Atypowy – pierwszy album studyjny polskiego rapera Mateusza Szpakowskiego pseud. Szpaku. Wydawnictwo ukazało się 19 października 2018 roku, nakładem wytwórni B.O.R. Records. Producenci nagrań to: Kubi Producent, Michał Graczyk, Deemz, Got Barss, Megot, PSR, D3W, Deckster i Rutkovsky.
OKŁADKA
Fajnie że cały ten spam gosicnkami i wyskakiwanie lodówki zamknął spójnym dobrym albumem na które zostawił w zasadzie co najlepsze. A teraz tą ciszą sprawia że czekam na nowe rzeczy i jestem ciekawy jak udzwignie status ścisłej czołówki mainstreamu
Dokładnie, dobrze prowadzi swoją karierę, wbił się, pokazał co potrafi, zyskał na tym bardzo dużo i wiedział kiedy zrobić przerwę. Teraz pozostaje tylko czekać na nowe rzeczy, liczę, że będzie to jeszcze większy rozpierdol, poprzeczka jest na przejebanym poziomie.
jajca, wtedy, kiedy wyszedł ten kawałek (lato 2018) jedynym konfidentem na czerwonym dywanie był Tomasz Oświeciński vel Strachu i to do niego są te wersy. Natomiast o konfidenctwie Soboty, który też grał w gniotach Vegi nie było nic wiadomo. Teraz można też do niego to odnieść i myślę, że Szpaku z taką interpretacją/nadinterpretacją by się nie kłócił.
Momentami za bardzo wyje jak na moje uszy, ale ogólnie zaskakująco dobry album, szczególnie jak na taki polski emo rap (nie przepadam za tym nurtem). Najbardziej mi podszedł track z Włodim, zajebisty feat, Szpaku imo zjedzony. To jest chyba ostatni dobry materiał Szpaka.
podbiłeś temat i dzięki temu wczoraj sobie sprawdziłem te płyte. bardzo emocjonalne bangery, będę wracał, ale ten numer Nieważne to jest już wyższy rozpierdol, piękny track
TdW pisze: ↑11 gru 2019, 23:28
Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Mój styl życia to Piątkowo
Twój styl życia to chujowo
"Paluch nie żyje. Pierwszy raz pisze prasa
Nie znam, nie słuchałem. Hehe, haha!
Bardzo dobrze kurwa. Mniej jednego łaka
Sprzedał milion płyt? Hehe, haha!"