Kulawe Konie też props ode mnie. Apple TV ostatnio napierdala świetnymi serialami jak złe.
Jestem już po seansie całego sezonu Glina. Nowy rozdział i euforia po pokazie pierwszego odcinka trochę odpadła. Jednak oglądanie na dużym ekranie sporo dodaje. Z perspektywy fana pierwszych dwóch sezonów - wciąż ogląda mi się to dobrze, ale na Boga, zrobili tylko 6 odcinków i nasi ekranowi milusińscy nawet do końca nie zdążyli się rozkręcić. Na plus na pewno Młoda - Nela Maciejewska (prywatnie córka Pilaszewskiej i scenarzysty serialu) prezentuje się doskonale i ma naprawdę fajnie napisaną bohaterkę, o której niewiele wiemy, poza tym, że zapewne tęskni za waleniem dziada ze swoimi ziomkami z paryskich blokowisk.
Trzy pierwsze odcinki machnął Władysław Pasikowski ze swoją operatorką, a trzy kolejne to już reżyseria Dariusza Jabłońskiego i jego operatora, co widać na ekranie. Jak byłem na spotkaniu prasowym, to wszyscy dookoła mówili, że ostatnie odcinki lepsze, sprawniejsze, ciekawsze, ale dla mnie - mimo, że pokazują bardziej przyziemne historie - jest w nich wiele więcej absurdalnych rozwiązań scenariuszowych oraz zwyczajnych głupotek, gdzie często łapiesz się za łeb i pytasz: serio? xD Pasikowski jednak czuje tę opowieść i tych bohaterów, dlatego dla mnie jego epizody są bardziej stylowe. Inna sprawa, że całość pod względem obrazu jest tak sterylna, że o tej chropowatości i syfie, którą charakteryzowały się pierwsze dwa sezony serialu, możemy zapomnieć. Tutaj obrazowo nie wychodzimy poza standard innych telewizyjnych czy streamingowych kryminałów.
Ale podczas seansu bawiłem się całkiem nieźle, chętnie zobaczyłbym kolejne odcinki.
Trzy pierwsze odcinki machnął Władysław Pasikowski ze swoją operatorką, a trzy kolejne to już reżyseria Dariusza Jabłońskiego i jego operatora, co widać na ekranie. Jak byłem na spotkaniu prasowym, to wszyscy dookoła mówili, że ostatnie odcinki lepsze, sprawniejsze, ciekawsze, ale dla mnie - mimo, że pokazują bardziej przyziemne historie - jest w nich wiele więcej absurdalnych rozwiązań scenariuszowych oraz zwyczajnych głupotek, gdzie często łapiesz się za łeb i pytasz: serio? xD Pasikowski jednak czuje tę opowieść i tych bohaterów, dlatego dla mnie jego epizody są bardziej stylowe. Inna sprawa, że całość pod względem obrazu jest tak sterylna, że o tej chropowatości i syfie, którą charakteryzowały się pierwsze dwa sezony serialu, możemy zapomnieć. Tutaj obrazowo nie wychodzimy poza standard innych telewizyjnych czy streamingowych kryminałów.
Ale podczas seansu bawiłem się całkiem nieźle, chętnie zobaczyłbym kolejne odcinki.

żenujące są te rapowe sceny ale mocno zaśmiane z rozjebusa maty
Śnieg Garbatym Nosom
ależ dobrze bawiłem się przy Task, siedem odcinków, satysfakcjonujące zakończenie, aktorsko dowieźli, znajome mordy na ekranie (Jamie McShane aka Cameron Hayes z Sons of Anarchy), polecam wszystkim
- ConeyIsland
ej joł propsujecie ten "Task" tutaj to powiedzcie mi kolegowie, to jest bardziej FBI pościgi skurwysyny open up, open up!!11 czy raczej zabili go i uciekł i jest kryminał??
- ConeyIsland
ok dzięki dodaję do listy
task fajne, takie 7/10
Halt and Catch Fire - bardzo spoko, retro klimat, komputery a ja lubie komputery to mi sie podobalo
Zacząłem oglądać power 50 centa bo dodali na netflix i pierwsze odcinki zajebiste nawet
- mlodyperkez
a ja dalej lece starociami ostatnimi czasy, aktualnie jestem po kilku odcinkach "07 zglos sie" i ciezary widzowie, nie wiem czy to nie bedzie 1 serial ktory odpuszcze i nie obejrze calosci xD nie wiem, gra aktorska, ten glowny aktor co gra Borewicza, sa tak kurewsko drewniani ze ja pierdole, autentyk ciezko sie to oglada. do tego raczej nie ma wiekszej fabuly tylko typowy procedural, co odcinek inna historyjka. ogladal to ktos? rozkreci sie jakos? bo po takim Glinie czy Ekstradycji to na smietnik ten serial. No ale jednak ma spora rzesze fanow i probuje to skumac.
Po co nam dwa takie same tematy o obejrzanych serialach?
moim zdaniem bardzo niedoceniona pozycja. świetny rzut oka na Warszawę i "miasto" tamtego okresu + dobrze napisane postacie i niezła gra aktorska. natomiast 07 jest dobre do oglądania na wyrywki moim zdaniem - tam jest kilka bardzo dobrych odcinków (wręcz klasyków) i cała masa przeciętnych, więc w połączeniu z tym jak to się zestarzało (a zestarzało się średnio, nie czarujmy się), może zniechęcać
trójkąt bermudzki wola mokotów