01 - Czy Matka Wie
02 - Jest Mi Trudno
03 - Daj Zarobić
04 - Chemia
05 - Strach
06 - Jot De (Dawne Jest Dobrze)
07 - To Nie Ja
08 - W Labiryncie
09 - Nie Ma Dla Mnie Żony
10 - Na Tej Ziemi (feat. Żurek)
11 - Nara
12 - Hi-Bye
13 - Niewybaczalne (feat. Żurek)
14 - Tadam
Debiut Żyta, zajebista uliczna płyta zarówno pod względem tekstów, jak i rapu, i produkcji. Chemia i Nara
Miał draże, miał furę, miał hajs
To się nazywa kot - miał, miał, miał
Jeden kolo zadzwonił, jak właśnie jarali
Powiedział: "Twoja dupa liże się z lamusami"
Cios z zaskoczenia, aż się buchem udławił
Pojechali tam, żeby to przyczaił
Rzeczywiście jego dupa liże się z lamusami
W związku z chemią jest równowaga
Najpierw ja ją zjadam, później ona mnie zjada
Chemiczne związki, mówią: "To przesada"
Mimo że jest źle, ona się rozkłada
Ostatnio zmieniony 13 paź 2025, 23:12 przez Burak, łącznie zmieniany 2 razy.
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv. FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
CeHaTeHaCe pisze: ↑11 paź 2024, 21:24
doceniłem bardziej płyty z Noonem po sprawdzeniu jego self titled z 2012. ten album stawiam na równi z Dziwki Dragi Lasery Rogala, które wyszły dopiero dwa lata później a czuć podobny vibe i brud przez dobre 3/4 tracklisty - to jest konkretna płyta bez kontrowersji jakie wywołują te z Noonem.
to o chemii co burak zarzucił w innym temacie przeczytałem flowem i akcentem Żyta ale zapomniałem że to jego wersy
TdW pisze: ↑11 gru 2019, 23:28
Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
płyta klasyków ze złotego okresu żytniaka, klimat brudu częstochowskiej ulicy jak na numerach wrzuconych na jinksiarza, props za wzięcie kolegi z ekipy TOWAR - Żurka na featy na debiut
lygrys pisze: ↑27 lis 2023, 12:52
Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
zajebista pozycja, w ogole on mial fajny przelot, te luzne numery na towartv, czy tez to co wspominal pvsio - trackulce z kanalu jinksiarz to sa rzeczy warte uwagi, od zawsze kombinowal z brzmieniem i nie byl takim kurwa schematycznym ulicznikiem co nagrywal pod bity shadowville z youtube hehehe tylko mial ten projekt czarny kon, byly numery pod grime, jakies takie bardziej klubowe rzeczy jak let's dance w remixie, czy u emasa boiler room, generalnie kto sie poznal ten sie poznal
sqlie pisze: ↑16 wrz 2025, 19:30
tupees nie rób nadzieji, że taki projekt wyjdzie kiedyś
raczej nie wyjdzie w sensie kurwa plany wydania tego typu projektu to nie wiem z 10 lat temu mi przewijał jeszcze z biggero chciał robić ale tam wyszło że te grajmowe bity to mu przypadkiem wychodzą xD potem ten czarny kon pamiętam jak był in progres a potem mnie doszły słuchy że skończone w sumie ze strony muzycznej tylko nie ma komu tego ogarnąć a książę częstochowski palcem nie kiwnie, jedyna szansa żeby to wyszło to że nowe solo rozjebie, polska oszaleje na punkcie żyta a on jak poczuje że jest dobre siano do zrobienia małym nakładem pracy to uwolni ze swojego dysku te wszystkie gotowe projekty łącznie z ta płyta dla prosto co miała być zamiast wirów, bo taki to właśnie leniuszek, CZYLI KURWA ILUZORYCZNE
Hejtuje rapera Żyto regularnie jak wychodzą projekty z Noonem. Ale na tym projekcie bardzo fajnie nawija. Jest trochę jednostajnie, nie dałem rady sprawdzić na raz.
z Noonem to już faza artysta pisarz wjechała. Tutaj to normalny wyluzowany ziomuś z ośki.
Nawet fajny ten album, jest potencjal. Moj ulubiony wers na ta chwile to "Nie filozuje jak Nietzsche, odpalam znicze" ale pewnie znajde inne fajne jak troche bardziej sie wslucham w teksty
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy