[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: gods bidness »

Spoko brzmi ta zajawka-remix Mesa z insta, czekam na płytę i liczę że eksperymenty będą szorstkie i brudne i że będą szły w stronę mroku, a nie jakieś tiruriru.
dispe

Post autor: dispe »

scam_sakawa pisze: 09 paź 2025, 8:47 33:42
Spoko, nie zaprzeczam, że był taki numer :) uzupełniam tylko informacje, na 3H była druga część i cuty z Liroya w refrenie "mój rap przypomina odgłos pierdolenia". Ehhh stare piękne czasy, znam na pamięć te zwroty.

Mes mógłby zrobić z tego piękny follow-up diss ale jest na to za głupi.
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Żeby ukarać mesa zmieniłem głos w ankiecie na tedego
złap książkę, złap reset

free smly
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

BO CI CO BIORĄ STRONĘ RZĘPOLAKA W GŁĘBI SWEGO SERDUSZKA WIEDZĄ, ŻE WYGRYWAM BEZAPELACYJNIE. NAWET @2rzyn. PROPSY DLA TYCH CO POTRAFIĄ SIĘ PRZYZNAĆ.
YP_

Post autor: YP_ »

ja w ogole uwazam, ze w ankiecie powinno byc do wyboru tylko mes albo tede, bez półśrodków
Awatar użytkownika
PITI

Post autor: PITI »

Co nowego w Tedenoveli? Sprawdzamy, co mówiono o Ten Typ Mesie!

Przeanalizowaliśmy najnowszą audycję na żywo TEDENOVELIVE #66 LIVE PO AMERYKAŃSKU, która odbyła się 9 października 2025 r. na kanale TEDENOVELA. Poniżej znajdziecie wszystkie fragmenty, w których pojawił się Ten Typ Mes, wraz z szerszym kontekstem rozmów.

1. Pytanie od widza o ego Mesa (00:07:06)

Na samym początku audycji, podczas odczytywania komentarzy z czatu, prowadzący przytoczył pytanie od jednego z widzów.

Cytat:
pytanie czy jak mes zrobi nalot to najpierw wejdzie on czy jego ego
Kontekst:
Było to jedno z pierwszych pytań od publiczności, odczytane w serii pozdrowień i wiadomości. Nie było na nie dłuższej odpowiedzi, zostało potraktowane jako humorystyczny komentarz z czatu.

2. Fryzura "na TMS" (00:14:50)

W trakcie rozmowy padł pomysł, aby jeden z prowadzących, Marcin, obciął się na żywo podczas przyszłej audycji. Wśród propozycji fryzur pojawiła się opcja inspirowana Mesem.

Cytat:
o pokaż teraz Marcin żeby nie zrobić tak od zakola do zakola na TMS a potem kurde chciałbym widzieć jak bym wyglądał na lotnisko z helikoptera
Kontekst:
Marcin zadeklarował, że po powrocie Jacka z Ameryki jest gotów obciąć się na łyso. Prowadzący zaczęli żartować, jakie fryzury "przejściowe" można by mu zrobić w trakcie strzyżenia. Jedną z nich była właśnie fryzura "na Tego Typa Mesa", czyli wygolenie włosów od zakola do zakola.

3. Licytacja i dyskografia Mesa (01:47:55)

Pod koniec audycji zorganizowano spontaniczną licytację bluzy. Wśród ofert od widzów pojawiła się jedna, bardzo oryginalna.

Cytat widza:
oddam dyskografię mesa
Kontekst:
Kiedy cena za licytowaną bluzę rosła, jeden z widzów na czacie w żartobliwy sposób zaoferował w zamian całą dyskografię rapera.

4. Najgorętszy news: Płyta "Epitafium" i gościnny udział Marcina Millera! (01:51:49 i 01:58:47)

Najważniejsza informacja wieczoru została ujawniona przez Jacka, który łączył się ze studia prosto z Santa Monica.

