OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
many-s

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: many-s »

@SiNi już ogarnąłem dwa sezony, jest moc :)
Połas

Post autor: Połas »

potter pisze: 09 paź 2025, 14:52
Połas pisze: 09 paź 2025, 0:28 To już nie jest na szczęście tajemnica, bo pojawił się na premierze, ale Radziwiłowicz jest :) Aczkolwiek na razie do grania zbyt dużo nie miał i trochę się boję, że do końca sezonu ten stan się utrzyma.
Ale chyba jako retrospekcje czy zmartwychwstał po prostu?
Żeby nie psuć niespodzianki, to dam w spojler :)
Spoiler
Okazuje się, że Gajewski przeżył strzelaninę 17 lat wcześniej, ALE... znowu próbowali go odjebać i ląduje w szpitalu w stanie krytycznym. I tyle się chłop nagrał w 1. odcinku xD
Obrazek
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

s1e8 TASK - spoko, fajnie sie to kreci. nie wiem czy to ostatni odcinek sezonu, ale widzialbym kontynuacje, albo chociaz 2 dodatkowe odcinki, zeby zamknac cala historie w 1 sezonie
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

no oby skończyli w jednym sezonie
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Zacząłem oglądać serial, który od lat mi siedział w głowie - Tabu z Tomem Hardym. No i obejrzę już do końca, ale bez większego szału, fabuła niezbyt porywająca, ciężko uchwycić główny wątek. Ktoś oglądał kiedyś?
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

oglądałem jak wychodził, całkiem spoko, druga połowa sezonu jak dla mnie ciekawsza
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Oglądałem jak pojebany. Moja ścisła topka. Chętnie wrócę wkrótce.
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

TdW pisze: 14 paź 2025, 12:59 Zacząłem oglądać serial, który od lat mi siedział w głowie - Tabu z Tomem Hardym. No i obejrzę już do końca, ale bez większego szału, fabuła niezbyt porywająca, ciężko uchwycić główny wątek. Ktoś oglądał kiedyś?
Oglądałem, było ale niewiele zapamiętałem, to był jeden z tych seriali gdzie klimat i mocny filtr na kamerę były grane jako istota, ale sama historia fest przerysowana. Choć końcówka bardzo oke.
śmigam na desce, ktoś mnie obserwuje
poznaję te mundury, wiem co to za chuje
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

jakiś konkretny dokument kryminalny (film bądź serial) z plot twistami w stylu Making A Muderer polecicie? widziałem sporo (Jinx, Keepers, Amanda Knox, Henry Lee Lucas..)
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@clockers O.J.: Made in America, Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father.
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

masz_szluge_ pisze: 14 paź 2025, 9:10 s1e8 TASK - spoko, fajnie sie to kreci. nie wiem czy to ostatni odcinek sezonu, ale widzialbym kontynuacje, albo chociaz 2 dodatkowe odcinki, zeby zamknac cala historie w 1 sezonie
dopiero sześć odcinków wyszło, o co chodzi w takim razie
EKSTRAKLASA PROGNOZY 26/27

Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
masz_szluge_

Post autor: masz_szluge_ »

ty, rzeczywiscie, ale sie pojebalem. w kazdym razie licze na brak cliffhangerow
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

haha, ja po prostu zgłupiałem, że może coś pominąłem :lol:
EKSTRAKLASA PROGNOZY 26/27

Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

https://www.filmweb.pl/news/Re%C5%BCyse ... PRL-163478

gruchnęło info, że Holoubek robi już kolejny serial i jest to o tyle mocny news, że serial dotyczyć będzie prawdziwej historii zbrodni opowiedzianej w wybitnym reportażu Wiesława Łuki "Nie oświadczam się". pamiętam, że czytając wiele lat temu tę książkę nie mogłem wyjść z szoku co tam się odpierdoliło na tej polskiej wsi. zastanawiałem się, czemu Smarzowski się jeszcze za to nie zabrał, no ale Holoubek ostatnio na fali i w dobrej formie, więc niech robi. czekam i polecam Wam książkę, jeśli chcecie zapoznać się z tą absolutnie pojebaną historią już teraz.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Moda na PRL trwa w najlepsze. Ale oczywiście props za pomysł, czekanko.
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Czy The Office PL zaintryguje malkontenta z Polski, czy trzeba być fanem raczej produkcji typu Friends i inne śmieszne angielskie seriale, żeby rozbawił polski koncept zagranicznego tytułu?
Nie wiem, czy odpalać, kiedyś próbowałem część pierwszego odcinka i nie skończyłem nawet, bo wydawało się nudne. Rozkręca się z biegiem odcinków? Czy to humor na poziomie Camera Cafe dla fajnowarszawiaków?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Krew

Post autor: Krew »

1 sezon ma tylko momenty ale od 2 coraz lepiej, polecanko
peterkurten

Post autor: peterkurten »

clockers pisze: 21 paź 2025, 10:40 Wiesława Łuki "Nie oświadczam się"
Również polecam, ale wkurw gwarantowany.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

clockers pisze: 21 paź 2025, 10:40 https://www.filmweb.pl/news/Re%C5%BCyse ... PRL-163478

gruchnęło info, że Holoubek robi już kolejny serial i jest to o tyle mocny news, że serial dotyczyć będzie prawdziwej historii zbrodni opowiedzianej w wybitnym reportażu Wiesława Łuki "Nie oświadczam się". pamiętam, że czytając wiele lat temu tę książkę nie mogłem wyjść z szoku co tam się odpierdoliło na tej polskiej wsi. zastanawiałem się, czemu Smarzowski się jeszcze za to nie zabrał, no ale Holoubek ostatnio na fali i w dobrej formie, więc niech robi. czekam i polecam Wam książkę, jeśli chcecie zapoznać się z tą absolutnie pojebaną historią już teraz.
Byłem na sztuce opartej luźno na tych wydarzeniach - BĘDZIE PANI ZADOWOLONA, CZYLI RZECZ O OSTATNIM WESELU WE WSI KAMYK w Teatrze Nowym w Poznaniu. Jedno z lepszych przedstawień jakie widziałem w życiu. Na widowni zamiast foteli były rozstawione stoły z prawdziwą wódką i jacyś kolesie się najebali :)
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Również byłem na tej sztuce, świetna rzecz. Dodam tylko jeszcze, że aktorzy przed rozpoczęciem i w przerwie nie wychodzą z roli i w przerwie na przykład wychodzą sobie do foyer, aby zakurzyć czy zaczepiać widzów.

Dodano po 1 minucie 43 sekundach:
scam_sakawa pisze: 21 paź 2025, 12:46 Czy The Office PL zaintryguje malkontenta z Polski, czy trzeba być fanem raczej produkcji typu Friends i inne śmieszne angielskie seriale, żeby rozbawił polski koncept zagranicznego tytułu?
Nie wiem, czy odpalać, kiedyś próbowałem część pierwszego odcinka i nie skończyłem nawet, bo wydawało się nudne. Rozkręca się z biegiem odcinków? Czy to humor na poziomie Camera Cafe dla fajnowarszawiaków?
Połowa pierwszego sezonu musi odbębnić sceny z oryginału i zagranicznych wersji, potem to wszystko wchodzi już na polskie tory i rozkręca się, jak najbardziej.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
ODPOWIEDZ