Anime - normiki out

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Globe

Re: Anime - normiki out

Post autor: Globe »

A kolega z roboty mi podklepał cały zajarany, a chłop w ogóle anime nie oglądał.

e: dosyć tego dla mnie
Willxc

Post autor: Willxc »

coś na netflixie wartego polecenia? skonczyłem sakamoto days i obejrzałbym coś jeszcze
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

A klasyka w rodzaju "Cowboya" i Ghibli ogarnięta?
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
Kalom

Post autor: Kalom »

Dan Da Dan
Awatar użytkownika
1909

Post autor: 1909 »

Jeśli nie wyjebali jeszcze, to Parasyte top

no i jeśli sakamoto days Ci się podobało, to Gokushufudou czy jak to się tam nazywa po angielsku, Daily Life of Yakuza czy coś. Vibe podobny, tylko tak bardzo wzorowali się na panelach z mangi, że czasem to wygląda jakby pokolorowali wersję papierową i przekleili do powerpointa. Szczególnie drugi sezon. Za to nie mogę odmówić temu uroku, chociaż to głównie przez fabułę
to kurwa forum rap, nie wizaż
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Vinland Saga
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

hajime no ippo chyba bylo na netflixie, comfy animiec o boksie
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

1909 pisze: 16 paź 2025, 0:17 Jeśli nie wyjebali jeszcze, to Parasyte top
właśnie oglądam z polecenia, strasznie NIE dowozi biorąc pod uwagę hype na to. koncept jest zajebisty tylko tam wszystko jest na pół huja - dialogi, postacie, decyzje postaci, pacing, soundtrack, nawet animacja. kilka fajnych scen jak robaki są na ekranie, tak to znikoma immersja, jak skończe to pewnie po kilku dniach o tym zapomne. może słabo się zestarzało, w końcu już ma 10 lat
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Jakby komuś umknęło, to już wyszły 3 nowe odcinki One-Punch Man'a.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

3 slajdy*
Obrazek
Awatar użytkownika
Piters

Ja już dropnąłem, nie chce mi się tego oglądać w serii gdzie w sumie głównie liczy sie jak zajebiscie to wygląda
Awatar użytkownika
myron

Ja myślałem, że plot jest taki, że wszyscy gdzieś tam dostają wpierdol i czekamy aż łysy pan z głupią miną wleci i wyjaśni wszystkich jak pety ;d
Zresztą ja mangę czytam na bieżąco, to i tak jestem do przodu z akcją, ale fajniej się ogląda jak ich tam kasuje, niż patrzeć na obrazkach.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

@myron Mógłbyś w skrócie opisać co tam się w mandze odpierdala. Ofk w spoiler
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

Spojler w spojlerze:
Spoiler
Saitama ustawia Tatsumaki do pionu.
Pojawia się nowa organizacja z bohaterami
King stwierdza, że jednak spoko by było gdyby potrafił się bić
Supersonic i Flashy coś tam w swojej starej wiosce
Blast się pojawia na dłużej i się bije ze starym ziomkiem
Stary ziomek ma moce od boga
W ogóle chaptery mangi zrobiły się z dupy krótkie
Awatar użytkownika
myron

Tak Ci powiem piąte przez dziesiąte, bo czytałem z przerwami.
Spoiler
Więc on będzie walczył z tym Garou w końcu, pamiętam, że ten Garou też w trakcie walki będzie ze swoją siłą rósł w górę, ale jak Saitama zacznie rosnąć, to kurwa będzie prawie pionowa kreska jak mu moc wyjebie poza skalę. Ogólnie rozjebie Saitama tam całą tę bazę potworów. Będą różne śmieszne akcje. Potem pamiętam, że jest jakiś rozłam organizacji - powstaje druga konkurencyjna i tam każdy oczywiście chcę Saitame do siebie zwerbować. Jeszcze jest jakaś pojebana akcja z tym gościem jakimś Galaktycznym Blastem co też są jakieś flashbacki z przeszłości tam lecą z jakaś jego historią, jakaś tam magiczna kostka jest, ale nie wytłumaczę Ci tego dobrze, bo dawno temu, to czytałem, a teraz nadrobiłem nowe. Tam akcja skaczę z różnych miejsc. Kończy się póki co (bo ciągle wychodzi) jak najlepszy bohater A klasy zostaje zaatakowany i napierdala się mocnym potworem i żeby mieć z nim jakieś szanse, to musi zajebać transformację w potwora i ludzie w szoku co tu się dzieje. W międzyczasie ktoś tam namawia Saitame na dołączenie do niego, ale on wiadomo zmęczony jak ktoś mówi do niego więcej niż 20 słów xD Nigdy nie umiałem streszczać fabuły i duże przeskoki miałem w czytaniu mangi, więc wybacz za ten chaos ;d
Ale jak chcesz samemu zobaczyć co się dzieje, to polecam https://fanfox.net/manga/onepunch_man

Aaa i jeszcze nie wiem czy ktoś pisał. Wychodzi nowy sezon Kingdom. Coś pięknego. Też mangę czytałem swojego czasu jak pojebany, coś koło 700+ stanąłem, więc obstawiam jeszcze parę dobrych sezonów zanim nadgonią.
Spoiler
Youtube
Spoiler
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Great pretender jestem na połowie sezonu i niezła beka
Polecam
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
ToMojaStaraKsywka

Post autor: ToMojaStaraKsywka »

dlaczego ja tak długo zwlekałem z obejrzeniem Made in Abyss. Pierwsze 10 odcinków to jak pierwsze odcinki Boruto motylki łąka, dzieci po 12 lat, ale to co się dzieje po 10 odcinku, w filmie i 2 sezonie to jest absolutny mastapis :bowdown:. czekam w chuj na 3 sezon.
Awatar użytkownika
Piters

Już kinówkę Chainsaw Man idzie obejrzeć w necie i cudowna jest :bowdown: Jak ktoś oglądał pierwszy sezon i nawet średnio mu siadł to polecam, i wykonanie duużo lepsze i fabularnie od tego momentu już zaczyna się peak, który będzie długo trwał
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Kurde pamietam ze kiedys przeczytalem 2 czy tam 3 pierwsze czaptery ale sie nie wkrecilem, do jakiej innej mangi byscie porownali CM? Moze dam druga szanse, w koncu yakinobu tatsu (autorka slawnego juz Dandadan) tutaj asystowala
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
Piters

Dorohedoro chyba jest tak najpopularniejszym skojarzeniem, na pewno też właśnie Dan da dan pod względem chaosu, humoru i odklejenia postaci, no i kilka razy słyszałem że Chainsaw Man jest inspirowany Devilmanem, ale nie oglądałem/czytałem więc nie wiem. Lekkie podobieństwa w tonie też widzę z Tokyo Ghoul i Jujutsu Kaisen
ODPOWIEDZ