Cytat:
Cały czas jeszcze można zamawiać płytę Epitafium na www.tentypmes.pl [...] ta płyta nie będzie już dotłaczana nigdy. [...] Moje estymacje są takie, że jej wartość będzie rosła z dnia na dzień. [...] Będzie tam naprawdę gruby kawałek z Marcinem Millerem z Boysów. [...] Żebyśmy mieli jasność, to nie jest żaden kawałek disco polo, to jest kawałek bardzo hip-hopowy [...] gfunkowy.
Kontekst:
Jacek (Tede) postanowił podzielić się z widzami ekskluzywną informacją na temat swojego nadchodzącego albumu "Epitafium". Potwierdził, że wydawnictwo jest limitowane i nie będzie wznawiane. Następnie, jako "wiadomość odcinka", ogłosił, że na płycie znajdzie się utwór "Wyrocznie" wyprodukowany przez Sir Micha, w którym gościnnie zaśpiewa Marcin Miller, lider zespołu Boys. Podkreślił, że utwór jest utrzymany w stylistyce G-funk i jest to "absolutnie hiphopowy kawałek", a nie eksperyment z disco polo.

Siły przyrody w służbie człowieka
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Po co oni robili live bez Tedego? Nie rozumiem kto chciałby oglądać zwykłe streamy Tedego bo są strasznie nudne i dyskutuję się w nich na takie ważne tematy jak np. która kanapka z mcdonalda jest najlepsza, a co dopiero jak są na niej tylko przydupasy bez postaci pierwszoplanowej

Chociaż trochę ciekawi mnie jak sot się zachowuje bez obecności swojego byczka (ang. bully), może ma jakieś inne umiejętności oprócz pierdzenia ustami, ale nie na tyle żeby to obejrzeć
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
Bizon Twoja Strata

Post autor: Bizon Twoja Strata »

Ostatnio zmieniony 04 mar 2026, 3:50 przez Bizon Twoja Strata, łącznie zmieniany 1 raz.
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Dobra koniec ten ciumciok nic już nie nagra
Awatar użytkownika
JESTEM_HIPHOPEM

Post autor: JESTEM_HIPHOPEM »

@Burak SKĄD TY WZIĄŁEŚ TĘ TEORIĘ, ŻE TEN LIVE BYŁ BEZEMNIE? :damn: :sleep:
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Tylko początek zobaczyłem i to bez dźwięku, sory mój błąd :damn:
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
arystokrata91

Post autor: arystokrata91 »

A jak wam siedzi nowy singiel z Bukowskiego?
Awatar użytkownika
efzet

Post autor: efzet »

pierwszy słuchalny
Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Ksywa to Mes był zajebisty i słucham regularnie, kolejny gówno, najnowszy taki tam do przesłuchania raz na pół roku.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Czyli znowu disco polo na epce tedego. Jebac tego flaka wiesniaka uloma. Robi muzyke dla gluchych, wiec w sumie nic dziwnego. Autodiss tas de flaka.

Tournament winner to znow Pan Mes :joint:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Tede: kawałek z Millerem to nie będzie disco-polo
2rzyn: KURWA DISCO POLO ZNOWU ROBI, MES 137:1 TOURNAMENT :twisted: :twisted: :twisted:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

A ty myslisz, ze klasyczny discopolowiec, aka zniewiescialy glos na chujowych melodiach, bedzie w stanie jebnac hip hopowy refren? Plażo proszę. To bedzie disco polo tym bardziej ze tede lubuje sie w wiejskich potupajach
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Bizon Twoja Strata

Post autor: Bizon Twoja Strata »

Ostatnio zmieniony 04 mar 2026, 3:50 przez Bizon Twoja Strata, łącznie zmieniany 3 razy.
PapcioWujus

Post autor: PapcioWujus »

Użytkownicy slizgawki to jest jednak beton ,141 głosów na jacusia :damn: :damn: :damn:

Dodano po 2 minutach 52 sekundach:
Widac wiejskie rytmy są mocno zakorzenione w naszym narodzie, obrany został dziwny kurs na tandetę i kicz. Brawo
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

PITI pisze: 09 paź 2025, 22:45 Cały czas jeszcze można zamawiać płytę Epitafium na www.tentypmes.pl [...] ta płyta nie będzie już dotłaczana nigdy. [...] Moje estymacje są takie, że jej wartość będzie rosła z dnia na dzień.
Dzięki za info, zamówione.
nic na potem
ODPOWIEDZ