Sportowy Offtopic
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Sportowy Offtopic
ja pierdole, akurat wykupiłem dostęp do pakietu miesiąc temu
czy sytuacja z halami sportowymi jest aż tak tragiczna w Warszawie że zbudowanie nowej to wielki big deal? bo cały feed zajebany że w Warszawie halę budujo na całe 6k xD jakby conajmniej nowy narodowy stawiali, podejrzewam że warszawocentryzm wjechał w redakcjach dość mocno ale słucham bardziej zorientowanych, bo wielkość do jakiegoś Płocka czy KIelc pasuje bardziej
Spytałem się znajomego, który hobbystycznie rozwija się jako trener sportu halowego w Warszawie i powiem tak: jest jeszcze gorzej, niż myślisz. Gdy chciał znaleźć halę na prowadzenie zajęć dla nowej grupy, udało mu się po skontaktowaniu się z 26 (!) obiektem.
Brak takich hal zabija potencjał do jakichkolwiek grup rekreacyjnych dla dzieciaków, które chciałyby się po prostu poruszać, złapać bakcyla. Kluby ledwo upychają grupy sportowe (np. ukochana ma jako klub wielosekcyjny wszystkie zajęcia halowe realizuje w wynajmowanych obiektach), a efekt jest taki, że w dwumilionowym mieście nie masz zajęć rekreacyjnych dla nastolatków.
Pod względem sportu stolica Polski i tak wygląda dziwnie: Warszawa dalej jest największą stolicą w Europie bez hali na minimum 10 tysięcy osób, a nowoczesny obiekt lekkoatletyczny ogarnięto dopiero w tym roku (i to jako zaplecze dla właściwego stadionu Skry, który dopiero ma powstać).
Brak takich hal zabija potencjał do jakichkolwiek grup rekreacyjnych dla dzieciaków, które chciałyby się po prostu poruszać, złapać bakcyla. Kluby ledwo upychają grupy sportowe (np. ukochana ma jako klub wielosekcyjny wszystkie zajęcia halowe realizuje w wynajmowanych obiektach), a efekt jest taki, że w dwumilionowym mieście nie masz zajęć rekreacyjnych dla nastolatków.
Pod względem sportu stolica Polski i tak wygląda dziwnie: Warszawa dalej jest największą stolicą w Europie bez hali na minimum 10 tysięcy osób, a nowoczesny obiekt lekkoatletyczny ogarnięto dopiero w tym roku (i to jako zaplecze dla właściwego stadionu Skry, który dopiero ma powstać).
Ogólnie to w Warszawie nie ma hal (jest Torwar, ale jest zawalony wydarzeniami muzycznymi). Wielkosciowo, biorąc pod uwagę że będzie tam grała Legia w kosza jest ok. Natomiast większy obiekt (taki na 20k), obsługujący większe wydarzenia sportowe + koncerty powinien powstań na błoniach Narodowego i taki jest docelowy plan.
Do tego na Stegnach w planach jest tor łyżwiarski + lodowisko do hokeja.
Do tego na Stegnach w planach jest tor łyżwiarski + lodowisko do hokeja.
ok czyli mówimy tu o problemie systemowym, który dotyczy chyba wszystkich a napewno większych miast (pamiętam jak znajomy na studiach we Wro chciał sobie pograć w halówkę, bodajże jakąś ligę grali to mieli chore godziny jak np. 3 w nocy) niemniej dalej ta nowa hala wiele nie pomoże, nastąpi pewnie przesunięcie grup lecz bezpośrednio hala ta nie rozwiązuje żadnego z problemów a hype jest jakby tylko tego brakowało
no nawet znalezienie orlika na jakiś termin graniczy z cudem, a wolnego, bez rezerwacji? to się chyba już nie dzieje
- scam_sakawa
W Krakowie nie ma takich problemów, da się spokojnie wynająć halę/sektor na kosza/siatkówkę/ręczną/nożną.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Dodano po 1 minucie :
to co lech z galata
Orlika czy hali nie ma problemu, ale już orlika z balonem na zimne miesiące już tak. Sam gram na Hutniku i jeszcze nie postawili balona, ale przerobiłem już chyba wszystkie w Krakowie i zdarzają się też nieogrzewane lub takie, że trzeba za ogrzanie dodatkowo zapłacić, co zniechęca mocno niektórych.scam_sakawa pisze: ↑17 paź 2025, 12:43 W Krakowie nie ma takich problemów, da się spokojnie wynająć halę/sektor na kosza/siatkówkę/ręczną/nożną.
Śnieg Garbatym Nosom
O takim nazwisku był obrońca.
- FruitOffTheWall
xD
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Co w końcu z tym Eleven w C+? Będzie czy nie będzie?
- scam_sakawa
Pytasz o przyszłość czy jak? Ja mam C+ SUPER SPORT i normalnie mam też Eleveny w C+ online.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
No na razie są ale mogą niedługo już zniknąć.
https://satkurier.pl/news/246603/canal- ... ports.html
Październik się kończy i nadal nie ma info co dalej. Źle to wróży.
https://satkurier.pl/news/246603/canal- ... ports.html
Październik się kończy i nadal nie ma info co dalej. Źle to wróży.
Kiepsko z tymi elemenami, pewnie chcą więcej hajsu, canal+ nie chce płacić więcej, stracą jedni i drudzy.
Eleveny w Canale na kolejny miesiąc, nadal więc nic nie wiadomo na dłużej, czekają chyba na rozstrzygnięcie przetargu na prawa do La Liga.